בסקטור שהוא לב המהפכה הטכנולוגית - איפה כדי להשקיע?
מה לא היו נותנים היום השוורים בוול סטריט כדי להוריד את התקשורת מטראמפ? ההתפתחויות שם עלולות חו"ח להגיע למשהו כמו ווטרגייט 2 ואם זה קורה יש תיקון משמעותי מאוד. אבל "כיתרון האור מתוך החושך" כתב המקובל הרב יהודה לייב אשלג. אם יצליחו הרעים לסלק את טראמפ יחליף אותו מר פנס עם אותן דעות בדיוק רק רגוע יותר אז לא לדאוג, הצמיחה הגלובלית תימשך ונסביר מדוע.
הדו"ח השנתי של קבוצת גארטנר על תעשיית השבבים ב-2016 יצא בשבוע שעבר ומצביע על הכנסות של 339.7 מיליארד דולרים, עלייה של 1.5% לעומת 2015. תעשיית השבבים, שהיא הרובד התחתון בסולם הוורטיקלי של תעשיית העברת האינפורמציה, ה-IT, מהווה כ-25% מהמחזור של תעשיית ה-IT שהפכה, באמצעות ההתקדמות וההתמזגות של המהפכה הטכנולוגית, למנוע הצמיחה המוביל של הכלכלה האמריקאית והגלובלית. בשנת 2016 הושקעו בתעשיית ה-IT כ-3.89 טריליון דולרים (לעומת 2.86 ב-2006 ו-3.23 בלבד ב-2009) והכנסות התעשייה ב-2016 הגיעו לכ-1.4 טריליון (971 מיליון ב-2009).
הנקודות המעניינות בדו"ח הן שהמכירות של 25 היצרניות המובילות עלו בקצב ממוצע מהיר פי 5 ויותר, של 7.9% אינטל וסאמסונג מחזיקות 26.9%מהשוק (15.9 ו-11.8 אחוזים בהתאמה) וקצב הצמיחה שלהן היה 4.5 וב-6.1 אחוזים בהתאמה. הנתונים מלמדים שהסקטור (בדיוק כפי שקורה, בעקבות התקדמות מהפכת הטכנולוגיה, בכול מגזרי התעשייה מאז תחילת המאה ושאנחנו חוזרים ומדגישים זאת כול הזמן) עובר למבנה אוליגופול שמורכב מ- 3-5 חברות ענק גלובליות שמציעות לצרכן "חליפה וורטיקאלית" מלאה לצד קבוצה הולכת וגדלה של חברות מתמחות שצומחות על קבלנות מישנה ונישות חדשות שמתפתחות כול הזמן ומספר גדול של סטארט אפים שדוחפים חדשנות בתחום. הדבר השני המעניין הוא ההתנהגות של המניות שמשקפות את הסקטור מאז 2009. השנה נפתחת בחולשה יחסית ומסתיימת, לאור העובדות שמתפתחות, בעצמה. זה נתון מעניין כי הסיבה לו קשורה בחששות המומחים מרוויה בתחום שחוזרות בכול שנה כמעט ומתבדות.
תעשיית השבבים, לב המהפכה הטכנולוגית, החלה להשפיע על תעשיית המיינסטרים לפני כ-30 שנה, ב-1987 למעשה אז עם מכירות של 3.3 מיליארד דולרים. מאז, להוציא 5 שנים, היא עולה ברציפות ובכול סוף שנה חששו האנליסטים שהשנה הבאה תציג נסיגה במכירות ותמיד טעו (בסוף 2015 כדוגמה, העריכו המומחים שב-2016 ירדו מכירות השבבים בכ-2.4% ל-327.18 מיליארד). אם תתבוננו מקרוב בסל המוליכים למחצה המוביל, ה-SOX, שנמצא בשיא כול הזמנים, תגלו שכול תיקון בו, במיוחד מאז 2009, מגיע בעקבות "חששות האנליסטים מהאטה בביקוש לשבבים בשנה הקרובה". ממה שנראה היום הסיכוי לירידה בביקוש לשבבים שואף לאפס וזאת לאור ההתפתחויות ב-IOT, המכונית החשמלית, המציאות הרבודה והרובוטיקה והפעילות על הרשת, התפתחות שהקצב שלה מותנה בתעשיית השבבים.
- הנאסד"ק עלה ב-0.7%; סופר מיקרו קפצה ב-16%, אנבידיה עם 4%
- מדד המחירים לצרכן בארה"ב: עלייה ב-0.2% באפריל, מתחת לציפיות
קחו לדוגמה את תחום ה-mobile video, סקטור שצומח במהירות והופך למנוע צמיחה "עצמאי" למעשה. מחקר שפרסמה סיסקו (סימול: CSCO) בתחילת החודש אומר ש-mobile video יהווה, ב-2021, 78% מכול תנועת האינפורמציה בניידים (לעומת 5% ב-2010). אז תגידו שסיסקו, שמובילה בתשתיות בתחום ה IT ותיהנה מצמיחה זו אינטרסנטית? או קי, מקובל. אבל בחברת Andreessen Horowitz, שללא ספק נחשבת אחת המובילות בין משקיעי הון הסיכון בעולם ושנכנסה בעצמה לתחום ה IT ברמות ההקמה של חברות כמו גוגל, פייסבוק, טוויטר, סקייפ ועוד, בונים מזה כשנתיים פוזיציות במספר רב של חברות הזנק בתחום המובייל.
"Mobile is Eating the World", כתב, ב-2014, בנדיקט אבנס, השותף האחראי על התחום. ב-Andreessen Horowitz זיהו כבר אז שההתקדמות הטכנולוגיה אפשרה פתוח פלטפורמות שיאפשרו הכנסת פרסומות לתוך המערכות המוביליות "ומאותו רגע שאפשר לפרסם הצמיחה הרצינית, ההתמזגות, מתחילה". הם גילו זאת למרות שבשנים 2012-13, לאחר הנפקת פייסבוק (סימול: FB), הסבירו אנליסטים וגורואים לכולנו שההנפקה נעשתה בהערכת מטורפת ולא צריך להתרשם מהצמיחה המטורפת במספר המשייטים בחברה כי "למרות מיליארד המשוטטים באתר איך הם מתכוונים לעשות כסף" מה שהוביל אז לנפילת המניה, זוכרים? אבל ב-Andreessen הבינו שהילד הזה, זוקרברג, שגדל עם התקדמות מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה, הבין שההתקדמות הטכנולוגית מאפשרת לו לחבר בין מספר המשוטטים להכנסות באמצעות הפלטפורמות החדשות שהתפתחו ושאפשרו לו להביא את המפרסמים.
סיסקו גם טוענת שקצב הצריכה הגלובלית של השימוש בווידאו הסלולרי יעלה פי 9 בחמש השנים עד 2021 ומה שתומך בכך הם התחזיות (לא רק של סיסקו אלא של כול גופי המחקר המובילים) שמהפכת האינפורמציה נמצאת למעשה רק בתחילת דרכה. השגשוג המהיר בביקוש, האזרחי והביטחוני, ל IOT, לווידאו נייד (live mobile video), לאפליקציות למציאות רבודה ומדומה, טכנולוגיות ה G5 ועוד ימשיך להניע את כול תחום העברת האינפורמציה אבל הדגש יהיה באלחוט. תנועת האינפורמציה הגלובלית תעלה ב-700% בחמש השנים הקרובות ואם ב-2010 תפס הווידאו 5%מהאינפורמציה המועברת הרי שב 2016 הגיע ל % 25 ואילו ב 2021 יגיע לחדירה של36% כאשר בצפון אמריקה, אסיה פסיפיק ומערב אירופה יגיע ל 46, 42 ו 38 אחוזי חדירה בהתאמה ויגלגל 25 מיליארד דולרים. תחום ה mobile video להזכירכם הוא רק אחד מעשרות תחומים חדשים שקצב צמיחתם מהיר ושיהפכו למנועי צמיחה רציניים. אז ברור שכול משקיע הגיוני חייב להשתלב בתחום, בכולו או בחלקים נבחרים מתוכו.
- מניית טסלה מתעלמת מהתרסקות המכירות בסין: האם הרובוטקסי יציל את מאסק?
- בנק ישראל יכול להקריס כלכלית את החמאס – התוכנית לביטול שטרות ה-200 בעזה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במה להשקיע? תעשיית ה-IT מורכבת מרבדים רבים כאמור. היא מתחילה בחברות המוליכים למחצה כמו אינטל או טאיוואן סמי קונדקטורים ועולה ורטיקלית דרך מעצבות השבבים כמו קוואלקום, נבידיה או ARM, יצרניות האפליקציות הרבות ומסתיימת בחברות הקצה, מפייסבוק, אפל, סמסונג וחברות התקשורת הגדולות. מה שקורה בפועל הוא שהקווים שמפרידים בין הרבדים הולכים ומטשטשים. אפל וסמסונג עושות הכול, מפתוח השבב ועד מכירת המוצר לצרכן. אינטל נדחקה ממזמן לתחום העיצוב וכול החברות המובילות נכנסות לתחומים החדשים של ה IOT, המציאות הרבודה והרובוטיקה וחברות שכלל לא היו מזוהות ישירות עם ה IT, כמו טסלה, חודרות לרבדים שונים שלא להזכיר את חברות הבריאות כולן שתעשיית ה-IT הופכת אצלן גם לגורם מרכזי ומייעל.
דעתנו היא שלנסות ולזהות "חברה מנצחת", מהסוג של NVDA בתחום העיצוב כדוגמה, זה כמעט ובלתי אפשרי, לבטח לא בעולם הכותרות. הסל שלדעתנו מתאים למשקיע הסולידי ולטווח הארוך הוא ה XLK שכולל 74 מניות הטכנולוגיה ב-S&P ושמכונה "סל הטכנולוגיה" אבל בו תמצאו את כול המי ומי ברבדים השונים של ה-IT ובמשקולות הקובעים וישנם סלים דומים רבים כמו VGT או FTEC. ישנם סלי הסקטורים כמו ה-SOX שמייצג את המוליכים למחצה ושבשנה האחרונה פרץ (בגלל האפליקציות) או ה-FDN שמייצג חברות קצה שונות ומי שרוצה להתמקד יותר יש סלים כמו ה-BOTZ שמתמקד ברובוטיקה וב-AI. לא למהר כי התחום "יקר" כרגע אבל גם לא לחשוש כשיגיע התיקון כי הדרך רק מתחילה.
סוף סוף חדשות מעניינות בפרוטליקס (סימול:PLX): הבטחנו שאם וכאשר תהיינה חדשות מעניינות ננסה להסביר אז יש כמה חדשות מעניינות. פרוטליקס מופיעה בכנס השנתי בנושא מחלת הגאושר שנערך השבוע בקליפורניה ואז נשמע אולי פרטים נוספים אבל נכון לרגע זה הודיעה לחברה כמה הודעות מעניינות מאוד שמחייבות תשומת לב. העסקה המפורסמת בברזיל מתממשת כנראה. משרד הבריאות הברזילאי מסר התחייבות רכישה, על סך כולל של 42 מיליון דולרים, של תרופת ה-alfataliglicerase נגד מחלת הגאושר, שלפיה תתבצענה רכישות בחלקים במהלך 2017-18 (כ-24.2 מיליון דולר ב-2017). היו בעבר אכזבות אבל הפעם זה נראה אמתי.
הגיעו גם הודעות חיוביות אודות התקדמות בתרופות נוספות שהחברה מפתחת, תרופת ה PRX-102 כנגד מחלת הפברי שצופות מסקנות ברבעון הראשון של 2017, תרופת ה alidornase alfa כנגד מחלת ה Cyctic Fibrosis וסיום שלב 2 לתרכיב החיסון 106-OPRX נגד הפרעות דלקתיות "במהלך המחצית השנייה של 2017". בינואר פרסמה החברה סקירה על 2016 וציפיות ל 2017 שהראתה אופטימיות ולבסוף באה ההודעה לפיה רכשה חברת Knight Therapeutics (סימול: GUD.TO) הקנדית 6.2 מיליון מניות PLX במחיר ממוצע של 57 סנט המהווים % 5 מההון. ההודעה על הרכישה של GUD.TO היא לדעתנו שגרמה למהפך המרשים במניה כי הציפה העניין ב PLX בוול סטריט מחדש. ההודעה לא רק שמפנה עיני משקיעים שמתחילים לבדוק למה ומדוע
היא גם "מעוררת" בנקאי השקעה שמחפשים בקדחתנות "מציאות" עבור לקוחותיהם, חברות מהסוג של שאייר (סימול: SHPGF) ואחרות ש-PLX כבר עוררה אצלן עניין בעבר וויתרו. רכישה כזו, דווקא בשל הודעה המאוד זהירה של המנכ"ל רוס גודמן: "We purchased this position in Protalix to plant a seed for a long and healthy relationship that hopefully blossoms into Canadian and Israeli product rights to Protalix's promising pipeline," מציתה ענין כי מדובר בחברה רוכשת שללא ספק מבינה היטב את התחום, שעשתה בדיקות נאותות רציניות, שלמדה את ההיסטוריה של החברה, שמכירה את התרופות ושבדקה לעומק את הפוטנציאל. יחד עם זאת אסור "להידלק" ולהתנפל על המניה רק בגלל העליות החדות צריך לבדוק היטב.
עד שהכסף יגיע ועד אישורי ה FDA יעבור זמן, הרבה זמן. אגב, למרות כול ההודעות החיוביות נראה שהאנליסטים, שרבים מהם סקרו החברה בימי הזוהר של המניה, אינם ממהרים לחזור. רק בית מחקר אחד, RDI, יצא בתחילת החודש עם מחקר ולמרות כול המידע החיובי שלבטח ידוע לו העניק המלצת "החזק" בלבד וזה כאשר המניה הייתה על 75 סנט (ההמלצה שלפני זו ניתנה ב 13.12.2016, ע"י Mackie, המלצת "קניה" עם מחיר יעד של 1 $ ואז לא היו מודעים לחדשות). דוחות הרבעון השלישי של 2016 מצביעים אמנם על גידול מרשים במכירות אבל גידול לא פחות מרשים בהוצאות מה שהגדיל משמעותית את ההפסדים. הדוחות, בשלב הנוכחי אינם יכולים להוות קריטריון לקניה או למכירת המניה ומבחינת הדוחות חייב המשקיע להמתין ולראות אם הגידול בהכנסות ממשיך ומה הן הסיבות לעליות בהוצאות (אפשרי מאוד שדווקא העלייה בהוצאות מאותתת התפתחות חיובית). קראנו בעיון את התחזית ומפת הדרכים האופטימית של החברה לגבי 2017 (-ir.net/phoenix.zhtml?c=101161&p=irol-http://phx.corporatenewsArticle&ID=2234878) ולאור רכישת המניות של .TOGUD התחזית מחייבת תשומת לב. "פרוטליקס מציגה התקדמות והשוק מתחיל לשים לב לכך...", כתב לארי התמנספרגר ב seekingalpha.com, לאחר הופעת הסקירה, בסוף ינואר ואכן, הפוטנציאל הקיים, שהתגמד בשנים האחרונות והיכה במניה, עלה מחדש על פני השטח ולאנשים שאוספים "מניות חלום" נאמר ש PLX עדיין מציעה כמה חלומות יפים ומלהיבים מאוד.
- 22.דורון 23/02/2017 14:29הגב לתגובה זובעבר הרחוק נהגת לאזכר רבות את מניית טבע (וידידך סטיבן) ולאחרונה דווקא בעקבות המשבר בחברה אתה נמנע מלהתייחס!?
- שלמה גרינברג 23/02/2017 16:17הגב לתגובה זורק לפני שבועיים עשיתי כתבה שלמה על טבע ומאז נטשתי המניה ב 2010 אין חודש בלי טבע
- דורון 28/02/2017 13:52תודה על תגובתך, כנראה שפספסתי את נטישתך ב - 2010
- 21.פחד ואימה 22/02/2017 08:40הגב לתגובה זועלתה מאז תחילת דצמבר ב 50 אחוז לשווי של 44 מיליארד דולר !
- 20.אל 22/02/2017 08:09הגב לתגובה זושלום שלומה. תודה על עוד כתבה מהניינת ומקצעוית. האם תוכל להיתייחס לתחום קנאביס. ול-MENTOR.CAPITAL בפרט אם אתה מכיר.
- שלמה גרינברג 22/02/2017 08:26הגב לתגובה זולגבי MNTR, אין הרבה מה להתייחס, אחת מעשרות, כנראה מאות, חברות בארה"ב ושצופים שתיהנה מההתעוררות בתחום
- 19.אל 22/02/2017 00:55הגב לתגובה זושלום שלמה. כבר המון שנים אני נהנה לקרוא כתבתך המקצועיויות. האם תוכל להתיחס באחת הכתבות לנושא קנאביס ול - .CAPITAL.MNTR
- תעקוב 22/02/2017 08:45הגב לתגובה זולא בטוח שיאשרו להם - עדיין אין שם לתעודה. Tue Feb 21, 2017 | 1:44pm EST Proposed ETF would track flowering marijuana market: regulatory filing
- רז 22/02/2017 13:08.
- 18.אסף 21/02/2017 23:27הגב לתגובה זונסגר עוד חוזה ..אומנם קטן,אבל נותן בטחון למשקיעים.נראה לי תוך 2 רבעונים ב 20$
- 17.נבזות 20/02/2017 15:02הגב לתגובה זו[יש לכם מניות אמריקאיות או נכס בארה"ב? הם חשופים למס ירושה] - שום דבר חדש, אבל אני לא מכיר תקדים שה IRS דרשו את זה מאיזה שהוא משקיע בעולם. עדיין בנק לאומי יכול לבוא ליורשי נפטר ולמרר להם את החיים בדרישה להציג אישור מה IRS על מנת לשחרר כספים.
- שלמה גרינברג 20/02/2017 19:01הגב לתגובה זושטויות, כסת"ח של בנק לאומי וזה גם לא מדויק, תושב זר לא ישלם מס בארה"ב ואינו מגיש שם דו"ח
- 16.דודי 20/02/2017 10:50הגב לתגובה זוכדי להנות מכל הסקטור עצמו.?
- זו דעתי (ל"ת)שלמה גרינברג 20/02/2017 12:59הגב לתגובה זו
- 15.נובה וטאואר- שתי חברות פנטסטיות עם תשואות אדירות (ל"ת)נתי 19/02/2017 21:05הגב לתגובה זו
- רז 22/02/2017 13:16הגב לתגובה זו.
- 14.אדם 19/02/2017 19:07הגב לתגובה זובימים האחרונים שתי החברות הגדולות בתחום קבלו הצעות רכש: ZELTIQ בגובה 2.47 מיליארד דולר לפי מכפיל מכירות כ 7!! ההצעה ניתנה על ידי חברת ALLERGEN. וחברת CYNOSURE קבלה הצעת רכש בגובה 1.65 מיליארד דולר על ידי חברת HOLOGIC . בימים האחרונים רואים גם מחזורים מאד גדולים בחברת סינרון. אשמח לקבל חוות דעתך על התחום.
- שלמה גרינברג 20/02/2017 09:11הגב לתגובה זואכן מהלכות שמועות על אפשרות רכישה (שעובדתית אין כרגע שום אישור לכך) ואכן יש שיפור בחברה ואכן התחום הופך מבוקש יותר בשל האפשרויות הרפואיות שהתפתחו כתוצאה מהתקדמות הטכנולוגיות ואכן יש רכישות של חברות גדולות שרוצות לחדור לסקטור ואז סינרון, כמו כול חברה שמראה שיפור בתחום ובעלת ידע מצטבר מעניינת אבל צריך לבדוק ערכים.
