לראשונה מזה ארבעה-עשר חודשים מדד מנהלי הרכש מעל רמת ה- 50%

בחודשים האחרונים ניכרת מגמת שיפור רציפה והמדד עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז מרס 2008
מערכת Bizportal |

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש יוני רשם עלייה של 9.5 נקודות אחוז לרמה של 52.1%. בכך, לראשונה מזה ארבעה-עשר חודשים חצה המדד את קו ה-50%.

רמת המדד מצביעה על צפי להתרחבות הפעילות במגזר התעשייתי, אם כי זהו עדיין חודש בודד ומוקדם כנראה לקבוע על פיו שהייצור עבר למגמה חיובית. בחודשים האחרונים ניכרת מגמת שיפור רציפה והמדד עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז מרס 2008. במרבית סעיפי המדד נרשם החודש שיפור ורכיבי התפוקה, הביקושים המקומיים והביקושים ליצוא עברו את רמת ה-50% והם מצביעים על צפי להתרחבות. ברכיב התעסוקה נרשם גם כן שיפור, אם כי הוא מוסיף להיות מתחת לרמת ה- 50%.

כלכלני בנק הפועלים: "האינדיקטורים לפעילות הכלכלית במשק מצביעים ברובם על האטה בקצב ירידת הפעילות. מדד מנהלי הרכש לחודש יוני מצביע לראשונה על צפי לעלייה בפעילות המגזר התעשייתי, בו הפגיעה במחזור העסקים הנוכחי הייתה הבולטת ביותר. גם העובדה שכל רכיבי המדד נמצאים במגמת שיפור ורכיב תפוקות הייצור הגיע לרמה של 57 מעודדת. יחד עם זאת, כיוון שמדובר בנתון של חודש בודד, והעלייה לעומת חודש קודם הייתה חדה, אנו סבורים כי מוקדם לקבוע שאנו עומדים בפני תפנית. יש לציין שגם בתקופות מיתון קודמות נרשמו מדדים בודדים מעל רמת ה-50%. ברכיב התעסוקה נרשם גם כן שיפור, אם כי הוא מוסיף להיות מתחת לרמת ה- 50%. נתון זה מחזק את הערכתנו שגם אם הירידה בפעילות נבלמה, בשוק העבודה צפויה עלייה נוספת בשיעור האבטלה."

מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, רשם עלייה נוספת בחודש יוני לרמה של 46.9% לעומת 45.3% במאי. רמת המדד הגלובלי היא הגבוהה ביותר מאז אוגוסט אשתקד והיא משקפת בלימה בירידת הפעילות היצרנית. בסין, בהודו, בתורכיה, בסינגפור ובישראל חצה המדד את רמת ה- 50% ובמספר נוסף של מדינות נרשמה עלייה לכיוון מגמת ההתרחבות. השיפור בולט בסעיף התפוקות שעבר החודש למגמת התרחבות (50.4%) וברכיב הביקושים שעלה לרמה של 49.0%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה