דירוג ראשון לאנליסטים בישראל: הזרים מובילים
כמה פעמים קראתם המלצה של אנליסט זה או אחר ותהיתם לעצמכם מדוע אי אפשר לעקוב אחר האנליסטים עצמם?
חברת פרדיקטה, המספקת נתונים פיננסיים וכלכליים ופיתוח מערכות תומכות החלטה לגופים פיננסיים בישראל, מודיעה על השקת דירוג ראשון בישראל של אנליסטים.
הדירוג מבוסס על נתוני המלצות ומחירי יעד למניות המתפרסמים לקהל הרחב באתרי האינטרנט הכלכליים. בתקופת חישוב הדירוג הוא כלל כ-450 המלצות של כ-60 אנליסטים.
מירי בן יהושע, מנכ"ל משותף בפרדיקטה, אומרת: "קיומו של מכשיר הבוחן את איכות המלצותיהם של האנליסטים ואת מידת תרומתן לניהול תיק ההשקעות, הינו הכרחי בכל שוק הון. בארה"ב נעשה שימוש שוטף בכלי זה, ואין ספק כי כניסתו לשוק ההון הישראלי תתרום משמעותית הן לשוק והן לגופים הפועלים בו".
לדברי ד"ר גסר, הדירוג מורכב מאמידת שני מדדים:
1. מדד דיוק - בוחן את מידת הדיוק של המלצותיו של אנליסט מסויים, באמצעות מדידת הפער בין המחיר המומלץ לבין מחיר השוק המכסימלי במהלך תקופה של 12 חודשים.
2. מדד תשואה - בוחן את תרומת המלצותיו של אנליסט מסויים לתיק ההשקעות, באמצעות מדידת התשואות העודפות על פני הענפים הרלוונטיים.
יצויין, כי הדירוג מחושב בנפרד לגבי כל אחד מהמדדים הנ"ל, כאשר דירוג האנליסטים מתבצע על ידי חלוקת הציונים שמקבל כל אנליסט בכל מדד לקבוצות של כוכבים (הדירוג העליון הוא 5 כוכבים והתחתון כוכב אחד). יש לציין שבדירוג הסופי, לא נכללים אנליסטים שמסקרים מניה אחת בלבד וכמו כן המלצות חוזרות.
האנליסטים שנכללים בדירוג חמישה כוכבים במדד הדיוק הם: אלכסנדר הנדרסון (סיטי בנק), רמי רוזן (אוסקר גרוס), עידו דולב (בנק הפועלים), אייל חברוני (פסגות אופק) וג'וזף וולף (UBS). במדד התשואה האנליסטים שקיבלו חמישה כוכבים הם: ריק קורץ (אנטרברג טובין), ירון פרידמן (בנק הפועלים), מרקוס קופרשמדיט (ליהמן ברדרס), רמי רוזן ורוני בירון (אוסקר גרוס) וירון זר (אקסלנס נשואה).
מירי בן יהושע הוסיפה: "לדירוג המוצג יש מספר יתרונות – היותו מבוסס על מדדים אובייקטיבים ועל נתונים שמתפרסמים לציבור, וכן העובדה שהוא בודק את רגישות התוצאות לאורך זמן".
הכי קרובים בחיזוי התשואה: