בנק הפועלים משלים את רכישת השליטה בבנק בקזחסטאן

עלות ההשקעה ב- Demir Kazakhstan Bank מסתכמת בכ- 70 מיליון דולר. דני דנקנר, אמר בתגובה, כי הרכישה היא חלק במימוש האסטרטגיה של הבנק כבנק גלובלי הפועל ברחבי העולם, כולל בשווקים מתעורר
אריאל אטיאס |

בנק הפועלים עומד להשלים את רכישת השליטה ב- Demir Kazakhstan Bank (DKB). זהו הבנק' הראשון בקזחסטאן, ובמרכז אסיה כולה, שהשליטה בו נרכשת על-ידי בנק ישראלי. רכישת השליטה ב-DKB, אשר נעשתה באמצעות BankPozitif הטורקי, בו רכש בנק הפועלים 57.55 אחוז לפני שנה, מהווה צעד נוסף בהתפתחות הבנק הטורקי וביישום האסטרטגיה הבינלאומית של בנק הפועלים.

יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים, דני דנקנר, אמר: "רכישת השליטה בבנק DKB בקזחסטאן היא שלב נוסף במימוש האסטרטגיה הרב-שנתית של בנק הפועלים, השואפת להגדיל את נתח הפעילות הבינלאומית של הבנק בכלל הפעילות הבנקאית, במסגרת התבססותו של בנק הפועלים כבנק גלובלי, הפועל ברחבי העולם, כולל בשווקים מתעוררים. דוגמה לכך היא הצלחתו העסקית של בנק פוזיטיף בטורקיה, שרכשנו לפני כשנה. קזחסטאן, היא אחת המדינות הגדולות והחשובות ביותר באיזור המתעורר של מרכז אסיה. השקעתנו בבנק DKB נגזרת מתפיסת הצרכים וההזדמנויות של בנק הפועלים, וגם מתוך ראייה כוללת של הצרכים האסטרטגיים והכלכליים של מדינת ישראל".

Demir Kazakhstan Bank הוא הבנק ה-21 בגודלו בקזחסטאן, מבין 33 הבנקים הפועלים במדינה, מבחינת סך נכסיו, שהסתכמו בסוף הרבעון השלישי של 2007 ב-120 מיליון דולר, ובמונחי ההון העצמי, שהסתכם בסוף הרבעון השלישי של 2007 ב-25 מיליון דולר. במהלך שנת 2006 גדלו נכסי הבנק בשיעור של כ-95% (במונחים דולריים). בשלושת הרבעונים של שנת 2007 נרשם גידול נוסף בנכסים, בשיעור של כ-13.5%.

הרווח הנקי של הבנק בתקופה ינואר – ספטמבר 2007 הגיע ל-2.3 מיליון דולר, המשקף שיעור תשואה שנתי של 12.3% על ההון העצמי. הרווח הנקי השנתי הצפוי ב-2007 מהווה גידול של למעלה מ-100% בהשוואה לשנת 2006, וגידול של 245% בהשוואה לרווח שנרשם בשנת 2005.

עלות ההשקעה ב- DKB מסתכמת בכ- 70 מיליון דולר, מהם ישולמו 56 מיליון דולר למוכרים ו- 14 מיליון דולר נוספים ישמשו להגדלת ההון העצמי של הבנק ל- 40 מיליון דולר מיד לאחר השלמת הרכישה.

צבי זיו, מנכ"ל בנק הפועלים, אמר: "רכישת השליטה בבנק DKB היא אבן דרך, המסמנת את חדירתו של בנק הפועלים לשווקים המבטיחים של מדינות ברית המועצות לשעבר בכלל, ומרכז אסיה בפרט. הידע, הניסיון והמקצועיות של בנק הפועלים וסגל עובדיו ומנהליו מבטיחים לנו יתרון יחסי בקזחסטאן, שקצב צמיחתה בעשור האחרון הוא בין הגבוהים בעולם. אנו נפתח בקזחסטאן פעילויות בכל תחומי הבנקאות העסקית והקמעונאית, ונסייע לחברות ולאנשי עסקים מקזחסטאן ומישראל ליצור קשרים כלכליים שיהיו לטובת שתי המדינות".

קזחסטאן היא המדינה השנייה בגודל שיטחה, לאחר רוסיה, בין המדינות שנוצרו לאחר התפרקותה של ברית המועצות. שיטחה, 2.7 מיליון קילומטרים רבועים, דבר המציב אותה במקום התשיעי בעולם. אוכלוסייתה מונה כ-15 מיליון נפש.

גופים כלכליים בינלאומיים, ביניהם הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית, רואים בקזחסטאן את אחת המדינות החשובות והבולטות בין ה"משקים מתעוררים", וצופים לה בשנים הקרובות צמיחה גבוהה ופיתוח מהיר בתחומי הבנקאות והפיננסים, כגון אשראי, משכנתאות ועוד. בבנק הפועלים אומרים כי הניסיון הבינלאומי שנצבר, יחד עם המיומנות והמקצועיות של סגל הבנק, יוצרים לבנק הפועלים עמדת מפתח שתאפשר לו לנצל את יתרונותיו היחסיים במדינה זו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה