ביטקוין
צילום: רוי שיינמן באמצעות Copilot

הביטקוין שובר שיא היסטורי ומזנק ל-109,500 דולר

התקדמות הרגולציה בתקופת טראמפ, לצד אימוץ מוסדי גובר ורכישות חברות ענק כמו סטרטג'י, Cantor Fitzgerald ו-SoftBank, מסמנים שהמטבע הדיגיטלי הופך למקובל יותר בעולם הפיננסי, עם ביצועים טובים יותר משוק המניות ב-2025

אדיר בן עמי | (1)
נושאים בכתבה ביטקוין קריפטו

הביטקוין, המטבע הקריפטוגרפי הגדול בעולם, הגיע לשיא היסטורי של 109,500 דולר, ושבר את השיא הקודם שנקבע בסמוך להשבעתו של הנשיא דונלד טראמפ ב-20 בינואר. גם מטבעות קריפטוגרפיים קטנים יותר כמו אתריום ו-XRP רשמו עליות משמעותיות.


העליות מגיעות על רקע רוחות רגולטוריות חיוביות בארה"ב, ובעיקר בעקבות התקדמות הצעת חוק למטבעות יציבים (סטייבלקוינס) בסנאט האמריקאי. קבוצת דמוקרטים, שהתנגדה להצעת החוק בעבר, הסירה את התנגדותה ביום שני, ובכך פינתה את הדרך להעלאת ההצעה לדיון במליאת הסנאט. קבוצה דו-מפלגתית של סנאטורים מקווה להעביר את החוק כבר השבוע.


"זהו שינוי בגישה - ממה שראינו אצל גארי גנסלר ורשות ניירות הערך האמריקאית לממשל טראמפ הנוכחי, שמחבק את התעשייה שלנו," אמר מייקל נובוגרץ, מייסד ומנכ"ל גלקסי דיגיטל. "זה שחרר את רוח היזמות הן כאן בארה"ב והן בחו"ל." תנאי החקיקה המוצעת עברו שינויים וכוללים כעת הגבלות הדוקות יותר בנושאי הלבנת הון, מנפיקים זרים, חברות טכנולוגיה והגנות צרכניות משופרות. החוק המוצע יבטיח גם שמנפיקים מקומיים וזרים יהיו כפופים לאותם כללים.


הביטקוין ניצח את המדדים

סוחרי אופציות כבר בנו פוזיציות שוריות על ביטקוין מוקדם יותר השבוע. אופציות CALL בשווי של 110,000 דולר, 120,000 דולר ו-300,000 דולר, שתוקפן פג ב-27 ביוני, ראו את מרבית הפוזיציות הפתוחות בפלטפורמת המסחר Deribit. הביקוש לאופציות רכישה לטווח קצר שתוקפן פג לפני סוף יוני, עם מחירי מימוש מעל 110,000 דולר, זינק ב-24 השעות האחרונות. על פי נתוני Coinglass, רק כ-200 מיליון דולר של פוזיציות במינוף חוסלו ב-24 השעות האחרונות. מדובר בסכום מתון בהשוואה לאירועי שיא קודמים.


היקף החוזים העתידיים על ביטקוין בבורסת CME בשיקגו - עלה ב-23% מאז השפל שנרשם באפריל. במקביל, קרנות הסל (ETF) של ביטקוין בארה"ב, שהושקו בתחילת השנה, ממשיכות למשוך הון רב, עם זרימת השקעות של כ-3.6 מיליארד דולר לתריסר קרנות במהלך חודש מאי בלבד.


הביטקוין בולט באופן משמעותי בנוף ההשקעות הגלובלי. המטבע הדיגיטלי רשם עלייה של כ-17% מתחילת 2025, ובכך עקף באופן משמעותי את ביצועי שווקי המניות המסורתיים. לשם המחשה, מדד הנאסד"ק 100 - המייצג את החברות הטכנולוגיות המובילות בארה"ב - מציג תשואה שלילית קלה מתחילת השנה.


הביקוש הגובר מצד חברות

אחד הגורמים המרכזיים בעליית הביטקוין הוא הביקוש הגובר מצד סטרטג'י MicroStrategy Inc -3.41%    (מיקרוסטרטג'י לשעבר)  וחברות אחרות המבקשות לחקות את אסטרטגיית רכישת הביטקוין שלה. יצרנית התוכנה לשעבר, רכשה ביטקוין בשווי של למעלה מ-50 מיליארד דולר.

קיראו עוד ב"גלובל"


מלבד רכישה ישירה של ביטקוין, צמחו כעת דרכים חדשות לחשיפה לנכס הדיגיטלי. חברות כרייה של ביטקוין, סטארט-אפים חדשניים בתחום, וחברות ציבוריות שהוקמו על ידי יזמים בעולם הקריפטו מציעים מגוון מכשירים פיננסיים - החל מאגרות חוב להמרה, דרך מניות בכורה, ועד מניות רגילות של חברות המחזיקות ביטקוין כנכס עיקרי במאזן. פיתוח זה מאפשר למשקיעים מוסדיים ופרטיים להשקיע בביטקוין באופן עקיף, לעתים עם פרופיל סיכון שונה מרכישה ישירה של המטבע הדיגיטלי.


הדוגמאות לאימוץ הביטקוין כנכס אסטרטגי ממשיכות להתרחב ולכלול שחקנים מגוונים בשוק. בימים אלה, שיתוף פעולה מתגבש בין ענקית ההשקעות Cantor Fitzgerald, חברת הסטייבלקוין המובילה Tether Holdings וקונצרן SoftBank היפני. השלושה מקימים את Twenty One Capital Inc. – חברה חדשה שתפעל במודל דומה לזה של סטרטג'י, עם התמקדות ברכישה והחזקה של ביטקוין. במקביל, חברת Strive Enterprises בהובלת היזם ויווק רמסוואמי מתמזגת עם Asset Entities הנסחרת בנאסד"ק, במטרה להקים פלטפורמת השקעה נוספת המתמחה בביטקוין. אפילו רשת גיימסטופ, שנודעה בזכות מעורבותה בשיגעון "מניות המימ" ב-2021, החליטה להצטרף למגמה כאשר הדירקטוריון שלה אישר בחודש מרץ תוכנית להחזיק ביטקוין כחלק מנכסי הרזרבה של החברה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 21/05/2025 20:36
    הגב לתגובה זו
    יהיו פה כל מיני יצורים שיגידו חכו שהוא יתרסק ל0. וגם כשהוא יהיה ב500 אלף.דולר ובמליון דולר עוד עשור.לכו תשקיעו בנדלן בישראל. או בשוק האמריקאי הגוסס לאיטו. הצלחה מובטחת !!