פורסמה רשימת 50 המסעדות הטובות בעולם - ומה לגבי נציגה מישראל?
האקדמיה למסעדנות פרסמה את רשימת 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2014. מסעדת Noma מקופנהגן, דנמרק, נבחרה לטובה ביותר לאחר שבשנה שעברה זו הייתה מסעדת El Celler de Can Roca מג'ירונה שבספרד - שירדה למקום השני בדירוג המכובד.
השף המנצח הוא רנה רדספי, שהוא ועמיתיו למסעדה בקופנהגן ידועים במרכיבי המזון הייחודיים שלהם ובמטבח בסגנון נורדי חדשני, זכו בתואר המכובד, אותו מדרגים שפים וכתבי מסעדנות. מדובר בזכייה 4 במספר (!) של נומה שזכתה בפעם האחרונה בשנת 2012.
המסעדה שנבחרה לטובה ביותר בארה"ב ונקראת Eleven Madison Park, מניו יורק, הגיעה למקום ה-4 והמכובד ברשימה. לישראל לצערנו אין אף נציגה ברשימה הזו, אז כדי להינות ממסעדה שנחשבת לאחת הטובות בעולם תצטרכו גם כרטיס טיסה.
את הרשימה הכינו 26 פאנלים של מדרגים מרחבי העולם כשכל פאנל כזה היה מורכב מ-36 חברים, בניהם, כתבים, שפים ומסעדות גורמה.
הרשימה המלאה לפניכם:
50. Waku Ghin, Singapore
49. Coi, San Francisco
48. The Test Kitchen, Cape Town
47. The Fat Duck, Bray, UK
46. Le Calandre, Rubano, Italy
45. Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgium
44. The French Laundry, Yountville, California
43. Schloss Schauenstein, Furstenau, Switzerland
42. Geranium, Copenhagen
41. Quique Dacosta, Denia, Spain
40. Daniel, New York
39. Piazza Duomo, Alba, Italy
38. L Astrance, Paris
37. Restaurant Andre, Singapore
36. Mani, Sao Paulo
35. Martin Berasategui, San Sebastian, Spain
34. Asador Etxebarri, Atxondo, Spain
33. Nihonryori RyuGin, Tokyo
32. Attica, Melbourne
31. L Atelier Saint-Germain de Joel Robuchon, Paris
30. Per Se, New York
29. De Librije, Zwolle, Netherlands
28. Aqua, Wolfsburg, Germany
27. Le Chateaubriand, Paris
26. Azurmendi, Larrabetzu, Spain
25. L Arpege, Paris (16)24. Amber, Hong Kong
23. Restaurant Frantzen, Stockholm
22. Vila Joya, Albufeira, Portugal
21. Le Bernardin, New York
20. Pujol, Mexico City
19. Faeviken, Jarpen, Sweden
18. Astrid Y Gaston, Lima
17. Gaggan, Bangkok
16. Steirereck, Vienna
15. Central, Lima
14. Narisawa, Tokyo
13. Nahm, Bangkok
12. Vendome, Bergisch Gladbach, Germany
11. Mirazur, Menton, France
10. The Ledbury, London
9. Alinea, Chicago
8. Arzak, San Sebastian, Spain
7. D.O.M., Sao Paulo, Brazil
6. Mugaritz, San Sebastian, Spain
5. Dinner by Heston Blumenthal, London
4. Eleven Madison Park, New York
3. Osteria Francescana, Modena, Italy
2. El Celler de Can Roca, Girona, Spain
1. Noma, Copenhagen
- 2.נילי אור גיל דן נתן 29/04/2014 13:12הגב לתגובה זואנו ממליצים בחום להתארח במסעדת SASAZU PRAGUE האוכל מעולה ולכל כיס שירות והגשה מצוינים תשאלו את שרז טל הדוגמנית ועוד כמה מפורסמים הכל כל כך יפה שם אווירה שלווה וזה לא כל כך יקר תנסו ותסיקו מסקנה בעצמכם בתיאבון ובהצלחה
- 1.שאולי 29/04/2014 11:14הגב לתגובה זובוסי בתקוה הרבה יותר טעים
- איפה זה שם ? (ל"ת)נפגע 29/04/2014 12:27הגב לתגובה זו

"לשלם מס של 2% או לחלק דיבידנד?"
חוק הרווחים הכלואים מאפשר לשלם קנס של 2% על הרווחים הכלואים או מס על דיבידנדים של 5% מהרווחים הכלואים - מה עדיף, והאם יש בכלל העדפה?
השאלה שעסקים וראי החשבון שלהם מתעסקים בה כעת היא האם לשלם מס-קנס של 2% על הרווחים העודפים או לחלק דיבידנד מתוך הרווחים העודפים? תזכורת מהירה: חוק הרווחים הכלואים מגדיר רווחים מהעבר תחת חישובים והגדרות כרווחים שמחוייבים בחלוקה כדיבידנד באופן מדורג - 5% השנה, 6% בשנה הבאה. אם לא מחלקים משלמים קנס-מס של 2% על יתרת הרווחים האלו.
