על רקע האופטימיות בשווקים, מחכים לנתונים כלכליים תומכים
שוק ההון בעולם ובישראל ממשיך לעלות על רקע אופטימיות לגבי סיום המשבר והערכה שלמרות הסימנים החיובים ימשיכו מרבית הבנקים המרכזיים בעולם לשמור על מדיניות מרחיבה (לאמור ריבית נמוכה).
מצב שכזה, בו מצד אחד אנו רואים התייצבות ושיפור בכלכלה ומצד שני יש כוחות אדירים שדוחפים כסף לשווקים, מגבה את גל העליות בשוק ההון. כדי שהמשקיעים יבססו את ההנחות שלהם הם מצפים לנתונים כלכליים תומכים.
היום ה- 15 לחודש הוא בד"כ יום של נתונים כלכלים משמעותיים. היום מפורסמים אחר הצהרים נתוני מדד המחירים לצרכן בארה"ב, כמו כן, יפורסם נתון התביעות הראשונות לדמי אבטלה. גם באירופה יפורסם ב- 11:00 מדד המחירים לצרכן. השווקים שנתונים אלו יצביעו על יציבות ולאו דווקא על עליה חזקה בכדי שהתנאים התומכים אותם הזכרנו בתחילת המאמר ימשכו.
גם בישראל יפורסם היום מדד המחירים לצרכן, וגם כאן הצפייה בשווקים היא למדד אפסי ואף שלילי בחלק מהגופים. הפתעה לרעה, כלומר, עליה נוספת של מדד המחירים לצרכן יצור לחץ כבד עוד יותר על נגיד בנק ישראל לעלות את הריבית ולרסן את האינפלציה שכבר מזמן מעבר לטווח היעד הממשלתי. ביומים האחרונים ראינו נסיגה מסוימת באג"ח הממשלתיות והקונצרניות לטווח ארוך עקב ההבנה כי עליית ריבית היא עובדה מוגמרת, לגבי קצב העליות, יש שאלה גדולה בין אלו שחושבים שעל בנק ישראל לנקוט במדיניות עצמאית מזו של העולם ולעלות את הריבית במשק מכיוון שבו אין מחנק אשראי (ראו מצב שוק ההנפקות), לבין אלו שגורסים שכדאי לחכות ולתת למשק לחזור לפסים של צמיחה מהירה ולכן יש לעלות את הריבית במתינות. מהמתרחש בשווקים
שוק האג"ח פתח את הבוקר בירידות שערים, הירידות באג"ח נובעות מירידות דומות שחווה אתמול שוק האג"ח בארה"ב שגם בו חזרו החששות מעליית ריבית. אג"ח מסוג שחר וגליל יורדות בכ- 0.15% בממוצע.
מדדי התל-בונד נסחרים ביציבות סביב רמות הפתיחה, למרות העלייה בתשואת בשוק הממשלתי, מדדי התל-בונד הינם מוצר אם עודף ביקוש בימים אלו של כניסת כספי ציבור לשוק ולכן מגיבים בצורה איטית יותר לתהליכים כלכליים.