- אדם 20/02/2017 10:20בניגוד לחברות ZELTIQ I (חברה של מוצר אחד לשריפת שומנים בהקפאה) ו CONSURE חברה עם מעט מוצרים , לסינרון יש מספר מוצרים וגם צנרת מענינת שחלקה נחשפה.כמו כן יש בקופתה מעל 86 מיליון דולר ללא חוב! לדעתי האסטטיקה הרפואית עלתה על הגל מהסיבות הבאות: א. צמיחה קבועה ולא מחזורית. ב. יש מעט מאד חברות בתחום מה שמלמד על חסם טכנולוגי. ג. יש עדיפות לטיפול באמצעות לייזר מאשר טיפול פולשני.
- מתוך כלכליסט 20/02/2017 08:51הגב לתגובה זואייפקס במגעים לרכישת סינרון ב-400 מיליון דולר קרן אייפקס העולמית מקדמת משא ומתן לרכישת חברת האסתטיקה הרפואית מיקנעם שייסד שמעון אקהויז, ונציגיה כבר ביקרו בשבוע שעבר בישראל. שתי ענקיות ישראליות בתחום, לומניס ואלמה לייזרס, כבר עברו לידיים סיניות גולן חזני 06:4513.02.17
- 13.אבי 19/02/2017 15:16הגב לתגובה זוהיי שלמה, מה דעתך על עסקת סאפיינס? האם זהו צעד פורץ דרך עבור החברה?
- שלמה גרינברג 19/02/2017 17:05הגב לתגובה זוהפוטנציאל בחברה גדול מאוד בשל המומחיות שלה בתכנת ביטוח, תחום מבוקש ביותר.והשיפור בניהול בשנים האחרונות שאפשר לראות היטב גם בהכנסות שעולות וגם בהתייעלות. אני מניח שאתה מתכוון לרכישת StoneRiver, מהלך חשוב.
- אבי 19/02/2017 23:37אכו התכוונתי לרכישת stoneriver, השאלה אם רכישה של חברה כה גדולה (הרכישה הגדולה ביותר של סאפיינס למיטב ידיעתי) עם מספר לקוחות דומה לזה שיש לסאפיינס כיום והכנסות לא ברמה של סאפיינס לא תכניס את החברה למערבולת, יחד עם העובדה שלסאפיינס אין היום חוב והיא קרוב לודאי תצטרך לקחת הלוואהל מימון העסקה, וכולנו זוכרים את החובות בגלגול הקודם..
- 12.מקאו 19/02/2017 13:20הגב לתגובה זווכנל חולשה במניות MGM WYNN MPEL אלו אמורות להיות חברות שתמיד יודעות להתרומם מנפילות ולהגיע לשיאים חדשים. הפעם האשמה בסינים והמלחמה שלהן בהון השחור an indication that any rebound in the region could be shaky after Beijing launched an anti-money laundering crackdown that limited how much cash visitors could take into Macau and withdraw from banks there.
- 11.מקס 19/02/2017 10:24הגב לתגובה זוהי שלמה, תודה על עוד כתבה מעניינת! שאלה על וולמארט: היו הרבה הכרזות על כך שוולמארט תכנס יותר ל- e-commerce, מהלך הגיוני כמובן, ועם הניסיון ויתרון הגודל שלהם, יכולים להשאיר מאחור אפילו את אמזון ושות'. אך מנגד, המניה מדשדשת ( שלא לומר מאכזבת) כבר זמן רב, מה לדעתך הסיבות?
- שלמה גרינברג 19/02/2017 12:28הגב לתגובה זוולמעשה היא המתחרה הגדולה של אמזון. למה המניה מדשדשת? בעיקר בשל העובדה שהצמיחה בהכנסות נעצרה וכך גם הרווח התפעולי והנקי
- מקס 19/02/2017 13:12ועדיין, ההבדל במכפילים הוא אסטרונומי בין 2 החברות, לי זה עושה רושם שהשוק לא מתמחר מספיק את פעילות ה-e commerce של וולמארט, או לחילופין, תמחור עודף לאמזון. הרי אין שום סיבה שוולמארט לא תדע לעשות את אותם דברים(אפילו סדרות טלויזיה) כמו אמזון, ואף יותר טוב, לאור רקורד ההנהלה במשך השנים.
- 10.יוד 19/02/2017 09:57הגב לתגובה זובכתבות עם אג'נדה שנקבעה מראש, בדרך כלל הנתונים מוצגים כך שיתאימו לאג'נדה. הכל תלוי ממתי בודקים את התשואה. לדוגמא תעודת SOXX שהוזכרה הונפקה ביולי 2001. ואז נסחרה לפי יאהו בכ 74 דולר. ביוני 2014!! היא נסחרה בכ 83 דולר – תשואה כמעט אפסית לאחר ניכוי אינפלציה ועמלות שונות. 13 שנה ואפס תשואה. בתשואה שנתית עד יולי 2016 הנייר השיג תשואה שנתית של 3.88% לפי אתר המנפיק iShares. לא בשמים. נכון שהיו שני משברים באמצע. איך ניתן לדעת שאין משבר קרוב? יש הרבה ניתוחים על כך שהשוק בבועה בגלל מחירים גבוהים. לכן, לדעתי ההתלהבות מוגזמת.
- ההתלהבות??? אג'נדה שנקבעה מראש?? (ל"ת)שלמה גרינברג 19/02/2017 12:30הגב לתגובה זו
- ארז 19/02/2017 11:54הגב לתגובה זואם תפתח ב yahoo תראה שהתעודה עלתה ב 79 אחוז מאז ה 30 ביוני 2001 לעומת 107 אחוז שעלו הדאו וה ספ500 מאז ו 223 אחוז שעלה הנאסדק מאז. באתר התעודה הם מראים תשואה של 122 אחוז מאז יוני 2001 (זה כולל דיבידנדים וכמובן דמי הניהול הורדו מהתשואה)
- 9.עופר 19/02/2017 07:59הגב לתגובה זוכתבה יפה, כמו כל שאר הכתבות שלך..האם תוכל להתייחס למניית פלורינטין.
- לא מכיר חברה כזו (ל"ת)שלמה גרינברג 19/02/2017 12:30הגב לתגובה זו
- 8.דונלד דאק 18/02/2017 23:13הגב לתגובה זופיננסים VFH עליה של 20 אחוז, נאסדק 100 QQQ 15אחוז, sp500 VOO עליה של 14 אחוז, סמיקונדקטורס SOXX עליה של 23 אחוז, כלל השוק VTI עליה של 13 אחוז. לדעתי האמריקאים עדיין לא התחילו להוציא את הסכומים העצומים שהם מחזיקים באגחים ולשפוך אותם למניות.
- רז 22/02/2017 13:34הגב לתגובה זוצעד חכם יעשה מי שישקיע בתחום התשתיות\בניה\חשמל.
- 7.ehudhl 18/02/2017 23:03הגב לתגובה זוהמוליכים למחצה שציינת?
- איני עוקב אחרי השוק הישראלי, מדוע שלא תחפש? (ל"ת)שלמה גרינברג 19/02/2017 12:31הגב לתגובה זו
- 6.ומה עם מיקומה של טאואר ? (ל"ת)אייל 18/02/2017 21:26הגב לתגובה זו
- SOXX 18/02/2017 23:20הגב לתגובה זותעודת הסל SOXX על תחום הסמיקונדקטורס ולמזער סיכונים בחשיפה לחברה בודדת. ראסל כבר סגר 10 שנים - ביום שהוא יעבור לתפקיד הבא סביר שתהיה קריסה של עשרות אחוזים במחיר המניה כמו כלום.
- כרגע הוא נהנה מאוד בתפקיד (ל"ת)אחד מבפנים 19/02/2017 10:56
- SOXL 19/02/2017 10:29סמיקונדקטורס פי 3 תשואה מתחילת השנה 24 אחוז תשואה מאז שדולנד דאק נבחר 77 אחוז (מ 8 לנובמבר)
- 5.עוד ענף סקטוראלי מומלץ קרן סל ROBO הרובוטיקה (ל"ת)יוסף 18/02/2017 10:43הגב לתגובה זו
- 4.רז 18/02/2017 09:22הגב לתגובה זו.
- 3.נפתלי 18/02/2017 05:49הגב לתגובה זוזה כל כך לא מתאים לו לעשות כתבות עומק
- 2.יואב 17/02/2017 18:56הגב לתגובה זוכרגיל, ניתוח מקצועי. כתבת: "תחום ה mobile video להזכירכם הוא רק אחד מעשרות תחומים חדשים שקצב צמיחתם מהיר ושיהפכו למנועי צמיחה רציניים". מי הם עשרות התחומים הנ"ל? יש רשימה שאפשר לראות באיזשהו אתר רציני?
- שלמה גרינברג 18/02/2017 09:28הגב לתגובה זואני מזכיר נושאים כמו ה IOT או כול תחום ה AI לסוגיו. זה בצד הטכנולוגי פרופר. מנועי צמיחה מצד הצריכה? מה דעתך על המכונית האקולוגית , תחליפי האנרגיה, הרשתות החברתיות, האיפון והטבלט, המטוסים ללא טייס כול אלו מנועי צמיחה שללא מהפכת הטכנולוגיה לא היה קיימים. מה פירוש, "יש רשימה שאפשר לראות באיזשהו אתר רציני? " לך לגוגל, ולוויקיפדיה ותבדוק השלכות כלכליות ועל הצריכה של מהפכת הטכנולוגיה והאינפורמציה.
- 1.אסף 17/02/2017 18:19הגב לתגובה זושלום שלמה.מה דעתך על החברה ועל התחום בכלל.ניכנסתי באחזה גדולה ביום הדוחות(לפני יומים)הדוחות איכזבו..נפלה למחרת כ 6%והיום היא פשוט בזינוק עצום.
- שלמה גרינברג 18/02/2017 09:50הגב לתגובה זוראשית הרשה לי להיות בוטה ולנחש שאינך קורא וותיק של טור זה שהרי המשפט שכתבת, "ניכנסתי באחזקה גדולה ביום הדוחות" למניה כזו מצביע על כך. זה דומה למי שיכתוב , "נכנסתי לאחזקה גדולה בפרוטליקס או באלוט" עם כול ההבדלים שבין החברות. SunPower פועלת בתחום האנרגיה הסולרית אחת ממאות חברות בתחום ושעדיין מפסידה תפעולית ונטו בגדול וגם הצמיחה בהכנסות, (למרות שהרבעון הראה גידול) לא משמעותית). המניה עלתה בגלל חוזה שנחתם בצרפת (שאין עליו פרטים אבל הכותרת יפה) ביום שלאחר הדוחות (בתור משקיע שנכנס לאחזקה גדולה היית צריך לדעת זאת). על תחום האנרגיה הסולרית כתבתי כתבות רבות, תחום חשוב שצומח. מניה בזו יכולה להיות חלק מהסקטור הספקולטיבי בתיק השקעות, בטח לא "אחזקה גדולה" ובטח לא לקנותה במכה אחת אלא לנצל תיקונים ולאסוף. סתם מעניין למה נכנסת ולמה דווקא לזו?
- אסף 18/02/2017 21:49שלום שלמה קודם כל תודה על התייחסותך. לאחר שנים של השקעות בדרך של אנליזות וזהירות רבה ברכישות. הגעתי למסקנה חד משמעית! אין שום דרך השקעה שמבטיחה תשואה עודפת לעומת דרך אחרת! הדרך שאני פועל בה בשנים האחרונות תראה לך לא רצינית ובטח לא מיקצועית! השקעה בחברות שהם בשער 3 שנתי נמוך המיספרים לעת אתה לטובתי ובמאות אחוזים עד כה ראה CLF כניסה ב 2.8$ יציאה ב 8.9$ בפחות משנה. X כניסה ב 11$ יציאה ב 28$ בפחות משנה כמו כן GLNG NVGS ועוד רבות אחרות. והסיבה של כניסה גדולה הינה שמיכוון שהכוונה להחזיק כמה שנים בנייר (באם לא עולה)אז ממש לא משנה מבחינתי (הכי חשוב 3 שנים נמוך שנתי)