פוגל ואיזי כהן מסבירים לאן הולכת מגדל ביטוח ב-2007
אתמול (ד') פרסמה חברת הביטוח "מגדל" את דוחותיה הכספיים לשנת 2006. למרות אזהרת הרווח שפרסמה ברבעון השני, הרווח הנקי של החברה הסתכם בשנת 2006 בכ-570 מיליון שקל, לעומת 556 מיליון שקל בשנת 2005, גידול של כ-2.5%. יש לציין כי לצד הגידול ברווחיות החברה, גם רווחי המנהלים עלו משמעותית - שכרם של פוגל וכהן הסתכמו בשנת 2006 בלא פחות מכ-9 מיליון שקל.
בנוגע למדיניות חלוקת הדיבידנדים של מגדל, אומר המנכ"ל כי למרות שהחברה מתחייבת לחלק רק כ-50% מהרווחים, השנה חילקה כ-70% מהרווח הנקי, ובכוונתה להמשיך ולחלק דיבידנדים ביד נדיבה.
פוגל ניצל את הבמה להעביר ביקורת על עודף הביקורתיות שקיימת במדינה, שלדבריו מוגזמת ויכולה להפוך "לאחד מחסמי הצמיחה הגדולים ביותר שהיו כאן אי פעם". ל-Bizportal הוא אומר, כי "קיים בישראל צירוף של דברים, שאני לא יודע איך הוא יכול להיפסק, של עודף משפטנות, צדק שעובר לצדקנות, חקירות שאינן צריכות להיות חקירות, ביקורת שהופכת להיות מטרה ולא אמצעי, שלא תורם לשפר את העתיד למרות שזהו תפקידה של ביקורת". לדבריו, "הדברים האלה גם מאוד מדברים לתקשורת כי במיוחד עיסוק באישים, ולא בתופעה יוצר רייטינג גבוה".
את הדברים אמר פוגל, שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד האוצר, לאחר שבסוף ינואר התבטא באופן דומה כשהגן על ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בפרשת המכרז למכירת בנק לאומי. פוגל אמר אז כי "בישראל עוסקים בשחיתות שאינה בכלל שחיתות וכי לראש הממשלה מגיע ציון לשבח על אופן הטיפול שלו בהפרטת לאומי".
נזכיר כי פרשת המכרז למכירת בנק לאומי התפוצצה בעקבות טענותיו של החשב הכללי, ד"ר ירון זליכה, כי התערבותו של אולמרט במכרז היתה לא תקינה ועולה ממנה התערבות לטובת המיליארדר פרנק לואי.
לסיום, אומר פוגל כי "למרות שהתקנות הרגולטוריות, ביניהן יישום רפורמת בכר עם כניסתם של הבנקים כשחקן ראשי לשיווק הפנסיוני וכניסתן של התקנות החשבןונאיות החדשות - ה-IFRS גם לענף הביטוח, החברה תמשיך להציג גידול בתוצאות החיתומיות הריאליות והחברה תמשיך להגדיל את היקף פעילותה, אך רווחיותה העתידית תלויה במידה רבה גם בהתנהגות שוק ההון בשנה הקרובה".