החזר הוצאות נסיעה לעובד המשתמש ברכבו הפרטי במסגרת עבודתו
ההסכם הקיבוצי הכללי בדבר החזר הוצאות נסיעה, אשר הורחב בצו ההרחבה וחל על כלל המעסיקים במשק קובע, כי כל עובד הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעסיקו השתתפות עד לתקרה של 24.40 ש"ח ליום, בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה, בעד כל יום עבודה בפועל בו השתמש בתחבורה, כדי להגיע למקום עבודתו. גובה החזר הוצאות הנסיעה ייקבע לפי תעריף נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי, או כרטיס מנוי "חודשי חופשי" ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, או על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות (כרטיסיה), אם קיים כזה. מן האמור עולה, כי לא קיימת התייחסות בצו ההרחבה לחובת המעביד בהחזר הוצאות נסיעה למעלה מן התקרה הקבועה בהסכם הקיבוצי/צו ההרחבה, או להחזר הוצאות נסיעה לעובד המשתמש ברכבו הפרטי לצורכי העבודה.
יצוין, כי במקרים בהם העובד משתמש ברכבו הפרטי לצורכי העבודה או לצורך ביצוע תפקידו, המעסיק והעובד יכולים להגיע להסכמה על אופן תשלום החזר הוצאות הנסיעה (למשל לפי קילומטר, שימוש בדלק וכו').
(*) הכותבת - עו"ד ב"כל עובד", מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS".
- 1.גיורא 23/02/2012 15:29הגב לתגובה זואני עובד מדינה ולצורך ביצוע עבודתי אני חייב לעבוד עם הרכב הפרטי שלי,אין אפשרות להגיע למקומות אליהם אני מגיע באוטובוס, השאלה הגדולה היא היכן הצדק, לדוגמא אני מגיע לאתר לקוח לתת שרות ליצוא תוצרת חקלאית אני מקבל ממשרדי בגין כל ק" מ 1.30 (שקל ושלושים א" ג) לעומת זאת אני מחייב את מקבל השרות ב-3.8 ש" ח לק" מ (שלוש ש" ח ושמונים א" ג לק" מ ) פרדוקס בלתי פטיר. מב היא תגובתך לסוגיה . תודה גיורא.