הסקטור בת"א שמשייט ברמת שיא: מה חושבים האנליסטים ומי המנייה המומלצת

השבוע ב'מדד בפוקוס' - האנליסטים מתייחסים לאחד המדדים המעניינים בת"א ומסמנים את הכיוון בטווח הארוך
נדב לוי | (1)

לאחר שבשבוע שעבר התייחסנו למניית טאואר שנסחרת בשיא מאז שנת 2010 ושבוע קודם לכן התמקדנו במניית רציו הלוהטת, הפעם חרגנו ממנהגנו וביקשנו את התייחסות האנליסטים לאחד המדדים המעניינים בת"א, וזה המשקף אולי בצורה הטובה ביותר את מצב הכלכלה המקומית - מדד ת"א בנקים-5.

את השנה פתח המדד בדשדוש סביב רמות השיא ובתשואה חיובית צנועה של כ-2% מתחילת השנה, כאשר מניות לאומי (שמשקלה 33.9% ממדד הבנקים), דיסקונט (14.2%), מזרחי טפחות (13.2%) והבינלאומי (5.4%) נסחרות בתוך שיא שנתי בעוד שמניית פועלים (33.1%) רחוקה כ-3% מלהיות במצב זהה. מצב זה מסביר גם את העובדה שכל מניות המדד רשמו תשואות חיובית מתחילת השנה מלבד הפועלים, שנותרה כאמור מאחור עם תשואה שלילית של 1.5%, זאת כאשר בסיכום השנה האחרונה רשם המדד עלייה מרשימה של כ-25%.

בעניין זה אפשר לציין שמעבר לים רשם סקטור הבנקים בארה"ב עלייה של כ-55% בשנה האחרונה, כאשר שורה ארוכה של בנקים כדוגמת ג'יפי. מורגן, סיטיגרופ, בנק אוף אמריקה גולדמן זאקס ואחרים רשמו זינוקים חדים לאחר שאלו היכו את התחזיות ברבעון האחרון לשנת 2016. כמו כן, בחירתו של טראמפ והצהרותיו בנוגע להפחתת הרגולציה והמסים יחד עם הפחתת מס החברות, עשויים להמשיך ולהטיב עם ביצועי הבנקים. 

ובחזרה לסקטור המקומי, ביקשנו מהאנליסטים התייחסות למצב המדד והאם השנה הנוכחית מסתמנת כשנת שיא נוספת עבור סקטור הבנקים - התוצאות לפניכם.

מאיר סלייטר, מנהל מחלקת מחקר בבנק ירושלים ברוקראז'

"מדד הבנקים עלה בשנה האחרונה בכ-25% והגיע לרמתו הגבוהה ביותר בשנים האחרונות. העלייה במדד הינה תוצאה של שילוב בין שיפור הרווחיות של הבנקים, בין היתר כתוצאה ממהלכי התייעלות, ובין שיפור במכפיל שמעניק השוק בתמחור הבנקים, אשר עמד על סביבה של מכפיל רווח 8 לפני שנה, והיום הוא קרוב ל- 10. כשבוחנים את המדד לשנה-שנתיים הקרובות, אז חלק מהבנקים מתומחרים במכפיל רווח 10, שמשמעותו תמחור יחסי היסטורי מלא – מכיוון שהבנקים לאורך שנים מתומחרים במכפילים של 9.5-10, וחלק מהבנקים עוד אינם מקבלים את התמחור הזה, אבל הם לא רחוקים ממנו. המשמעות היא שהמשקיע צריך לצפות לתשואה על ההשקעה של 10%-12% ממדד הבנקים בשנה הקרובה, בהינתן מצב המאקרו הנוכחי".

כאשר אנחנו מדברים על מצב המאקרו, זה נוגע בעיקר לרמת הריבית הנמוכה וסביבת האינפלציה האפסית. במידה ופרמטרים אלו יהיו גבוהים יותר, ובעיקר כאשר הריבית בישראל תחל לעלות, הבנקים ירשמו שיפור משמעותי ברווחיות שלהם, והמניות עשויות להגיב. כלומר, הפקטור המרכזי שעשוי לגרום למשקיע לקבל יותר מ-10% על ההשקעה שלו הוא שער הריבית בישראל, או אם להיות מדויקים – הצפי לשינוי בשער הריבית בישראל. מכיוון שהצפי שלנו לעליית ריבית בישראל הוא במהלך 2018, אישוש להערכה הזו בחודשים הקרובים עשוי לגרום למניות לגלם חלק מההשפעה הזו כבר ב- 2017, כלומר לעלות יותר מ- 10%".   "מבין הבנקים, הבנקים הגדולים מתומחרים במכפילי רווח נמוכים יותר של כ- 9.5, לעומת מזרחי והבינלאומי המתומחרים במכפילי רווח מעט גבוהים מ- 10. לכן, אנו מעדיפים נכון להיום את הבנקים הגדולים על הבינוניים".

אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון

"מהלך העליות שנרשם בסקטור הבנקים בחודשים האחרונים הוביל את מניות הבנקים להיסחר לא רחוק מהשווי ההוגן שלהם, מה גם שקיימים לא מעט סיכונים על המערכת הבנקאית החל מירידה ברווחיות בטווח הקצר וכמו כן מסיכונים מוכרים של תחרות וטכנולוגיה. אם חשבנו עד לפני כמה חודשים שהסקטור מאוד אטרקטיבי ונסחר בזול, כעת לאחר העליות, הבנקים נסחרים במחירים הוגנים וקרוב לשווי הכלכלי, כך שאינם צפויים להניב תשואה גבוהה משמעותית יותר מהשוק."

"עם זאת, המחירים עדיין לא יקרים בצורה קיצונית ואם השווקים ימשיכו את המגמה החיובית בתמיכת הכלכלה המקומית והעולמית, ישנם עוד מקום לעליות. צריך להבין כי במידה והריבית בישראל תעלה, יהיה זה דבר חיובי עבור הבנקים אך צריך לזכור שלמהלך כזה יש גם את הצד השני - עלייה בריבית צפויה לפגוע במקומות אחרים, כמו בתיק ניירות הערך של הבנקים. לעליית הריבית יש שני צדדים ובינתיים אינה צפויה לעלות בטווח הקרוב".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"מאחר ואני פחות אופטימי לגבי הסקטור לאור העליות האחרונות, אני חושב שהעדיפות היא בשלב הזה למניית הבנק הבינלאומי, שנחשב כבנק השמרן ביותר במערכת המחזיק את נכסי הון הטובים ביותר, וככזה שצפוי לרשום את הפסדי האשראי הנמוכים ביותר במצב של הרעה בתחום. הבינלאומי נסחר ברמה של פחות מ-0.8 על ההון ולכן ביחד עם הצמיחה והתרומה של הפחתת המוניטין של בנק אוצר החייל, אנחנו מעריכים כי נראה את הבנק מצליח לרשום תשואה על ההון של 8% ומעלה".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    הבנקים עולים אך ורק בכדי לאזן את הפארמה (ל"ת)
    בנקים הם שורט אבסולו 07/03/2017 16:47
    הגב לתגובה זו