ישי דוידי פימי
צילום: שלומי יוסף

רווח של 250 מיליון שקל: פימי מכרה מניות בעשות

קרן ההשקעות מימשה חלק מהחזקותיה בחברת הביטחון ארבע שנים בלבד לאחר השתלטות בעסקה של 285 מיליון שקל, על רקע זינוק של 95% במחיר המניה מאז מלחמת חרבות ברזל - תוך שהיא שומרת על שליטה של 66.3% 

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה ישי דוידי פימי

קרן פימי שבשליטת ישי דוידי מימשה היום חלק מהחזקותיה בחברת עשות אשקלון, בעסקה שהניבה לה 200-250 מיליון שקל. המהלך מתרחש ארבע שנים בלבד לאחר שהקרן השתלטה על החברה בהשקעה דומה — מה שהופך אותו לאחד המהלכים המוצלחים ביותר בפורטפוליו של הקרן.


פימי רכשה את השליטה בעשות בסוף 2021 תמורת 285 מיליון שקל, בתקופה שבה תעשיית הביטחון הישראלית עדיין לא נהנתה מהביקושים הגבוהים הנוכחיים. באותה עת המלחמה באוקראינה טרם פרצה, וחמאס עוד לא תכנן את מתקפת ה-7 באוקטובר. המימוש הנוכחי כלל מכירת 4.166 מיליון מניות למשקיעים מוסדיים, במחיר של 60 שקל למניה.


הרווח שנוצר לפימי מתבסס על העלייה החדה במחיר מניית עשות בשנה האחרונה, שזינקה בכ־95% על רקע הביקוש המוגבר לציוד ומערכות לחימה. מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל הגדילה את שווי השוק שלה יותר מפי 3.


גם המכירה בפי.סי.בי טכנולוגיות אמש משקפת הצלחה בולטת נוספת בפורטפוליו של פימי. הקרן רכשה את השליטה בחברה כאשר קנתה 51% מהמניות תמורת 124 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 243 מיליון שקל בלבד. כיום נסחרת פי.סי.בי בשווי של כ־816 מיליון שקל — יותר מפי 3 משווי הרכישה המקורי. לאחר העסקה האחרונה, מחזיקה פימי ב־48% מהמניות, בשווי שוק של כ־428 מיליון שקל, מה שמייצג רווח "על הנייר" של כ־360 מיליון שקל.


המימוש בפי.סי.בי בוצע באמצעות מכירת נתח של 15% ממניות החברה תמורת כ-135 מיליון שקל. גם במקרה זה מדובר במכירה בשוק, למשקיעים מוסדיים, על רקע עליית ערך חדה של המניה בשנים האחרונות. החברה, המתמחה בייצור מעגלים מודפסים והרכבת מערכות אלקטרוניות מתקדמות עבור פרויקטים ביטחוניים, נהנית מהתחזקות מגזר הביטחון העולמי.


שני המימושים מצטרפים לעסקאות מוצלחות קודמות שביצעה הקרן בתאת ובאורביט, שהניבו לה רווחים של כ־250 ו־400 מיליון שקל בהתאמה. המהלכים משקפים את מגמת המימושים של פימי בשוק הביטחוני בתקופה של עלייה בביקושים.


למרות המכירה בעשות, פימי שומרת על אחזקה של 66.3% ממניות החברה, ובכך שומרת גם על שליטתה. מהלך זה מאפשר לקרן ליהנות מהמשך הצמיחה הצפויה בפעילות החברה, תוך שהיא מממשת חלק מהרווחים שהצטברו — מהלך שמחזק את תשואת הקרן מבלי לוותר על הפוטנציאל העתידי.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה