ח"כ והבה: "אין לעלות את גיל הפרישה לאנשי קבע"

סגן יו"ר הכנסת מסר בועדת הכספים שדנה בתקציב משרד הביטחון, כי הוא מתנגד בתוקף להצעה שהועלתה על ידי משרד האוצר
אסף מליחי |

בועדת הכספים שדנה היום (ב') בתקציב משרד הביטחון לשנת 2007, התנגד ח"כ והבה בתוקף לאחת ההצעות שהועלתה על ידי משרד האוצר הנוגעת להעלאת גיל הפרישה לאנשי קבע.

לדבריו של ח"כ והבה "45 שנות שירותו של איש הקבע הן כמו 90 שנים, משום שבכל תקופת שרותו הוא משקיע את כל חייו לעבודה, 24 שעות ביממה. מדובר בתקופת שירות קשה ומאומצת שבה איש הקבע שבמסגרתה הוא אינו יוצא כמעט לשבתות ואינו רואה את ילדיו ומשפחתו באופן סדיר". לדבריו, אלו עובדות שמשרד האוצר לא לוקח בחשבון כשהוא בוחן דרכים לצמצם את תקציב הביטחון.

והבה הוסיף ואמר, כי לאנשי הקבע תפקיד חשוב מאוד בצה"ל. ההון האנושי האמיתי ביותר נמצא שם ואל לנו להבריח אותם. ראינו זאת בכל המלחמות ובעיקר במלחמה האחרונה בלבנון. "הם חדורי מוטיבציה ועושים רבות למען ביטחון המדינה. הם חיוניים מאוד למדינה ואסור לוותר עליהם ולקצץ בתנאיהם".

בנוסף, ח"כ מגלי והבה פנה השבוע לשר האוצר ולשר הפנים גם בעקבות העובדה שרשויות מקומיות רבות במגזר הלא יהודי טרם קיבלו תשלומי שכר לעובדים. לדבריו של והבה, למרות שהאוצר הודיע על העברת 70 מיליון שקל לתשלומי שכר ברשויות המקומיות אין לכך, למעשה, שום תוצאה ממשית. "במקרים רבים התברר שיד אחת באוצר העבירה תקציב לרשויות בעוד שהיד השנייה עיקלה את אותו כסף. מבחינת העובדים, אין שום משמעות להעברת הכסף והרשות בעצם עדיין מלינה את שכרם".

והבה, ציין שבין הרשויות להם עדיין קיימים חובות שכר נמנים היישובים פקיעין, מרר, ג'וליס, חורפיש וירכא ועיר הכרמל. בפנייתו לשרים תובע ח"כ והבה למצוא את הדרך המתאימה והמהירה ביותר לשלם את שכרם של העובדים. והבה ציין כי בסוף החודש חל חג הקורבן ויש לאפשר לעובדים לקבל את שכרם המעוכב.

משיחות של ח"כ והבה עם ראשי רשויות עולה בחלק לא מבוטל של היישובים המצב הוא בכי רע. "העובדה הקיימת מוכיחה שהכספים לא עוברים לעובדים. משרדי הממשלה חייבים מתווה לפתרון הרשויות המעוקלות ולתת בהקדם מענה אמיתי לציבור העובדים ברשויות".

סגן יו"ר הכנסת הבהיר כי במידה ולא ימצא הסדר לא יתמוך באישור תקציב המדינה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה