האם טכנולוגיית הענן של מיקרוסופט תצליח לעקוף את אמזון בעזרת ה-AI?
מיקרוסופט MICROSOFT השקיעה יותר מ-10 מיליארד דולר במפתחת ה-ChatGPT, חברת OpenAI ומאז הכריזה על שורת שדרוגים מבוססי בינה מלאכותית למוצריה. יתכן שככל והבינה מלאכותית תשולב בשירותי הענן של מיקרוסופט היא בסופו של דבר תצליח לעקוף את AWS של אמזון AMAZON .
"ה-AI במיקרוסופט הרבה יותר גדול מאשר לדוגמה Bing Chat". אמר מארק מורדלר אנליסט Bernstein. "זה נהייה טכנולוגיית ליבה שנמצאת בכל דבר שמיקרוסופט עושה". מורדלר צופה כי AI ישולב במוצרים שתופסים יותר מ-42% מהכנסותיה של מיקרוסופט ובסופו של דבר תעקוף את שירות הענן של אמזון AWS כמנהיגת תחום הענן.
"מיקרוסופט ממציאה את עצמה שוב מחדש" כתב מורדלר ונתן המלצת "ביצועי יתר" למניה עם מחיר יעד של 342 דולר. "הם עשו את זה עם הענן והם עושים את זה שוב עם בינה מלאכותית ולמידת מכונה. ההטמעה העמוקה שיש לבינה מלאכותית ברוב מוצריה של מיקרוסופט יתנו לה יתרון משמעותי, במיוחד בזמנים שרוב המתחרים שלה מקצצים בהוצאות. נוכל בקלות לראות את הבינה המלאכותית מכפילה את הכנסות הענן של מיקרוסופט עם הזמן". לפי האנליסט, הבינה המלאכותית תהיה בסופו של דבר אחראית ל25% מההכנסות של מיקרוסופט מהענן.
לאחרונה דיווחנו כי מסתמן גם שיתוף פעולה בין מיקרוסופט MICROSOFT ל-AMD ADVANCED MICRO DEVICES והן עובדות על מעבדים מותאמים אישית, שיוכלו להתמודד עם העומסים בהרצת מודלים של בינה מלאכותית ובנוסף על קידום פיתוח שבבים ל-AI של מיקרוסופט. על ידי כך מיקרוסופט שולחת את זרועותיה לעוד מקומות שבהם היא יכולה להרוויח מהתקדמות הבינה המלאכותית ולמצב את עצמה כמובילת השוק.
- אחד מכל 5 ילדים בעולם: אלה ממדי המשבר הגלובלי של אי-ביטחון תזונתי
- 448 מיליון דולר לפלנטיר: הצי האמריקאי מטמיע מערכת AI לניהול תחזוקת צוללות
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
בדוחותיה האחרונים ראינו את ההשפעה שהבינה המלאכותית מתחילה לעשות על הכנסות החברה כשהכנסות Azure צפויות לגדול בין 26% ל-27% ברבעון הנוכחי, גדילה הכוללת בערך אחוז שנוצר משירותי הבינה המלאכותית, אמרה סמנכ"לית הכספים איימי הוד. גיל לוריא, אנליסט דוידסון, אמר שזה "מעודד מאוד בהתחשב בשלבים המוקדמים מאוד של האימוץ", והעלה את מחיר היעד שלו ל-350 דולר מ-325 דולר. "בהתחשב ביתרון ההתחלתי שיש ל-OpenAI על פני מנועי Generative AI אחרים, יחד עם פלטפורמת הענן של מיקרוסופט שביססה את עצמה כאחת מספקיות שירותי הענן המובילות, אנו מאמינים ש-Azure ימשיך לצבור נתח שוק ככל שעולם הGenerative AI ימשיך להיכנס לעוד תחומים".
- 1.לא (ל"ת)נילס 10/05/2023 13:16הגב לתגובה זו
צילום: Huy Phan, Pexelsאחד מכל 5 ילדים בעולם: אלה ממדי המשבר הגלובלי של אי-ביטחון תזונתי
נתוני 2025 חושפים תמונה קשה, והמאבק מתנהל בכמה חזיתות - החל בסיוע ממשלתי ישיר ועד טכנולוגיות אגריטק חדשניות, וכמובן גם בינה מלאכותית
כאשר אנחנו שומעים את המושג "רעב", רבים מדמיינים תמונות קשות ממדינות עולם שלישי רחוקות. אך המציאות מורכבת הרבה יותר. בעולמנו השבע לכאורה, מתחולל "רעב שקט" - משבר גלובלי של אי-ביטחון תזונתי הפוגע במיליארדי בני אדם, ונוכח גם במדינות מפותחות כמו ישראל. זהו אתגר שאינו נראה תמיד בעין, אך גובה מחיר אנושי כבד בבריאות, בחינוך ובעתיד.
על פי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), ביטחון תזונתי (Food Security) אינו רק היכולת למלא את הבטן. הוא מתקיים כאשר לכל האנשים, בכל עת, יש גישה פיזית, חברתית וכלכלית למזון מספק, בטוח ומזין, העונה על הצרכים התזונתיים שלהם ועל העדפות המזון שלהם לחיים פעילים ובריאים.
היעדר ביטחון כזה - כלומר, אי-ביטחון תזונתי - הוא מצב שבו לאנשים אין גישה כזו באופן קבוע. זהו "הרעב הנסתר", שאינו תמיד נראה לעין כרעב המוני, אך מחלחל עמוק לתוך החברה ופוגע במערכת החיסון, בהתפתחות הקוגניטיבית ובירידה בתוחלת החיים.
תמונת מצב גלובלית: מספרים וכסף
כ-1.7 מיליארד בני אדם חיים כיום באזורים שבהם הידרדרות הקרקע מחסלת את תפוקת היבולים עקב שינויי אקלים ופעילות אנושית.
- יבוא וירידה במחיר או ביטחון תזונתי? 5 עובדות על שוק החלב בישראל
- חוזרים לתלושי המזון: אושרה העברת 400 מיליון שקל לחלוקת תווי מזון
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
עד שנת 2050, אוכלוסיית העולם צפויה לגדול בכ-40%, ולהגיע לכמעט 10 מיליארד בני אדם. במקביל, צריכת המזון צפויה לזנק בכ-70%. בעוד שהביקוש עולה, ההיצע נמצא בסיכון: כ-13% מהאדמות הראויות לעיבוד צפויות להיעלם עקב שינויי אקלים, מדבור ועיור. נוצר "פער מזון" עצום, שאותו ניתן יהיה לסגור רק באמצעות הגדלה דרמטית של יעילות הייצור ושינוי הרגלי הצריכה הגלובליים. למרבה הצער, הפגיעה בילדים היא הקשה ביותר: נתונים עדכניים מראים כי אחד מכל חמישה ילדים מתחת לגיל 5 ברחבי העולם סובל מעיכוב בגדילה, כתוצאה ישירה מתת-תזונה וחוסר-ביטחון תזונתי כרוני.
