כיל מדווחת על עלייה של 57.9% בשורה התחתונה
חברת כיל, הפועלת בעיקר בתחומי הדשנים והכימיקלים המיוחדים, בשלושה מגזרים – דשנים, מוצרים תעשייתיים ומוצרי תכלית, מדווחת היום על תוצאותיה לרבעון השלישי של 2007, בה היא מציגה עלייה של 22% בהכנסות הרבעוניות ורושמת עלייה של 57.9% ברווח.
בשורה העליונה, מדווחת כיל על הכנסות של 1.043 מיליארד דולר ברבעון השלישי, בהשוואה להכנסות של 854.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים אשר הסתיימו ב-30 לספטמבר, רשמה החברה הכנסות של 2.889 מיליארד דולר, עלייה של כ-19.4% בהשוואה לתשעת החודשים המקבילים ב-2006.
בשורה התחתונה, רשמה החברה עלייה של 57.9% ברווח הנקי לסך של 149.7 מיליון דולר, זאת לעומת 94.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בשלושת הרבעונים הראשונים של 2007, הרווחיות רשמה עלייה של 30% ל-371 מיליון דולר.
הרווח הגולמי הסתכם ב- 1,038.7 מיליון דולר, עליה של 210.0 מיליון דולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד המהווה גידול של כ – 25% . שיעור הרווח הגולמי ממחזור המכירות עומד על 36.0% על לעומת 34.3% בתקופה המקבילה אשתקד.
השיפור ברווח הגולמי, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, נובע בעיקר מעליה במחירי המכירה של אשלג ודשני פוספט וכן מגידול בכמויות המכירה שלהם. מנגד, ירידה בכמויות הייצור והמכירה של חלק מתרכובות הברום, עליה בהוצאות השקליות במונחים דולריים, כתוצאה מהתחזקות השקל ביחס לדולר, וגידול בחלק ממחירי התשומות וחומרי הגלם, קיזז חלק מהשיפור ברווחיות.
תזרים המזומנים עלה ב-116 מיליון דולר; רכישת ''סופרסטה''
הדוחות הכספיים ליום 30 בספטמבר, 2007 כוללים גם את חברת ''סופרסטה'' אשר רכישתה הושלמה ביום 13 באוגוסט 2007 . תוצאות הפעולות לתקופה כוללות את תוצאות "סופרסטה" לתקופה שמיום הרכישה, 14 לאוגוסט 2007 ועד לתאריך הדוחות הכספיים.
תזרים המזומנים של כיל מפעילות שוטפת הסתכם בשלושת הרבעונים הראשונים בכ- 377 מיליון דולר בהשוואה לכ- 261 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, שיפור של כ- 116 מיליון דולר. התזרים מפעילות שוטפת, יחד עם גידול בהתחייבויות פיננסיות נטו בסך 460 מיליון דולר, היו המקור העיקרי למימון השקעות ברכוש קבוע לרכישת Supresta, וכן לתשלום דיבידנד לבעלי המניות.
בגין ריווחי הרבעון תחלק החברה דיבידנד בגובה 104.8 מיליון דולר וזאת בנוסף ל- 154.9 מיליון דולר שחולקו בגין רווחי חצי השנה הראשונה של שנת 2007.
הסביבה העסקית
התנאים בשוק החקלאות העולמי, המשפיעים באופן משמעותי על הביקוש לדשנים, השתפרו. בשנים האחרונות יש מגמת עלייה בצריכה העולמית של גרעינים (דגנים, אורז, סויה, תירס וכד'). הגידול נובע מהגידול הטבעי באוכלוסיה ומהשינוי בהרכב צריכת המזון (גידול בצריכת הבשר) כתוצאה מעליית רמת החיים בעיקר בארצות המתפתחות. בנוסף, לאור העלייה החדה במחירי האנרגיה, שיקולי איכות הסביבה והשאיפה של מדינות המערב להקטין את התלות ביבוא דלק, יש כיום נטייה גוברת לעבור ליצור דלק ממוצרי חקלאות (ביו-דלקים). מגמות אלה הביאו לעליית מחירים משמעותית במחירי התוצרת החקלאית בשנה האחרונה וכן להגדלת היקף הזריעה של הגרעינים בעולם וכן למגמה של הגברת התנובה ליחידת שטח חקלאי, בעיקר על-ידי דישון מוגבר. כתוצאה מכך עלו הביקושים לדשנים ובעקבות זאת חלה עליה חדה במחירי הדשנים.
שוק הברום מושפע במידה רבה מרמת הפעילות בשוקי האלקטרוניקה וקידוחי הנפט והגז וכן מהגבלות השימוש במתיל ברומיד, כתוצאה מיישום פרוטוקול מונטריאול. החל מהרבעון השלישי של שנת 2006 חלה ירידה בביקושים למעכבי בעירה ובמקביל, בשל מחירים גבוהים יחסית של ברום ותרכובות ברום, אנו עדים לגידול, בהיקפים גדולים, של הייצור בסין של ברום וחלק ממעכבי הבעירה ולגידול כתוצאה מכך בהיצע של מוצרים אלו. מגמות אלו נמשכות גם כיום. בשוק הכימיקלים, המשמשים לקידוחי נפט, המכירות היו נמוכות בגלל ירידה בשימושים באזור מפרץ מכסיקו וכן תחרות גוברת מצד יצרנים בסין.
צריך לזכור, כי חלק הארי של מכירותיה של כיל מבוצע במט"ח, בעיקר בדולר וביורו ורק חלק מההוצאות התפעוליות בישראל הינו בשקל. לפיכך, לפיחות בשע"ח הממוצע של השקל לעומת הדולר יש השפעה חיובית על רווחיותה של כיל ולייסוף השפעה הפוכה.
מהדוחות עולה, כי לתחזקות השקל מול הדולר השפיעה לרעה על הרווח התפעולי של כיל בתקופה לעומת התקופה המקבילה אשתקד בסכום משוער של כ-30 מליון דולר. לכיל עודף הכנסות על הוצאות ביורו. לפיכך, לייסוף בשע"ח הממוצע של היורו לעומת הדולר יש השפעה חיובית על רווחיותה של כיל ולהיפך בפיחות. כיל נוהגת להגן על חלק מחשיפה זו. מאידך, בייסוף היורו מול הדולר, כושר התחרות של החברות הבנות של כיל אשר מטבע הפעילות שלהן הוא היורו, נפגע לעומת מתחרים שמטבע הפעילות שלהם הוא הדולר.