עופר גלזר חתם על הסכם חום טוב: ההשקעה - 800 מ' ד'
פרוייקט חום טוב צעד היום (ד') צעד נוסף קדימה, כאשר ההסכם למכירת 70% מחברת א.פ.ס.ק חום טוב נחתם היום בין בעלי פטנט חום טוב, ישראל פלדמן ושמעון קזנסקי לבין קבוצת גלזר (עופר גלזר בעלה של אשת העסקים - שרי אריסון). לב ההסכם נוגע להחלטת קבוצת גלזר וחברת א.פ.ס.ק חום טוב (חברה פרטית) להקים בנגב מפעל ראשון, בהיקף השקעה של כ-800 מיליון דולר, על-פי פטנט רשום של א.פ.ס.ק חום טוב, למיצוי דלק מפצלי שמן מעורבים בשאריות זיקוק כבדות. תהליך חום טוב מאפשר ייצור דלק כמעט מזוקק, במחיר של כ 24-25 דולר לחבית.
במעמד חתימת ההסכם דיווח עופר גלזר על מגעים שמקיימת קבוצתו עם גורמים פיננסיים בינלאומיים, המביעים עניין בפטנט ובאפשרויות להקים מפעלים בשיטת חום טוב במספר מדינות בעולם, בהן ירדן.
הממונה על הדלק ווהמתאם לייצור נפט וגז במשרד התשתיות, ד"ר יעקב מימרן, הודיע בעבר, כי הוא בודק בחיוב מתן זיכיון ייצור דלק במתקן חום טוב, לתקופה של 20 שנה.
היזמים שבו והדגישו הבוקר דברים של פרופ' זאב אייזנשטט, שנאמרו במצגת הפקת הנפט מיום 07.11.06. במצגת נאמר, כי תהליך חום טוב אינו פוגע בסביבה, משום שתהליכי הכרייה קשורים בתהליכי כרייה של פוספטים שממילא נכרים על ידי המדינה ומשום שגם תהליך ההפקה אינו פולט זיהום. עו"ד משה שחל, פנה כבר בנושא זה אל השר להגנת הסביבה, מר גדעון עזרא, וביקש את ליווי המשרד להגנת הסביבה בכל הליכי ההקמה של המיזם.
קבוצת חום טוב פנתה במהלך השנה גם אל מרכז ההשקעות ואל המשרד לתשתיות לאומיות, בבקשה לקבל אישור למפעל מאושר ומפעל חלוצי ובבקשה לקבל אישורי כרייה של פצלי השמן, המצויים בנגד ברזרבות של כ-15 מיליארד טון.
עוד על פצלי שמן: פצלי שמן הם סלעי משקע המצויים בכמויות ענק בכ-25 מדינות בעולם. גילם מוערך ב-70 מליון שנה, סלעי הגיר ספוגים בנפט גלמי וניתן להפיק מהם אנרגיה בתהליך זיקוק מיוחד. עד היום נעשו מספר ניסיונות להפיק נפט מפצלי שמן, אך הפטנט של חום טוב, המערב את הפצלים עם שאריות זיקוק כבדות הוא ייחודי וראשון מסוגו בעולם. פצלי שמן מצויים בשפע בנגב הצפוני בנחל צין ובהר טוב וקרויים גם אבן ביטומנית. מרבצים משמעותיים של פצלי שמן נמצאים גם בירדן, מרוקו, סין, הודו, ארה,ב קנדה, אסטוניה ובעוד עשרות מדינות נוספות. הטכנולוגיה של חברת "חום טוב" תאפשר שיתוף פעולה עם מדינות אלה.