נתון האבטלה יישאר בארה"ב מעל 9%
נשיא הפדרל ריזרב בשיקאגו צ'ארלס איוונס, אומר שאחוז האבטלה יישאר מעל 9 אחוז בסוף השנה, הנשיא מכוון את דבריו לצורך לשמור על ריבית נמוכה גם בתוך שנת 2011. שיעור האבטלה יהיה "תשע ורבע" בסוף שנת 2010 ויותר מ- 7% בסוף שנת 2011, אומר איוונס בראיון לחדשות בלומברג. נתון האבטלה לגביי ח ודש מרץ יראה ככל הנראה שאבטלה עומדת על 9.7%, זאת על פי סקר שנערך על ידי חדשות בלומברג, נשיא הפדרל ריזרב בשיקאגו משקף את הדאגה שההתאוששות בארה"ב מהמיתון העמוק, עדיין לא חזקה מספיק בעבור המעסיקים כדי להתחיל להעסיק עובדים חדשים.
מדד אמון הצרכנים בארה"ב עלה מעל לצפי
סוכנות הידיעות מדווחת על עלייה במדד אמון הצרכנים בארה"ב, אשר הגיע בחודש מרץ ל- 52.5 נקודות, לא רק שמדובר בשיפור ניכר ממדד חודש פברואר שעמד על 46 נקודות, אלא שמדד אמון הצרכנים גם עקף את ציפיות האנליסטים שציפו לעלייה של רק 51 נקודות. השיפור במדד אמון הצרכנים מגיע בעיקר כתוצאה מציפיות הצרכנים לשיפור בשוק העבודה.
למספר מדינות בארה"ב יש גירעונות גדולים שהן כבר לא יכולות להסוות יותר
קליפורניה, ניו יורק ומדינות אחרות בארה"ב מראות רבים מהסימנים שבגללם יוון הגיעה למצב כל כך קשה ? תקציב לא מאוזן, ניהול חשבונות שמסווה את חוב, שימוש בכספים ממקורות אחרים כדי לסתום חורים וצבא שלם של יחסי ציבור אשר מונים את ההישגים אבל לא את הכסף שנדרש כדי לשלם בעבורם. עיתון הניו- יורק טיימס, מעלה את החשש שגם מדינות אלו יאלצו להתמודד עם משבר חובות עצום שממנו יהיה להם מאוד קשה לצאת.
הסנטימנט העסקי והצרכני בגוש האירופאי הגיע לרמה של 97.7
על פי סוכנויות הידיעות, מדד הסנטימנט הגיע לרמה הגבוהה ביותר מאז חודש מאי 2008, נתון זה גם עקף את הערכות האנליסטים שצפו לעלייה של 97.1 בלבד. הנתון מראה שלמרות מצבה המדאיג של יוון ההתאוששות בגוש האירופאי מתחזקת בעיקר הודות למחירו הנמוך של מטבע האירו שעוזר לייצוא. הסנטימנט העסקי והצרכני חזר לרמות שלפניי תחילת המשבר הפיננסי.
יוון הצליחה לגייס רק 390 מיליון יורו במכירת אג"ח
יוון קיוותה כי תוכנית החילוץ שגובשה לאחרונה תעזור להחזרת אמון המשקיעים במדינה, אבל כרגע נראה שלמשקיעים ייקח קצת יותר זמן להתאושש, להירגע ולחזור להשקיע באגרות חוב. כתוצאה מהיסוס המשקיעים, ממשלת יוון לא הגיעה לסכום של מיליארד דולר כפי שהיא קיוותה בהנפקה האחרונה, כך נמסר על ידי סוכנויות הידיעות.
האם ההתאוששות בקנדה תמשיך?
הכלכלה הקנדית הייתה חזקה יותר מהצפוי, כך התברר לקראת סוף שנת 2009. השבוע הקרוב יספק את האפשרות לראות האם תהליך זה יישאר גם בתחילת שנת 2010. התוצר המקומי הגולמי גדל ב- 5% ברבעון הרביעי של השנה שעברה, הרבה יותר ממה שהכלכלנים צפו. ביום רביעי יתפרסם נתון התמ"ג לחודש ינואר, הכלכלנים צופים לגדילה של 0.5%. למרות שנתון זה נחשב לחזק, הנתון יהיה מאכזב לעומת השיא של 0.6% התרחבות בחודש דצמבר. ביום רביעי יתפרסם גם נתון מקבלי השכר לחודש ינואר ולמרות שהוא לא יקבל את אותה תשומת הלב כמו נתונים מעודכנים יותר לגביי שוק העבודה, הוא עדיין יכול להשפיע על החלטת המשקיעים. אין ספק שהמצב בין הדולר הקנדי לדולר האמריקאי הולך להיות מעניין מאוד, מכיוון שגם ארה"ב צפויה להראות מספר נתונים חיוביים ובעיקר נתון המשרות החדשות שצפוי לשבור שיא חדש.
הנתונים המרכזיים שיתפרסמו בימים הקרובים:
בשעה 12:30 בשוויץ - מדד מנהלי הרכש של KOF
בשעה 15:15 בארה"ב - סקר התעסוקה של ADP
בשעה 15:30 בקנדה - נתון התמ"ג