אופטימיות בנוגע לאינפלציה בארה"ב

נמשכת היחלשות הדולר כנגד המטבעות העיקריים (מלבד הין) ומחירי הנפט שומרים על יציבות ברמה של 62 דולר. .

אופטימיות לגבי תוואי האינפלציה הצפויה בארה"ב ודוחות כספיים חיוביים הביאו לעליה במדדי המניות כשבמקביל חלה עליה גם בשוק האג"ח הממשלתי

האירוע המרכזי של השבוע החולף היה ללא ספק הפרסום של מדד המחירים לצרכן בארה"ב. המדד הכללי עלה בהתאם לצפי ב-0.6%, הגבוה ביותר מזה שנה והיה בהתאם לצפי. למרות זאת מדד הליבה, המנכה את התנודתיות הגבוהה של מחירי המזון והאנרגיה, עלה ב-0.1% לעומת צפי של 0.2%. במקביל נרשמה חולשה בייצור התעשייתי והנתונים על שוק הנדל"ן היו מעורבים כשבהתחלות הבניה נרשם שיפור ומנגד חלה ירידה באמון של הבנאים בענף.

הנתונים שפורסמו בארה"ב גרמו לחלק מהפעילים בשוק לחשוב כי נבנית סביבה טובה להשארת הריבית על כנה ואף להביא להורדת ריבית בארה"ב מוקדם ממה שהונח עד כה. מה שתומך זאת היא מגמת הירידה במדד הליבה למרות שהוא עדיין נמצא ברמה גבוהה במונחים שנתיים (2.5%) והרבה מעבר לטווח של 1%-2% אליו מכוון הבנק המרכזי בארה"ב. בנוסף, החולשה בשוק הנדל"ן ירידה בייצור התעשייתי וברמה של הניצולת בענף התעשייה תומכים כולם בצפי להתמתנות האינפלציה. הדבר עורר אופטימיות בשווקים כשבמקביל פרסומים חיוביים של דוחות החברות לרבעון הראשון תרמו אף הם לעליות שערים.

הדולר האמריקאי ממשיך להיחלש כנגד מרבית המטבעות המרכזיים כאשר מול הפאונד הבריטי נרשם שיא של שנים. הפאונד חצה את רמת ה- 2$ לפאונד – הרמה הגבוהה ביותר שלו מול הדולר מאז ספטמבר 92'. הסיבה המרכזית להיחלשותו של הדולר כעת היא מגמות הריבית והפער היחסי הצפוי בין הריביות. בבריטניה (כמו גם באירופה) הצפי הוא להעלאת ריבית בחודשים הבאים ובארה"ב כאמור צפויה הריבית לשמור על יציבות והדבר מוביל לירידה באטרקטיביות של הדולר ושל נכסים נקובים דולר.

באירופה התפרסם מדד אמון המשקיעים שהצביע על עליה וביפן חלה עליה באמון הצרכנים. שני המדדים ממשיכים לספק אותות חיוביים על משקים אלה אולם, יש להמתין ולקבל סימנים להשפעה חיובית על נתוני הפעילות הריאלית ברמת הביקושים המקומיים.

בשבוע הבא יתפרסמו בארה"ב נתונים נוספים על שוק הנדל"ן, הזמנות של מוצרי בני קיימא וסקירה על הנעשה ב-12 המחוזות הכלכליים בארה"ב במסגרת ספר הב'ז. באירופה יפורסם נתון מקדים על האינפלציה בגרמניה ומדד ה-IFO של אמון העסקים שם.

מאת : רן בן חמו, כלכלן בכיר,  פסגות אופק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה