
סין מכחישה מגעים עם ארה"ב: "אין שיחות בין הצדדים"
בעוד הבית הלבן רמז על רגיעה במתיחות בין המעצמות, בייג’ין משגרת מסר נוקשה: לא יתקיים דיאלוג עד שארה"ב תכבד את סין כשותפה שווה
למרות האותות שהגיעו השבוע מוושינגטון בנוגע לרגיעה במתיחות הכלכלית, סין הבהירה כי לא מתקיימות כל שיחות עם ארה"ב בנושא הסחר והמכסים. דובר משרד המסחר הסיני, הא יאדונג, אמר כי "אין בשלב זה שום מו"מ כלכלי או מסחרי בין המדינות", והוסיף כי כל דיווח על התקדמות בשיחות הדדיות הוא "חסר בסיס לחלוטין". יאדונג הדגיש: "האמריקאים צריכים להקשיב לקולות ההיגיון בקהילה הבינלאומית ובתוך ארצות הברית עצמה, ולהסיר באופן מלא את כל המכסים החד-צדדיים שהוטלו על סין, אם הם באמת מעוניינים בפתרון". בעקבות הודעת סין, הירידות בוול סטריט מתגברות, כאשר החוזים העתידיים על המדדים יורדים עד 0.8%.
דבריו הגיעו על רקע רמיזות מצד הנשיא טראמפ ושר האוצר האמריקאי סקוט בסנט בנוגע לאפשרות של
רגיעה. אך בבייג’ין מדגישים: כדי להתקדם, על ארה"ב לבטל את כלל הצעדים החד-צדדיים, בהם מכסים בגובה 145% שהוטלו החודש על סחורות סיניות. סין מצידה השיבה בצעדי תגמול משלה, שכללו מגבלות על ייצוא מינרלים קריטיים.
עמדתו של משרד המסחר הסיני קיבלה חיזוק גם מצד משרד החוץ במדינה, שם הבהיר הדובר גואו ג’יאקון כי לא מתקיימים מגעים, אך סין מוכנה לדיאלוג רק אם תזכה ליחס של שוויון מלא. בתוך כך, הממשלה מתגייסת לסייע לחברות סיניות להתמקד בשוק המקומי ולשווק בו מוצרים שיועדו מלכתחילה לייצוא, במאמץ לצמצם את הפגיעה ביצואנים. התגובות החריפות מצד בייג’ין מגיעות ברקע להורדות תחזיות הצמיחה של סין מצד כמה מבנקים גדולים בוול סטריט, שמתריעים מהשלכות הסלמה נוספת. אמנם ארה"ב עודנה שותפת הסחר הדו-צדדית הגדולה ביותר של סין, אך בשנים האחרונות הפכה דרום-מזרח אסיה לגוש הסחר האזורי המרכזי עבורה, סימן לשינוי מגמה באסטרטגיית הסחר של בייג’ין.
ההודעה הנחרצת של סין בדבר היעדר מגעים עם ארה"ב מגיעה על רקע אופטימיות זהירה ששררה בשווקים בעקבות דבריו של מזכיר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט. רק יום קודם לכן, בסנט הדהד תקווה מחודשת כשאמר באירוע סגור כי מלחמת הסחר אינה בת-קיימא וכי רגיעה בעימות בין המעצמות קרובה מתמיד. דבריו, שפורסמו שלשום בלילה, הובילו לעליות חדות אתמול במדדים המובילים בוול סטריט, על רקע ציפיות המשקיעים לשינוי מגמה בגזרה הכלכלית המתוחה.
- אם יוצאים מארה"ב, איפה כדאי להשקיע?
- טראמפ מזניק את החוזים: לא אפטר את פאוול; המכסים על סין יהיו נמוכים בהרבה
אלא שהכחשתה של סין, שהבהירה כי לא מתקיימות כלל שיחות בנושא, טרפה את הקלפים. בבייג’ין לא רק דחו את הטענות על התקדמות, אלא הציבו תנאי מוקדם לפתיחת מו"מ: ביטול כל הצעדים החד-צדדיים מצד וושינגטון. בכך נחשף הפער שבין המסרים המרגיעים המגיעים מבכירי ממשל
טראמפ לבין העמדה התקיפה של סין, שמסרבת לנהל שיחות בצל מכסים בגובה 145% שהטילה עליה ארה"ב מוקדם יותר החודש. בעבור השווקים, מדובר ברמז ברור לכך שהדרך להסכם ארוכה יותר מהתקוות שהתעוררו, אך גם בהכרה של שתי המעצמות בכך שהמצב הנוכחי אינו בר קיימא.
סין לא רק דורשת את הסרת כלל המכסים החד-צדדיים מצד ארה"ב, אלא מציבה תנאים נוספים לפתיחת מו"מ, ובכך מחזקת את הקו התקיף שבו היא נוקטת. בין הדרישות: מינוי נציג מו"מ רשמי מטעם ממשל טראמפ, הפגנת כבוד הדדי, קו מדיניות עקבי מצד וושינגטון, ונכונות לדון בסוגיות
רגישות כמו סנקציות אמריקאיות וטאיוואן. מעבר לכך, סין הזהירה מדינות נוספות מלהיכנס להסכמים מסחריים עם ארה"ב שעשויים לפגוע באינטרסים שלה. בתוך כך, גם מערכת הביטחון הסינית הצטרפה לקו הביקורתי, כשהאשימה את "הגישה המוטה של גורמים מסוימים בארה"ב" בפגיעה בקשרים הצבאיים
בין המדינות. הדברים ממחישים את עומק הקרע בין שתי המעצמות, לא רק כלכלית, אלא גם אסטרטגית.
ההצהרות התקיפות של סין נגד ארה"ב הגיעה ברקע קריאה רשמית מצד הממשל הסיני למפעלי יצוא למקד את פעילותם בשוק הפנימי, מה שחושף פער עמוק בין הרטוריקה של ממשל סין לבין המציאות הכלכלית בשטח. בזמן שהממשל מנסה להפחית תלות בשווקים זרים על רקע מלחמת הסחר, עולים דיווחים כי בעלי מפעלים בסין מעידים על קושי ממשי לשרוד במכירה לצרכן הסיני: רווחים נמוכים, תחרות עזה, החזרות מרובות, עיכובים בתשלום, ומחסור בתמיכה ממשלתית ממשית.
- סין מחזרת אחרי אירופה במטרה לשבור את היחסים מול ארה"ב - אל תזלזלו בתוכנית שלה
- וול סטריט צפויה לעלות; אסיה בעליות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חלקם מצהירים כי לא משתלם להם למכור בשוק המקומי. גם יצרנים בתחומי התאורה, ההלבשה התחתונה והמזון מדווחים כי המעבר לשוק המקומי דורש מערך לוגיסטי ושיווקי שלא כל מפעל יכול לעמוד בו, בטח לא בצל שחיקה מתמשכת בשולי הרווח. כל זה מצביע על
בעיה עמוקה יותר בכלכלה הסינית: תלות יתר ביצוא וחולשה מתמשכת בצריכה הפרטית המקומית. כל עוד לא יינקטו צעדים נרחבים להגברת ההכנסה הפנויה של משקי הבית, והרחבת התמריצים הפיסקליים, הסיכון לגל של סגירות מפעלים והעמקת ההאטה יישאר ממשי.
- 6.מאמין לסין טרמפ שקרן (ל"ת)מחמוד 24/04/2025 17:21הגב לתגובה זו
- 5.זורבה 24/04/2025 15:23הגב לתגובה זונו באמת על מי אתם עובדים אנחנו מוקפים בחבורות של שקרנים אינטרסנטים מזוהמים סין טראמפ ביבי הכל שקרים כזבים רמאויות והרבה יחסי ציבור איך הסתבכנו עם האנשים הרעילים האלה וכמה נזק הם מביאים עלינו . מי שיכול לעזור לי שיצור קשר
- 4.אחרי טראמפ ארצות הברית תצטרך שנים של שיקום גם באמינות בעולם (ל"ת)יוני 24/04/2025 13:24הגב לתגובה זו
- 3.דן 24/04/2025 12:24הגב לתגובה זוכל השאר מכסים וכדו זה מסך עשן !!! הזהב יגיע השנה ל 10000$ וזו תהה ההתחלה של המירוץ לכסף האמיתי .....כולם יבינו שהם מחזיקים ניירות חסרי ערך !!!
- 2.החיים 24/04/2025 11:54הגב לתגובה זומייד אחרי שיסיים להתרפס בפני פוטין
- 1.אנונימי 24/04/2025 11:48הגב לתגובה זואי אפשר להאמין להם כבר...לא פלא שהבורסות מתרסקות. כנראה שהגיע הזמן לעוף עד שיחליטו לדבר ברצינות ולא לשגע את העולם.