פיטארו: השגת יעד האינפלציה עוברת דרך הורדת הריבית
השבוע התפרסם המדד המשולב לבחינת מצב המשק של בנק ישראל, אשר עלה בשיעור חודשי של כ-0.6%, בדומה לעלייה בחודשיים האחרונים. למעשה על פי נתוני המדד השפעת המלחמה על פעילות המשק הייתה שולית בלבד ובאה לידי ביטוי בעיקר בפגיעה ביצוא שירותים הנובעת מירידה בתיירות הנכנסת.
בסקירותינו האחרונות חזרנו והדגשנו כי בנק ישראל מעוניין להביא לפיחות במטבע המקומי עקב החריגה כלפי מטה באינפלציה. להערכתנו נתוני הפעילות החזקים לא ימנעו תהליך זה עקב השפעת הייסוף הריאלי על פעילות המשק בעתיד.
היצוא מוצג בפיגור של חמישה רבעונים, קרי, שינוי בשע"ח הריאלי כיום צפוי להשפיע על היקפי היצוא בעוד כחמישה רבעונים. על כן, בנק ישראל, יהיה מעוניין ליצור פיחות ריאלי, לא רק לשם חזרה ליעד טווח המחירים, אלא גם במטרה למנוע פגיעה צפויה ביצוא.
בכדי להחזיר את האינפלציה לגבולות היעד, נידרש להערכתנו, פיחות בשע"ח לכיוון של 4.40-4.45 שקל לדולר, וניראה כי הדרך להשיג אותו עוברת דרך פער ריביות שלילי של 0.5% לפחות. על כן, אנו צופים הורדות ריבית נוספות לרמה של 4.75% בחודשים הקרובים.
שוק ההון המקומי
בשבוע האחרון נרשמה יציבות יחסית בשע"ח של השקל מול הדולר למרות היחלשות הדולר בעולם. בשוק האג"ח, נרשמה עליית תשואות קלה לכל אורך העקום השקלי, בעוד עקום צמוד המדד רשם עליית תשואות קלה בטווח הארוך וירידת תשואות קלה בטווח הבינוני לפדיון.
לפיכך, עלו הציפיות לאינפלציה בשיעור של אך הן מוסיפות לעמוד ברמה נמוכה של בין כ- 1.4% בט"ק לבין 2.2% בט"א לפדיון. עקום המק"מ ממשיך לגלם הסתברות של כ-80% להורדת ריבית אחת בשניים-עשר החודשים הקרובים, בניגוד להערכתנו, ליותר ממהלך אחד של הפחתת ריבית.
להערכתנו, המשך ירידת הריבית במשק מוסיף לתמוך ברווחי הון בשוק האג"ח ורצוי להתמקד בטווחים הבינוניים לפדיון באפיק השקלי והצמוד שייהנו מהעלייה בתלילות העקומים, התפתחות האופיינית לתהליך של הורדת ריבית.
עם זאת, המשך ההתרחבות הצפוי בציפיות האינפלציוניות יוצרת עדיפות לאפיק הצמוד בטווחים אלה. במבט לשוק המניות, ניראה כי כל עוד לא יסתמן מפנה בשוקי המניות בעולם הוא עשוי להמשיך וליהנות מהעלייה בהשקעות בשווקים מתעוררים ומתהליך הורדת הריבית.