אג"ח א' של סיביל בתשואה של 16%: קרדיט סוויס זה גב?

האג"ח של חברת הנדל"ן המניב התמתנה מתשואה של יותר מ-30% בעקבות הכניסה הצפויה של קרדיט סוויס. עדיין נשאר מקום לירידה בתשואה?
ישראל הס |

החל מחודש יולי 2007 ראינו תופעה המאפיינת רבים מהאג"חים הקונצרניים, הנסחרים בתשואה דו ספרתית בבורסה - הגדלת התשואות וירידת מחיר האיגרות באופן משמעותי. הרקע הוא כמובן מחנק האשראי העולמי ומשבר חפציבה שהטיס את תשואות האג"חים של חברות הנדל"ן ל'שיאים' חדשים.

התנהגות מעניינת ביותר מצאנו באג"ח א' של חברת סיביל ג'רמני (סיביל אגח א), הפועלת כחברת נדל"ן מניב באירופה. האג"ח של החברה נסחר ב-20 לאוגוסט בתשואה של יותר מ-30%, אך מחודש זה ועד היום ירדה תשואת האג"ח לרמה של 16.6%, בה נסחר האג"ח כיום, התנהגות ההפוכה מרב האג"חים הקונצרניים הנסחרים בשוק.

חברת סיביל נשלטת על ידי איש העסקים פיני צרפתי (43) ופועלת בגרמניה, פולין, הונגריה, צ'כיה ופולין. צרפתי זכור לנו מפרוייקט גנדן שביצע בארץ לפני מספר שנים בו פעל כשותפו של נוחי דנקנר. צרפתי מחזיק בבעלותו את חברת סיביל ג'רמני ואת חברת האם שלה סיביל אירופה.

על פי עדי סוויד, סמנכ"ל כרמים שוקי הון, "סיביל מזהה נכס מניב בעל אפשרות משמעותית להשבחה, רוכשת אותו ומתחילה לבצע השבחה לשם תפעולו כמרכז מסחרי".

דוגמא לעסקיה של סיביל מביא סוויד מתוך עסקה אותה ביצעה חברת האם סיביל אירופה, "החברה רכשה ב-2002 נכס בעיר פראג בתמורה ל-18 מיליון דולר, ממנו היא מפיקה הכנסה של 4 מיליון יורו, המשקפת תשואה של 22%". סוויד מציין כי "סיביל צפויה להשביח את הנכס ולקבל עליו הכנסה שוטפת של 11 מיליון יורו. היות שתשואה 'טובה' על נכסים מניבים באירופה עומדת על 8%, לאחר ההשבחה תוכל סיביל לרשום רווח הון משמעותי על העסקה או לחילופין תשואה שוטפת גבוהה".

באמצע חודש ינואר 2008 הודיע בנק ההשקעות הבינלאומי קרדיט סוויס, על התקשרות במזכר הבנות לכניסה לשותפות עם סיביל. הבנק נכנס לשותפות ב-23-25% עם סיביל יורופ וחברת הבת סיביל ג'רמני, בשני פרויקטים מרכזיים של החברה בפולין ובהונגריה. שוויים הכולל של הנכסים הללו נקבע במסגרת מזכר ההבנות לסך של כ-1.12 מיליארד שקל. מחיר המשקף עליית ערך של כ-465 מיליון שקל ביחס למחירי הרכישה על ידי החברה בתוך תקופה של כשנה.

סוויד מציין כי "השיפור בתשואות החברה נבע בעיקרו מהודעתה של קרדיט סוויס על כניסתה כשותפה לחברת סיביל ובשל השיערוכים אותם ביצעה החברה לנכסיה במהלך שנת 2007".

ארז זלצמן מנכ"ל של חברת KZI ניהול השקעות מוסר כי "העליה בתשואות אותה ראינו באג"ח א' של החברה, שהגיעה לשיאה, בחודש אוגוסט 2007 נבעה בעקבות הפאניקה הרבה בשוק שהובילה לפדיונות רבים של מנהלי הקרנות והגופים המוסדיים". זלצמן מוסיף עוד כי "השיפור בתשואות של החברה נובע בין השאר מהשיפור של יחס ההון העצמי למאזן".

סוויד מוסר עוד, כי "לאג"חים של סיביל אין שיעבודים וזאת בשל השיעבוד הראשון ממנו נהנים הבנקים המלווים. בתחילת פעילותה השתמשה סיביל ג'רמני ב-156 מיליון השקלים שהגיעו מגיוס אג"ח א' בתור השלמה של ההון העצמי ועל חשבון כספים אלה, לקחה החברה הלוואות מהבנקים".

סוויד: "קרדיט סוויס עדיין לא שילמה את הכסף בעבור השותפות, אך צרפתי אומר כי גם אם קרדיט סוויס תתחרט, ישנם גופים אחרים שיכנסו כשותפות במקומה".

אם נבחן את החזרי החברה, נראה כי סיביל צריכה להחזיר למחזיקי האג"ח כ-850 אלף יורו כל חצי שנה. כרגע נראה כי עם קופת מזומנים העומדת על יותר מ-11 מיליון יורו לא נשקפת לחברה בעיה בנושא החזרי הריבית בזמן הקרוב.

סוויד מסכם כי "הרבה תלוי בסגירת העסקה עם קרדיט סוויס. עד לכניסת הבנק השוויצרי התשואה בה נסחרת האג"ח מוצדקת. אם קרדיט סוויס אכן תשלם ותיכנס לשותפות עליה הכריזה, תשואת האג"ח צריכה לרדת ולהיות חד-ספרתית".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה