רונית הראל סמנכ"ל הבורסה לני"ע: "גוברים הביקושים לרישום כפול מטעם חברות ישראליות"

עוד הוסיפה הראל: "בתקופה האחרונה מרבית ההנפקות הן של מכשירים פיננסים ולא של מניות וקשה לדעת מתי תתחלף המגמה"
שהם לוי |

"בתקופה האחרונה אנו עדים לביקושים גוברים לרישום כפול". כך אמרה היום רונית הראל בן זאב סמנכ"ל בכיר ומנהלת המחלקה הכלכלית בבורסה של ת"א. הדברים נאמרו בכנס הנפקות בחו"ל 2008 של איגוד החברות הציבוריות ודי.סי. פייננס שהתקיים היום בת"א בהשתתפות חברות ישראליות שכבר הונפקו בחו"ל ונציגים של שש בורסות מרחבי העולם: קבוצת NYSE-יורונקסט, נאסד"ק, בורסת טורונטו, בורסת לונדון, בורסת OMX ובורסת ורשה.

לדברי הראל בן-זאב חברות רבות הבינו שמניה היא כמו כל מוצר אחר אותו מייצרת החברה. "על מנת להגביר את הסחירות ולהגביר את היכולת לגייס כספים בתקופה של טלטלות בשווקים, חברות רבות מחפשות חשיפה גדולה יותר למניה שלהם ומעוניינות להיכנס להיכנס לפעילות ביותר משוק הון אחד. בדיוק כמו שמנהלי השיווק של החברות אינם מרכזים את כל מאמצי השיווק רק במדינה אחת". לדבריה, הרישום הכפול מאפשר לחברה ליהנות מיתרונות השווקים הבינלאומיים, ובמקביל גם מיתרונותיו של "המגרש הבייתי" בישראל.

לגבי שיתופי פעולה עם בורסות זרות, ציינה הראל בן-זאב, כי הן נציג הנאסד"ק והן נציג הבורסה של לונדון, איתם חתמה הבורסה בת"א על הסכמים לשיתוף פעולה בשנה האחרונה, הזכירו את הפעילות המשותפת של הבורסות וציינו את הכנסים המשותפים. כבר ביוני הקרוב מתוכנן כנס משקיעים משותף של הבורסה בת"א עם הבורסה בלונדון לעידוד השקעות בחברות ישראליות הנסחרות בישראל ובלונדון.

בהתייחסה להנפקות בבורסה של ת"א, אמרה הראל בן-זאב כי בתקופה האחרונה מרבית ההנפקות בבורסה הם של מכשירים פיננסים, ולא של מניות, ומוקדם מדי לדעת מתי מגמה זו תשתנה.

בכנס שנערך הבוקר בת"א השתתפו חברות ישראליות שכבר הונפקו בחו"ל ונציגים של שש בורסות מרחבי העולם: קבוצת NYSE-יורונקסט, נאסד"ק, בורסת טורונטו, בורסת לונדון, בורסת OMX ובורסת ורשה.

אסף חומצאני, מנהל פעילות נאסד"ק בישראל ובמרכז ומזרח אירופה אמר כי "למרות המצב, חברות ישראליות נמצאות כל הזמן בקשר עם נאסד"ק במטרה לבחון הנפקה בבורסה".

חומצאני סבור כי בשוקי ההון בארה"ב יש כיום הרבה מאוד כסף נזיל של מוסדיים המחפש השקעות ואנשים מחכים לבהירות בשווקים האמריקאיים והעולמיים על מנת לתכנן את צעדיהם קדימה. חומצאני ממליץ למי שמתכנן להנפיק בטווח והבינוני שיתחיל ליהערך כבר היום משום שמי שיוכל לצאת מהר ברגע שהאי וודאות תיתפוגג, יהיה בנקודת ייחוס טובה יותר ממי שיתחיל לזוז רק אז. חומצאני מציין שהחברות הישראליות זוכות להערכה והכרה של המשקיעים המוסדיים בארה"ב ולכן חברה ישראלית שתצא להנפקה לא תיסבול מהערכת חסר מול חברות אמריקניות.

בהתייחסו להנפקות של חברות ישראליות בחו"ל, על רקע הטלטלות בשווקים אמר גד סואן, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות כי דווקא תקופה זו של המתנה מהווה הזדמנות טובה לחברות לבחון היטב את יתרונותיהן של כל אחת מהבורסות הזרות, והבורסה המקומית, וברגע המתאים לצאת מיידית בהנפקה ולנצל את סוף המשבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה