יסכה ארז על כיל: "דוחות סבירים אבל לא מספיק טובים"
בית ההשקעות כלל פיננסים בטוחה התייחס היום (ג') לפרסום דוחותיה הכספיים של חברת כיל לרבעון השלישי של 2007. האנליסטית, יסכה ארז, מציינת בסקירתה כי הדוחות היו סבירים אבל לא מספיק טובים.
חברת כיל דיווח היום בשורה העליונה על הכנסות של 1.043 מיליארד דולר ברבעון השלישי, בהשוואה להכנסות של 854.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה רשמה החברה עלייה של 57.9% ברווח הנקי לסך של 149.7 מיליון דולר, זאת לעומת 94.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
ארז מציינת בסקירתה, כי העליות במגזר האשלג והדשנים הביאו לגידול יפה בהכנסות, אבל זה לא הספיק לפצות על הגידול בהוצאות (הובלה, תיסוף השקל ואנרגיה). כמו כן, מוסיפה ארז, כי התאמות חשבונאיות מאיחוד סופרסטה פגע ברווח הגולמי של כיל ב-4 מיליון דולר.
על שורת הרווח הנקי מציינת ארז, כי הרווח אמנם הגיע ל-150 מיליון דולר, אבל זה בזכות שיעור מס נמוך של 9% (לעומת ממוצע של 26%-28%). בניכוי שיעור המס הנמוך הרווח הנקי היה כ-123 מיליון דולר.
בסקטור האשלג והדשנים מציינת ארז, כי הריבאונד שציפתה לו מתחיל לתת פירות וניתן לראות על פי הדוחות הכספיים כי נרשם גידול במחירים ובכמויות. כמות האשלג נרשמה על 1.35 מיליון טון בהשוואה ל-1 מיליון טון אשתקד ומחיר אשלג הממוצע על פי הדוחות הינו 235 דולר לטון בהשוואה ל-195 דולר לטון אשתקד.
ארז מוסיפה, כי הרווח התפעולי של המגזר זינק בכ-130% בזכות גידול בכמויות ובמחירים. הרווח התפעולי של המגזר היווה קרוב ל-80% מהרווח התפעולי של כיל. ראוי לציון, מדגישה ארז, כי הרווח של הדשנים והפוספט זינק ל- 37.7 מיליון דולר בהשוואה ל-8.6 מ' דולר אשתקד (זינוק של מעל ל-300% ) בזכות עליות מחירים.
בסקטור המוצרים התעשייתיים מציינת ארז, נרשמה צניחה ברווח התפעולי וירידה במכירות מעכבי בעירה ואיחוד סופרסטה. איחוד סופרסטה הביא לתוספת הכנסות של 36 מיליון דולר. מצד שני, התאמות בגין מלאי הביאו לירידה של 4 מיליון דולר ברווח בגולמי.
בנטרול איחוד סופרסטה, מוסיפה ארז, הכנסות המגזר ירדו בכ-3% בגלל ירידה במכירות מעכבי בעירה. הרווח התפעולי של המגזר צנח בכ-60% בגלל ירידה כמותית במכירת מעכבי בעירה, גידול בהוצאות בגלל תיסוף השקל ובגלל איחוד סופרסטה (הפסד תפעולי של סופרסטה בסך 2.5 מיליון דולר). התרומה של הרווח התפעולי של המגזר ירדה לכ- 11% בלבד לעומת 25% בשנים קודמות וכ- 35% בשנה שעברה.
ארז מסכמת, כי השקל והוצאות ההובלה הן המשפיעות העיקריות על הדו"ח והן יגם צפויות להשפיע בדו"ח הבא. עד שהחוזה עם סין ובעיקר עם הודו לא ייחתם במחירים גבוהים יותר, כיל נאלצת לספוג את ההתייקרות. עם זאת, מדגישה ארז, כי השיפור במגזר האשלג והדשנים יימשך גם ברבעון הבא וגם בשנה הבאה.