
לקראת דוחות מיקרוסופט: למה לצפות?
ענקית הטכנולוגיה תפרסם הערב דוחות אחרי המסחר; מנוע הצמיחה העיקרי שלה הוא שירותי הענן, Azure, שצומח מהר וכל האטה בו תאכזב את המשקיעים; קונצנזוס האנליסטים עומד על רווח של 3.22 דולר למניה ו-68.4 מיליארד דולר הכנסות - צמיחה של 9.2% ו-10% בהתאמה
ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט Microsoft Corp -1.03% צפויה לפרסם את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון לאחר סיום המסחר בוול סטריט. המשקיעים יסתכלו על שלושה גורמים מרכזיים: ביצועי תחום הענן, רמות ההשקעה בתחום הבינה המלאכותית, וחוסן הביקוש מצד הלקוחות, בפרט על רקע אי-הוודאות הכלכלית הגלובלית.
על פי תחזיות האנליסטים, מיקרוסופט צפויה לדווח על רווח מתואם של 3.22 דולר למניה ועל הכנסות בגובה 68.4 מיליארד דולר. לשם השוואה, ברבעון המקביל אשתקד דיווחה החברה על רווח של 2.94 דולר למניה והכנסות של 61.9 מיליארד דולר — כלומר, גידול של כ-10% בהכנסות, ושיפור דומה בשורת הרווח. נתון מרכזי נוסף שצפוי למשוך תשומת לב הוא ההשקעה ההונית של החברה, הצפויה להגיע ל-16.2 מיליארד דולר — עלייה חדה ביחס ל-11 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, ואף מעל הרבעון הקודם שבו דווח על 15.8 מיליארד דולר. מדובר בחלק ממאמצי החברה להרחיב את התשתיות התומכות בצמיחה המואצת של שירותי הענן והבינה המלאכותית.
ההשקעות ב-AI עלולות להתברר כמסוכנות
מיקרוסופט הודיעה בינואר השנה כי בכוונתה להשקיע כ-80 מיליארד דולר בהוצאות הוניות בתחום התשתיות לבינה מלאכותית. אלא שבתחילת פברואר הודיעה החברה כי היא מקפיאה חלק מתוכנית ההתרחבות שלה בתחום הבינה המלאכותית, וזאת בכדי להפנות את המשאבים שיועדו לכך לטובת השוק האמריקאי. הוצאות הוניות בתחום הבינה המלאכותית מתחלקות בין הוצאות חכירה על נדל״ן ורכישת ציוד מחשוב, דוגמת השבבים של אנבידיה. בנוסף ישנם גם חוזים לחכירה של זכויות שימוש של כח מחשוב בחוות שרתים שאינם בבעלות החברה.
השקעה הונית גדולה כל כך עלולה לגרום להורדת התשואה הפנימית (התשואה על ההון המושקע) של פרוייקטים כאלה, מה שהופך אותם לאטרקטיביים פחות. מאידך, ייתכן ומיקרוסופט תהנה מסינרגיה רוחבית אם תשתמש בכוח המחשוב שהיא משקיעה לטובת מוצרים שהיא כבר משווקת בהצלחה.
- מנצלת את הירידות: ברדקום רוכשת מניות ב-10 מיליארד דולר
- לקראת הדוחות: ברודקום תצליח להלהיב את המשקיעים פעם נוספת?
שירותי הענן של מיקרוסופט, Azure, הם אחד ממנועי הצמיחה החשובים ביותר של החברה בעשור האחרון. בינואר דיווחה החברה כי תחום Azure ושירותי הענן האחרים צמח ב-31% ברבעון הקודם, לעומת גידול של 33% ברבעון שקדם לו. קצב הצמיחה אמנם גבוה, אך האטה נוספת תיחשב לאכזבה בשוק — במיוחד כשמדובר בתחום שצפוי להוביל את החברה לעתיד.
במקביל, גם שאלות גיאו-פוליטיות וכלכליות מרחפות מעל להכול. המשקיעים יעקבו אחר ההתייחסות של מיקרוסופט להשלכות האפשריות של מכסי המגן שהטילה לאחרונה ממשל טראמפ. מוצרים כמו קונסולת ה-Xbox או טאבלטים עלולים להתייקר, מה שעלול לפגוע בביקוש. כמו כן, האטה גלובלית כללית בהוצאה של ארגונים על טכנולוגיה עלולה להוות מכשול נוסף לצמיחה של החברה בטווח הקרוב.
האם מיקרוסופט תספק תחזית מתונה יותר?
בעוד חברות תוכנה אחרות, כמו SAP ו-ServiceNow, פרסמו לאחרונה תחזיות חיוביות שמעידות על יציבות בביקוש לתוכנה מצד המגזר העסקי, יש סבירות שמיקרוסופט תבחר בקו זהיר יותר. החברה עשויה להציג תוצאות טובות מהצפוי, אך ייתכן והיא תעדיף לפרסם תחזית שמרנית על רקע הגברת חוסר הוודאות הכלכלית.
- מאבק השבבים: TSMC מול אינטל בעידן טראמפ
- אנבידיה מאבדת גובה: האנליסט שממליץ למכור
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נושא נוסף שיעמוד במרכז שיחת הוועידה הוא ההשקעות העצומות של מיקרוסופט בתחום הבינה המלאכותית. כאמור, החברה ציינה בעבר כי היא מתכננת להשקיע כ-80 מיליארד דולר בפרויקטים הקשורים ל-AI במהלך 2025. עם זאת, ברקע ההאטה הגלובלית והאי-ודאות הכלכלית, קיימת אפשרות שהחברה תבחר לעדכן את התחזית הזו כלפי מטה.
סימנים מוקדמים לכך כבר הופיעו: נואל וולש, נשיאת תחום תפעול הענן של מיקרוסופט, כתבה החודש בלינקדאין כי החברה ״מאטה או משהה״ חלק מהפרויקטים המוקדמים של מרכזי נתונים ל-AI. המשקיעים ימתינו לשמוע מה יאמרו בנושא זה מנכ״ל החברה סאטיה נאדלה וצוותו במהלך השיחה עם המשקיעים שתתקיים לאחר פרסום הדוחות.