בהתאם למגמה העולמית: בסיכום שבועי איבד הדולר כ-1% מול השקל
הדולר מוסיף להיחלש גם היום בעולם למול מרבית המטבעות העיקריים. האירו התחזק למול יריבו האמריקני, כך שזה האחרון הוחלף במרבית שעות המסחר תמורת 1.4181 דולר.
אתמול, ניפץ מדד הדאו ג'ונס לראשונה מאז חודש ינואר את רמת 9,000 הנקודות, שנראתה בעיני רבים כהתנגדות פסיכולוגית. ההתאוששות המהירה יחסית של הכלכלה האמריקנית מהמיתון, בד בבד עם נתוני מאקרו תומכים מעבר לים תרמו לעליות בשוקי המניות ולהיחלשות הדולר למול יריביו העיקריים.
גם אצלנו בישראל, נחלש היום הדולר בשיעור של 0.361% למול השקל ושערו היציג נקבע על 3.867 שקלים. האירו נחלש ב-0.437% למול השקל ושערו היציג נקבע על 5.4964.
סיכום שבועי למסחר בדולר-שקל
השבוע נחלש הדולר מול השקל על רקע המגמה בעולם. הדולר שנסחר בטווח מסחר צר יחסית חצה השבוע את רמת ה- 3.9 שקל כלפי מטה. נציין כי רמה זו נחצתה עד כה פעמיים בתחילת יוני ובתחילת יולי, אך לימים ספורים בכל פעם.
בעולם נחלש הדולר השבוע על רקע הירידה שחלה במפלס החששות בנוגע לקריסתה של חברת הפיננסים CIT, זאת עקב הסדר שהגיעה החברה עם קבוצת מחזיקי האג"ח שלה. גם המשך פרסום דוחות רבעוניים טובים מהצפוי בשוק האמריקאי תרמו להחלשותו של השטר הירוק. כמו כן, בעדותו של נגיד ה'פד' ברננקי בקונגרס השבוע, ציין הנגיד כי שיעור הריבית במשק האמריקאי צפוי להוותר ברמתו הנוכחית הנמוכה במשך תקופה ארוכה, מה שלא הוסיף עדנה לדולר.
בסיכום שבועי, מבלי להתחשב בנתוני המסחר של שישי, נחלש הדולר בכ- 0.5% מול השקל ובכ- 0.7% מול האירו.
פועלים: "גורמים מנוגדים ישפיעו על המסחר בדולר"
הדולר נחלש השבוע מול השקל, במקביל להתפתחות המסחר מול רוב המטבעות בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר ירד שער הדולר היציג מתחת לרמה של 3.9 שקלים, לראשונה זה למעלה משבועיים.
בתחילת החודש הדולר נסחר ברמות אלה, אך לזמן קצר בלבד. כעת נראה, כי אם הדולר בעולם ימשיך להיחלש, הדולר יסחר מתחת לקו זה תקופה ממושכת יותר. השקל נחלש השבוע מול הדולר הקנדי והאוסטרלי וזאת בעקבות התחזקותם מול הדולר בעולם, בשל גידול בביקוש למסחר בריביות.
כלכלני הפועלים מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את רכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל והפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף וכלכלה יציבה יחסית בישראל".