אסטרטגיה מס' 29: קניית חוזה מואץ
האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, ריבית 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.
כיצד ליצור את הפוזיציה? 1. קניית אופ' CALL במחיר X ומכירת אופ' PUT במחיר Y ,Y>X (שתי האופציות בתוך הכסף) 2. קניית חוזה FUTURE וקניית מרווח עולה באזור הכסף 3. קניית הנכס המוביל באשראי וקניית מרווח עולה באזור הכסף 4. קניית 1C באשראי וקניית מרווח עולה באזור הכסף
סוג המשקיע - משקיע הצופה לעלייה חזקה בנכס המוביל, תוך רצון לנטרל את השפעת סטיות התקן (אין דעה לגבי השינוי בתנודתיות הצפויה) ורצון נוסף לנטרל את פרמיית הזמן שבאופציה. - משקיע שני הרוצה לקבל אשראי זול לקניית הנכס או שאין באפשרותו לקבל אשראי סטנדרטי, אך הוא מעוניין במינוף זול ומהיר. - שני המשקיעים מעוניינים להאיץ את החשיפה בטווח הקצר ולקבל דלתא גבוהה מ-100. דלתא זו תחזור ל-100 הן בעלייה והן בירידה חזקה של נכס הבסיס.
נגזרים דלתא: חיובית , ווגא: אפסית, גאמא: שלילית, טטה שלילית.
אפיון פונקצית הרווחים וההפסדים: - ככל שמחיר הנכס המוביל יעלה כך תעלה רווחיות האסטרטגיה. - ככל שירד מחיר הנכס המוביל כך יגדל ההפסד של האסטרטגיה. - הרווחים וההפסדים הנם תאורטית אין סופיים.
למרות האגרסיביות של האסטרטגיה, היא תלך ותשאף ברווחיה לחוזה עתידי סטנדרטי בתנודה חזקה של נכס הבסיס. גרף מס' 1 מראה את הרווחיות של האסטרטגיה כפונקציה לנכס הבסיס ולזמן לפדיון.
דיון: למעשה קניית חוזה עתידי שוות ערך לקניית הנכס עצמו ללא השקעת הון. אם למשקיע חסר הון עצמי נזיל וזמין, הרי שהוא יכול לקנות חוזה במחיר המשקף קנית הנכס + עלות המימון קרי הריבית על ההון (יחסית לתקופה). בחוזה עתידי מואץ המשקיע קונה אופציה CALL בתוך הכסף ומוכר אופציה PUT בתוך הכסף, כך הוא מקבל דלתא מצרפית גבוהה מ-100% (כלומר חוזה סטנדרטי).
ככל שיבצע זאת עמוק יותר בכסף - יקבל חוזה אגרסיבי יותר, הן בדלתא והן בפונקציית הרווחים לפדיון. ככל שיבצע יותר מרווחים - כך המנוף באזור הכסף יגדל.
החוזה המואץ נותן רווח אגרסיבי יותר מאשר חוזה סטנדרטי בתנודה הראשונה של מחיר הנכס, ומיד הוא שואף אל החוזה הסטנדרטי. כלומר אל מחיר הנכס עצמו ולדלתא 100 בלבד. ניתן לראות באסטרטגיה שילוב של חוזה סטנדרטי + מרווח עולה סימטרי באזור הכסף, כשלמעשה רוחב המרווח העולה והדלתא שלו הם אלו שנותנים לחוזה את האגרסיביות באזור הכסף.
אם למשקיע קיים הון עצמי נזיל וזמין, הרי שהוא יכול לקנות את החוזה המואץ, ולהפקיד את הונו בריבית חסרת הסיכון, שתקזז את עלות מימון החוזה ותחזיר את מצבו של המשקיע למצב של קניית הנכס עצמו בהונו העצמי בתוספת עלות המרווח.
ראה גרף מס' 3 אשר מראה את ההבדל בין נכס הבסיס לנכס חסר סיכון לחוזה האגרסיבי. למעשה, במידה והמשקיע החל למנף את השקעתו באסטרטגיה זו, הוא יכול לשלוט ברמת המינוף מול ההון המושקע הריבית חסרת סיכון. גרף מס' 4 מראה את הכפלת המינוף ושילושו מול הון עצמי נתון.
