
דלק רכב: רווח של 37 מיליון שקל, ירידה קלה במכירות – הקופה גדלה ויורודרייב עומדת להיכנס למשחק
ורידיס מאכזבת ודווקא אינפיניה שרכישתה היתה צולעת מתרוממת עם רווח משמעותי בתחום הקרטון; דלק רכב תיכנס לתחום הליסינג דרך רכישת השליטה ביורודרייב וגם - מה מכפיל הרווח של החברה?
חברת דלק רכב דלק רכב -2.21% שבשליטת גיל אגמון פרסמה דוחות לרבעון הראשון ומציגה תמונה יציבה. הכנסות מעט נמוכות יותר מהרבעון המקביל, רווח תפעולי צנוע, אבל תזרים מזומנים חזק, ורווח כמעט זהה לבעלי המניות לעומת אשתקד - כ-37 מיליון שקל. במקביל מדווחת החברה על חלוקת דיבידנד נדיבה של 194 מיליון שקל. שווי החברה הוא כ-2.6 מיליארד שקל כך שמדובר על דיבידנד נדיב שמבטא תשואת דיבידנד של כ-7.5%.
כל זה קורה כשברקע מהלך חשוב – כניסה לעולם הליסינג עם רכישת שליטה ביורודרייב ועם אפשרות לשליטה מלאה בעתיד. פעילות הליסינג סינרגטית לפעילות של דלק רכב שמייבאת לארץ את מזדה, BMV, פורד, דונגפנג ו-NIO. לדלק רכב גם פעילות משמעותית בתחומים של איכות הסביבה עם החזקה בשליטה בורידיס שרכשה לפני כשנתיים את אנפיניה מתחום המחזור והקרטון. הרכישה של אינפיניה נראתה בהתחלה ככישלון צורם, אבל ברבעונים האחרונים חל שיפור ובעוד ורידיס בכיוון מטה, אינפיניה מחפה אותה עם רווח משמעותי בתחום הקרטון.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת זינק ל-340 מיליון שקל לעומת 303 מיליון ברבעון המקביל, כאשר 313 מיליון שימשו להחזר הלוואות. במגזר הרכב, שהוא ליבת הפעילות של החברה, נרשמה ירידה של 8% במסירות עם 6,308 רכבים לעומת 6,849 אשתקד. הנהלת החברה מסבירה כי הירידה נובעת בעיקר בגלל האטה זמנית בזמינות מלאים של מותג פורד. חלוקת המסירות מראה שמאזדה ממשיכה להוביל עם 3,970 יחידות (63% מהמסירות), BMW עם 1,299 יחידות, פורד עם 890, דונגפנג – המותג הסיני החדש – עם כניסה חזקה של 411 יחידות, ו-NIO עם 25 יחידות בלבד, נתון שעדיין זניח. ההכנסות ממגזר הרכב עמדו על 1.63 מיליארד שקל לעומת 1.67 מיליארד ברבעון המקביל, והרווח התפעולי ירד מעט ל-52 מיליון שקל לעומת 58 מיליון, בעיקר בגלל תמהיל דגמים ושינויי מט"ח.
המהלך המשמעותי של הרבעון הוא ההתקדמות ברכישת 50.01% מחברת יורודרייב, שמתמחה בליסינג יוקרתי בעיקר של רכבי BMW, בעסקה שמשקפת שווי של 200 מיליון שקל לחברה כולה, כשלצידה אופציות עתידיות: אופציית Call לרכישת יתרת המניות תוך חמש שנים לפי שווי של 500 מיליון ואופציית Put מצד המוכרים לפי שווי של 300 מיליון. המהלך הזה, לפי ההנהלה, משלים את הפוזיציה של הקבוצה בשרשרת הערך בענף הרכב וממקד אותה בשירותי ערך מוסף כמו ליסינג תפעולי, מכירת רכב משומש ותחזוקה שוטפת – צעד שמיישר קו עם מתחרות כמו צ’מפיון, קרסו, מאיר ו-UMI שכבר מזמן פועלות בתחום.
במגזרים האחרים התמונה מעורבת: מגזר הקרטון רשם רווח מגזרי של 27.7 מיליון שקל לעומת הפסד של 2 מיליון ברבעון המקביל, זינוק שנובע מהתאוששות במכירת גלילי נייר, גידול בתפוקה ועלייה במחירי הקרטון, בעוד שמגזר איכות הסביבה (ורידיס) ספג ירידה לרווח מגזרי של 17.9 מיליון שקל לעומת 24.9 מיליון, בעיקר בגלל ביטול מענקים רטרואקטיביים ב-2023 בהיקף 61 מיליון שקל שהובילו להוצאה חשבונאית חד-פעמית של 20 מיליון, כשההנהלה מבהירה כי היא מתכוונת לערער על ההחלטה ואף שוקלת פנייה לערכאות משפטיות.
הרווח התפעולי הכולל של הקבוצה עמד על 90 מיליון שקל לעומת 95 מיליון אשתקד, אבל הרווח לבעלי המניות נשאר כמעט ללא שינוי על 37 מיליון והוא מבטא מכפיל רווח של כ-15-17.