השוק היפני: האם מדיניותו הכלכלית של אבה תצליח או תיכשל?
השוק היפני סיפק לנו בשבועות האחרונים שיעור מאלף על הפסיכולוגיה ההפכפכה של השוק ועל חרב הפיפיות של המרדף אחר "כסף קל". מאז נובמבר, וביתר שאת לאחר היבחרו של שינזו אבה לרה"מ, הניקיי החל לנסוק מעלה בחדות. במקביל, הין החל לצלול. אלה הפכו להיות "טריידים בטוחים".
הון זר רב, המחפש יעדים לתשואה בסביבה של ריביות אפס, החל לזרום לשוק היפני ולנפח את הבועה. אך עם זאת, משהו השתבש בדרך. בניגוד לבנק הפדראלי, שוק האג"ח המקומי החל לצאת מכלל שליטה, הנתונים הכלכליים החיוביים לא זרמו מהר מספיק, וההון הרגיש שהקרקע רועדת. האמון של השוק במדיניות הכלכלית של אבה נשבר והניקיי צלל 20% תוך שבועיים. באותה מהירות שבה ההון זרם לשוק היפני, כך הוא מיהר לנטוש. בלי סנטימנטים.
אולם, ממש כפי שהאופוריה התחלפה בן רגע בהיסטריה, כך היא יכולה לחזור ולשוב לאופטימיות מחודשת. והנה, עם פתיחת השבוע הנוכחי שוב, נעה המטוטלת לכיוון השני, והניקיי עלה ב-5% ביום המסחר הראשון של השבוע בעקבות נתוני תמ"ג טובים מהמצופה. בהמשך השבוע צפוי הבנק של יפן להתכנס לישיבת המדיניות החודשית, ותוצאות הישיבה עשוי בהחלט להכריע לאן יילך השוק מכאן.
אז איך יש לראות את המפולת האחרונה בשוק היפני?
האם ניתן לפרש אותו כתיקון שעוצמתו נבעה אך ורק מעוצמת הראלי שקדם לו? או לחילופין, כהתמוטטות של הקונספציה כולה שעמדה בבסיס הראלי, ומכאן אנו צפוי לראות שוב שוק יפני בנסיגה כפי שראינו בשנים האחרונות?
מנקודת המבט הכלכלית, מוקדם עדיין לומר האם מדיניותו הכלכלית של אבה תצליח או תיכשל. אבל מנקודת מבט של משקיעים, יש לנו פרמטרים אחרים באמצעותם נוכל לקבוע, האם מה שראינו היה תיקון שמספק לנו הזדמנות נוספת להיכנס לשוק היפני, או שעלינו פשוט לחפש נכסים להשקעה במקומות אחרים. ניתוח טכני של תנועת המחיר. הבה ניגש למלאכה.
הין היפני והניקיי - ניתוח טכני
מאחר שאחת ממטרות העל של המדיניות הכלכלית של אבה, היא להחליש את הין, נוצרה בחודשים האחרונים קורלציה מאוד הדוקה בין ערכו של המטבע המקומי לביצועיו של המדד המוביל. פיחות מדרבן את הבורסה המקומית מעלה, ואילו תיסוף מצניח את השערים. על כן, כדי לקבל תמונה דו-מימדית על השוק היפני, עלינו הבה נבחן את תמונת המצב של הניקיי ושל הדולר-ין במקביל.
ראשית, מבט בלתי אמצעי בגרף מגלה לנו מגמת עלייה מאוד מרשימה מאז נובמבר, שהובילה את הצמד מאזור 79 ועד לקרבת 104. על כן, לפי שעה, אין לנו כל סיבה לראות בנסיגה הנוכחית אלא תיקון. כמו כן, אנחנו רואים שהצמד מצא כעת תמיכה באזור 96.3-5. אזור זה משלב מספר רמות טכניות בעלות חשיבות - נסיגת פיבונאצ'י 61.8% ממהלך העלייה מחודש אפריל, רמת ה-SMA ל-100 יום ורמת ציר אופקית שהיוותה התנגדות ותמיכה בכמה מקרים בחודשיים האחרונים.
עכשיו נשאלת השאלה, מה יהווה עבורנו כאיתות שאכן התיקון הסתיים והתחדשה מגמת העלייה. ובכן, רמת המפתח, שהפכה להיות רף בעל חשיבות פסיכולוגית עבור, היא רמת 100 ין לדולר. עלייה מעל רמה זו עשויה להשיב את האמון כי הדולר-ין חזר למסלול העלייה ולהזניק את הצמד מעלה לשיא חדש מעל 103.7.
- 1.איזו חולשה,וואא 17/06/2013 11:48הגב לתגובה זוהכותרת:"האם מדיניות......תצליח או תיכשל" ? השורה התחתונה של הקשקשת:"צריך להמתין ולראות"...:)))))) פרשנים (בגרוש) עליך ישראל