קבלן שיפוצים נדלן
צילום: Istock

החשד: העלמת הכנסות של כ-2 מיליון שקל בידי קבלן שיפוצים

קבלן שיפוצים לא דיווח על הכנסות מעסק של שיפוצים שבבעלותו במשך 5 שנים; האם מדובר בתמרור אזהרה לענף?

הרצי אהרון | (6)
נושאים בכתבה העלמת מס קבלן


קבלן בנייה ושיפוצים מדרום הארץ, יוסף פרץ, חשוד בהעלמת הכנסות של כ-2 מיליון שקל ובניהול עסק "שחור" לאורך שנים, מבלי לדווח לרשויות המס. פרץ, שפעל במשך תקופה ממושכת כקבלן עצמאי, הובא לאחרונה בפני בית משפט השלום בירושלים ושוחרר בתנאים מגבילים.

החקירה
בעניינו מתנהלת על ידי פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום, בעקבות חשד לאי-רישום הכנסות והעלמת מס בהיקפים משמעותיים. מהחקירה עולה כי פרץ ביצע עבודות שיפוצים ובנייה ללקוחות פרטיים - מבלי לפתוח תיק ברשויות, מבלי לנהל ספרים כחוק, ומבלי לדווח על הכנסותיו.

הוא
נהג לקבל תשלומים במזומן ובצ'קים, אותם פדה בצ'יינג'ים כדי להימנע מתיעוד. בנוסף, ביקש מלקוחות להעביר חלק מהתשלומים ישירות לספקים – עוד שיטה שמטרתה להעלים הכנסות. בחיפוש שנערך בביתו נמצאו מסמכים שתומכים בחשדות, ועדות של ספק חומרי בניין חיזקה את התמונה: פרץ נהג לרכוש באופן קבוע חומרי בנייה וצבע בסכומים של כ-10 אלף שקל לחודש. 

על
פי החשד, בין השנים 2019 ל-2024, העלים פרץ הכנסות בסכום כולל של כ-2 מיליון שקל. החקירה נמשכת, והרשויות צפויות להעמיק את הבדיקה, שעשויה להוביל להליכים פליליים ולהטלת סנקציות כלכליות כבדות. המקרה מדגים היטב את מאבקה של רשות המסים בהון השחור בענפים עתירי מזומן, כמו ענף השיפוצים -  וממחיש כיצד ניסיונות התחמקות מתשלומי מס עלולים להוביל להשלכות חמורות עבור מי שייתפס.



ענף השיפוצים


המקרה של פרץ אינו חריג בנוף הישראלי. ענף השיפוצים נחשב לאחד התחומים שבהם מתרחשות העלמות מס רבות, בין השאר בשל אופי העסקאות - תשלומים במזומן, לקוחות פרטיים, וחוסר רגולציה מספקת על קבלני שיפוצים עצמאיים. ברוב המקרים, הלקוחות עצמם לא דורשים חשבונית או אסמכתא, ולעיתים אף מעדיפים "מחיר ללא מע"מ" - כך שלשני הצדדים יש אינטרס להימנע מהדיווח.

יחד עם זאת, רשות המסים מגבירה בשנים האחרונות את פעילות האכיפה בתחום בעיקר באמצעות מאגרי מידע, שיתופי פעולה עם גורמים בענף, וחיפושים יזומים - הרשויות מנסות לפצח את "מעגל העלמה" ולפגוע בכדאיות של ניהול עסק מוסתר. חקירתו של פרץ, אם כן, מהווה חלק ממאמץ רחב יותר להגברת המשמעת הפיננסית בענפים שבהם קשה לאכוף כללים.

הסיפור מדגיש את הסיכון שבהפעלת עסק "בשחור" – גם בענפים שבעבר נחשבו "אפור רגולטורית". במקביל, הוא חושף את האתגרים שמולם ניצבת רשות המסים, בניסיונה להתמודד עם הון בלתי מדווח במשק הישראלי. בעוד החקירה נמשכת, השאלה הגדולה שנותרת פתוחה היא האם המקרה הזה יהפוך לתמרור אזהרה עבור אחרים הפועלים מחוץ למערכת.

נכון לעכשיו, יוסף פרץ טרם הועמד לדין, אך אם יוגש נגדו כתב אישום, הוא עשוי לעמוד בפני סעיפים חמורים של התחמקות מתשלום מס, אי-ניהול ספרים, והצגת מצג שווא לרשויות. במקרים דומים שנדונו בבתי המשפט בעבר, הוטלו עונשי מאסר בפועל, לצד חיוב בתשלום המס הרטרואקטיבי בתוספת ריבית וקנסות.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    אורן 21/05/2025 21:47
    הגב לתגובה זו
    אף אחד לא מוכן לשלם מס כאשר כל כספי המסים זורמים לאברכים חרדים פרזיטים שמסרבים להתגייס לצהל.
  • 4.
    אף קבלן שיפוצים לא מדווח על כל ההכנסות (ל"ת)
    אנונימי 21/05/2025 19:56
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    גם הגנן שלי 21/05/2025 13:25
    הגב לתגובה זו
    עכשיו אני מבין למה
  • אלמונימי 21/05/2025 20:24
    הגב לתגובה זו
    הישר.כי כל בעל מקצוע גוזר רווח מהלקוח גם על החומר.הגנן שלך יצא צדיק
  • 2.
    שיפוצניק 21/05/2025 13:20
    הגב לתגובה זו
    יתכן ומגיע לקבלן כאן מס הכנסה שלילי על 2 מיליון יוצא רווח של 20% שזה 400 אלף שח.לחלק ל60 חודש חמש שנים.נשאר לקבלנציק 6700 לחודש.למה לא נותנים לו מס הכנסה שלילי.או שהכתבה לא בדיוק הסיפור האמיתיאו שאין כאן סיפור כלל וכלל.
  • 1.
    אנונימי 21/05/2025 12:00
    הגב לתגובה זו
    תפשתם שפוצניק ובשרתם לאומהמה עםחשמלאיםאינסטלטוריםספריםפדיקוריסטיםמאפרותהכל משולם להם מזומן!!! הם לא מכירים את רשות המיסים