הערות: 1. יש לשים לב לסיכון הטמון באסטרטגיה זו (כמו כן לסיכוי), שכן המנוף גבוה ביותר (רק בטחונות) וההפסד (גם הרווח) הינו תיאורטית אין סופי, ולא כמו בדיון באופציות, בו מוגבל ההפסד לסכום הפרמיה בלבד. 2. קניית החוזה הנה מקרה ספציפי של חוזה מואץ (ראה הרחבה באסטרטגיית קניית חוזה עתידי וקניית צילינדר). 3. ראה הרחבה באסטרטגיית קניית נכס בווגא אפס.
דלתא: הדלתא המיידית של מחיר החוזה מעל 100. כלומר התזוזה בתיק העתידי מעל 100% מהתנודה במחיר הנכס המוביל. חוזה מואץ שהדלתא שלו 120 יעלה ב-120 ש', בעוד מחיר נכס הבסיס וחוזה סטנדרטי יעלה 100 ש' בלבד כשנכס הבסיס יעלה נקודה אחת.
בנוסף, הדלתא נותנת את תזוזת מחיר החוזה המואץ בשקלים, כאשר מחיר הנכס עולה בנקודה, שהיא הבסיס להשוואה מול דלתא של אופ' CALL בודדה או חוזה סטנדרטי.
האפקט מתחזק כאשר המרווח באזור הכסף וזמן הפקיעה מתקצר, החוזים מעניינים ביותר בתקופות אלו. גרף מס' 5 מראה את השינוי בדלתא ובגאמא כפונקציה של מחיר הספוט והזמן לפדיון.
טטא:
ככל שיתקצר הזמן לפדיון, כך ירד מחירו של החוזה בצורה לינארית לפי מחיר הריבית יחסית לתקופה ועוד שחיקת המרווח בכסף. אפקט זה אגרסיבי מהאפקט בחוזה רגיל, שנשחק רק בעלות מימון הריבית ליום.
אפשרויות ארבטרז': F=CX +PX-=RS- 1C=RS-S RS+CX-CY=PX-PY CX-CY=S+PX-CY-RS CX-CY=F+PX-CY כאשר: CX =CALL במחיר מימוש X, PX =PUT במחיר מימוש X, F=FUTURE, S= מניה, RS= ריבית
טיפ: מומלץ לביצוע כתחליף לקניית מניה בשווקים בהם ישנה "פסימיות" במחירי החוזים עקב חוסר אפשרות לביצוע שורט או מחירו יקר ממחיר הארביטראז' הפסימי. או לחילופין, כאשר עקום סטיות התקן חד במיוחד עקב אותה פסימיות.
*כל הזכויות שמורות
**
- 6.ז.פ. 03/03/2013 08:48הגב לתגובה זו1- האסטרטגיה פחות מגיבה לסטיות התקן ויותר לתנודה בנכס....ולפני פקיעה יש פוטנציאל לתנודה...(אם זה מה שאתה מתכוון) 2 - ראשית אני אכן מפרסם...שנית מי שקורא אחורה מקבל זאת ב"סוג של רצף"...שלישית עוד לא סיימנו... 3 - אכן נוחה לגיחות אם כי הזמן לא פוגע בה ולכן אפשר (בהנחה שלא ממונף) גם לשבת לטווח ארוך יותר (ואפילו לגלגל לפני פקיעה קדימה... 4 - אתה צודק (וזה אפילו כתוב בהתחלה...) שים לב שיש אינספור אפשרויות חיבור של אסטרטגיות באופציות - הרוב שייכות למשפחות אסטרטגיות מסויימות....כאן ניסינו לתת את המועדפות... 5- כשלעצמו זה נוח לפעיעלים מסויימים ולא אמור לפגוע במחזורים...אבל כדי לעזור חייב לבוא עם סל של עוד מספר מהלכים חשובים יותר וקשים יותר להעברה - שים לב תמיד מה שקל לביצוע דוחה את מה שחשוב לביצוע.... תודה לכול המגיבים...
- 5.אבי 01/03/2013 16:25הגב לתגובה זויעזור לשוק?
- 4.אחד מבפנים 01/03/2013 15:46הגב לתגובה זולא צריך כ"כ הרבה בלאגן. אבל סה"כ כתוב נכון.
- 3.אסטרטגיה מעולה לגיחות בטווח קצר (ל"ת)אסף 28/02/2013 18:22הגב לתגובה זו
- 2.ערן כהן 28/02/2013 17:12הגב לתגובה זוכספר או חוברת. ההסבר והגרפים מצויינים. עדיף היה לאחד הכול ביחד.
- 1.האסטרטג 28/02/2013 16:28הגב לתגובה זוהאסטרטגיה הזאת נראית מתאימה במיוחד ליום הפקיעה כאשר סטיות התקן יחסית נמוכות