המטרה של האוצר ורשות המסים היתה להגדיל את הקופה ולצד מהלכים נוספים הם הצליחו - ""אני ברווחיות של כמעט 30%, בגלל שאני מרוויח ויעיל, אני צריך לשלם יותר מס?". השאלה מה צריך לעשות בעל עסק שנכנס להגדרה הזו שהיא אגב כוללנית מאוד ועל פי ההערכות יש מעל 300 אלף גופים כאלו. בפועל, כל בעל שליטה שהעסק שלו לא ציבורי (חברות ציבוריות), לא עולה על מחזור של 30 מיליון שקל ומרוויח מעל 25% הוא בפנים.
יש הגדרות מדויקות לרווחיות, אבל ככלל אלו ההגדרות ואם תחשבו על זה - כמעט כל עסקי מתן השירותים והייעוץ בפנים, סיכוי טוב שגם עסקים קטנים, חנויות, רשתות, אפילו מאפיות, מסעדות וכו' בפנים. המונים בפנים והם מקבלים את ההודעות מרואי החשבון שלהם בשנה האחרונה.
ברגע שהם בפנים שי שני סוגי מיסוי - הראשון על הרווחים של שנים קודמות והשני על השוטף. נתחיל בשני - אם אתם עומדים בהגדרות האלו, אז המיסוי השוטף שלכם יהיה לפי המס השולי, יעלו בעצם את הרווחים מהעסק אליכם, יורידו את "המחיצה" שבינכם לבין העסק. המיסוי יהפוך להיות אישי, לא "ישותי".
- מחלבות גד: צמיחה בהכנסות, שחיקה ברווחיות - ודיבידנד ראשון כחברה ציבורית
- אחרי 12 שנה, סלקום תחלק 200 מיליון שקל דיבידנד
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
חוץ מזה, ממסים כאמור את העודפים. מגדירים מה הם הרווחים העודפים, אלו לא הרווחים החשבונאיים, ואת הסכום הזה רוצים שתחלקו כדיבידנד כדי שקופת המדינה תתמלא במס. יש שתי אפשרויות - תחלקו 5% שיעלו ל-6% מסכום הרווחים העודפים או תשלמו קנס של 2% על העודפים. מה עדיף, שואלים בעלי החברות: "לשלם מס של 2% או לחלק דיבידנד?"

משקיעים בחאקי: כך הפכו החיילים את הבסיסים לחממת השקעות לוהטת
יום שלישי, 23:00. חדר המגורים בבסיס האימונים בדרום שקט יחסית. אור יחיד בוקע מהפינה שבה יושב סמל איתי כהן. רוב חבריו לפלוגה כבר קרסו מותשים מיום מפרך בשטח, אך הוא לא מצליח לעצום עין. הראש שלו עובד שעות נוספות על הגרף האדום המהבהב באפליקציית המסחר בטלפון הנייד שלו. איתי, לוחם בגדוד חי"ר, לא חולם רק על סוף המסלול או על הדרגות הבאות.
במקום סתם לגלול באינסטגרם, הוא מנצל את השעות השקטות כדי לנהל תיק השקעות קטן. "כשהחבר'ה מדברים על המשחק כדורגל אתמול, אני בודק מה עשה הביטקוין", הוא מספר בחיוך קטן.
בין שמירה לשמירה ובין אימון ניווט למארב, איתי חולם במספרים, והוא לא לבד. בשנתיים האחרונות, המסכים של הסמארטפונים השתנו: אפליקציות משחקים פינו את מקומן לאפליקציות בנקאות, ושיחות על כדורגל או יציאות לסופ"ש הוחלפו בדיונים על מדדי S&P 500, קרנות מחקות וגם קריפטו. בסיסי צה"ל הפכו, בניגוד גמור לדימוי המסורתי של "תקופת ביניים" חסרת דאגות כלכליות, לחממת השקעות לוהטת, והשינוי הזה אינו מקרי.
נקודת המפנה המשמעותית התרחשה בינואר 2022, אז נכנסה לתוקף העלאה דרמטית בשכר החיילים הסדירים - זינוק של 50%. עבור לוחם כמו איתי, מדובר בתוספת משמעותית שהפכה את המשכורת החודשית מכסף כיס סמלי לסכום המאפשר חיסכון משמעותי. "פתאום אתה רואה 'נכנס לחשבון 2,400 שקל'", הוא מסביר, "זה סכום שאפשר לעשות איתו משהו. להשאיר אותו בעו"ש זה פשוט לבזבז אותו על שטויות. הבנתי שאני רוצה שהכסף הזה יעבוד בשבילי".
- בנק ישראל פרסם תכנית כוללת להקלות כלכליות לחיילי חובה
- יפן מתכננת תקציב ביטחון שיא של 60 מיליארד דולר: רחפנים ורובוטים במקום חיילים
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
חלק מהשגרה, כמו טיול לשק"ם
הגורם השני שתרם לשינוי הוא הזמן. במיוחד בקרב המשרתים בתפקידי לחימה, שגרת השירות כרוכה בימים ארוכים של המתנה, שעות רבות בבסיס ויציאות מצומצמות הביתה (מגמה שהתעצמה משמעותית מאז ה-7 באוקטובר). הזמן הזה, שבעבר נוצל למנוחה או שיחות בטלות, מתועל כיום ללימוד. "אנחנו יושבים באוהל, אחרי שסיימנו את המשימות, במקום סתם לגלול בטיקטוק, אנחנו רואים סרטוני הסבר על בורסה. זה הפך להיות חלק מהשגרה, כמו טיול לילי לשק"ם", מספר איתי.
