הפועלים חתם עם צ'יינה אקסימבנק על הסכם קו אשראי

ההלוואות ישמשו למימון רכישת ציוד ושירותים נלווים מיצואנים בישראל בענפי ייצוא כגון תקשורת, חקלאות, תשתיות, איכות סביבה, רפואה חינוך ועוד
דרור איטח |

בנק הפועלים הודיע כי חתם עם צ'יינה אקסימבנק (China Eximbank) על הסכם קו אשראי למימון יצוא ישראלי לסין המבוסס על ה"פרוטוקול הפיננסי" שבין ישראל לסין. במסגרת ההסכם יעמיד בנק הפועלים קו אשראי לבנק הסיני, אשר ישמש את הבנק הסיני להעמדת הלוואות מקבילות לעסקים בסין.

ההלוואות ישמשו למימון רכישת ציוד ושירותים נלווים מיצואנים בישראל בענפי ייצוא כגון תקשורת, חקלאות, תשתיות, איכות סביבה, רפואה חינוך ועוד.

China Eximbank נמצא בבעלות מלאה של ממשלת סין. ההסכם נחתם במסגרת מדיניות בנק הפועלים ליצירת תשתיות מימון ליצואנים ישראלים ולאור הרחבת הפרוטוקול הפיננסי שנחתם בין ישראל וסין המנוהל על ידי "אשרא" (החברה הישראלית הממשלתית לביטוח ייצוא).

מנהל האגף העסקי בבנק הפועלים, יעקב אורבך, אומר: "עם חתימתו של הסכם זה עולה לשישה מספר קווי האשראי שמפעיל בנק הפועלים עם בנקים מובילים בסין ובכך משלים את חתימתם של הסכמי קו אשראי עם כל הבנקים הסיניים שהוסמכו על ידי ממשלת סין לשמש כלווים במסגרת הפרוטוקול הפיננסי.

אורבך הוסיף, עובדה זו מאפשרת לבנק הפועלים וליצואן גמישות רבה יותר במימון עסקות הייצוא מישראל לסין. קו האשראי יאפשר לממן עסקאות ייצוא לסין בהלוואות בגובה 100% מסכום עסקת היצוא לתקופות ארוכות (עד 12 שנים) על פי התנאים המשופרים שנקבעו בפרוטוקול הפיננסי השני שנחתם בין ישראל וסין".

בכל עסקה שתאושר למימון ייחתם הסכם מימון ספציפי, בדרך של חילופי תשדורות אלקטרוניות בין בנק הפועלים לבין הבנק הסיני בנוסח שסוכם מראש, שיטה המאפשרת לקצר ולהוזיל מאד את תהליך החתימה על הסכם המימון.

שיטת מימון זו, הנהוגה בעולם והמכונה "אשראי קונים", מבטיחה ליצואן הישראלי עסקה שהיא למעשה עסקת מכירה בתנאי מזומן. יודגש כי הסיכון הפיננסי במימון מסוג זה נלקח ברובו או כולו על ידי "אשרא" ובנק הפועלים.

בנק הפועלים הינו הבנק הישראלי הראשון שהפעיל את קווי האשראי לסין במסגרת ה"פרוטוקול הפיננסי" שנחתם בשנת 1996 בין שתי המדינות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה