לקראת החגים בארץ ובחו"ל צפויה ירידה בנזילות
השבוע החולף - סיכום קצר
ארה"ב
המדדים המובילים בוול סטריט סוגרים את השבוע בטריטוריה החיובית, אך בסיכום השבועי המדדים המובילים איבדו מערכם קרוב ל-0.5% בהתאמה. פתיחת עונת הדוחות של הרבעון ה-1 אכזבה מעט את המשקיעים, דבר אשר העיב על השווקים הפיננסים. ענקית האלומיניום "אלקואא" פתחה באופן רשמי את העונה. החברה דיווחה על עליה של 21% בהכנסותיה, אשר הסתכמו בכ-5.96 מיליארד דולר, מעט מתחת לציפיות האנליסטים שניבאו להכנסות בסך של 6.07 מיליארד דולר. העלייה החדה בהכנסותיה נובעת בעיקר בשל העלייה החדה במחירי האלומיניום בעולם. יצרנית האלומיניום השלישית בגודלה בעולם צופה לעתיד ורוד לחברה והיא העניקה תחזית אופטימית לגבי הרבעונים הבאים.
ענקית החיפוש "גוגל" דיווחה בחמישי האחרון על ביצועיה. החברה פספסה את תחזיות האנליסטים על רקע זינוק של 54% בהוצאותיה שנבע מגיוס מסיבי של עובדים חדשים לשורות החברה. החברה דיווחה על הכנסות של 8.58 מיליארד דולר ורווח של 7.04 דולר למניה. "בנק אוף אמריקה" פספס גם כן את תחזיות האנליסטים. הבנק דיווח על רווח נקי של 17 סנט למניה ברבעון הראשון של 2011, בעוד שהאנליסטים בשוק ציפו ל-26 סנט למניה. במישור המאקרו כלכלי מרבית הנתונים הפתיעו לטובה והובילו את וול-סטריט לנעילה חיובית.
סקטור היצור בארה"ב- ממשיך להפגין עוצמה. מדד היצור של ניו יורק עלה לרמה הגבוהה ביותר בשנה האחרונה. הנתון רשם קריאה של 21.7 נקודות לעומת 17.5 נקודות שנרשמו בחודש קודם. היצור התעשייתי עלה ב-0.8% והתפוקה התעשייתית עלתה מ-76.9% ל- 77.4%. סקטור היצור ממשיך לצמוח בזכות חולשתו של השטר הירוק ובזכות העלייה החדה בביקושים למוצרים תוצרת ארה"ב.
ספר הבז' מעיד על התאוששות איטית אך יציבה - מהספר עולה כי הכלכלה האמריקנית מתאוששת בקצב מתון וברוב המחוזות חל שיפור משמעותי בשוק התעסוקה. לעומת זאת לראשונה מאז האסון ביפן האמריקנים מתחילים לחשוש: על פי ממצאי הספר לאסון ביפן עשויה להיות השפעה שלילית על הכלכלה האמריקנית. ברוב המחוזות דווח על פגיעה מסוימת במכירות והייצור כתוצאה מהאסון.
הצרכן האמריקני מרגיש יותר בטוח - המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב-0.4% בחודש מרס בפעם התשיעית ברציפות. העלייה במכירות נובעת מהשיפור המשמעותי שחל בשוק התעסוקה האמריקני המאפשר לצרכנים לפתוח את הארנק שלהם ביתר ביטחון.
סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן רושם שיפור מפתיע בחודש אפריל. הנתון רשם קריאה של 69.6 נקודות לעומת 67.5 נקודות שנרשמו בחודש קודם.
הדולר האמריקני
מהלך החלשות הדולר איבדה מעט מהמומנטום. אנו מעריכים כי מדובר בבלימה זמנית אם כי אין לפסול את האפשרות לכך שמתחילה להיבנות תחתית בצמדי הדולר. נתוני האינפלציה שפורסמו במהלך השבוע מאפשרים למקבלי ההחלטות בארה"ב להותיר את המדיניות המוניטארית על כנה. מדד המחירים לצרכן עלה בחודש מרס ב-0.5% כפי שציפו זאת האנליסטים. מדד המחירים ליצרן עלה ב-0.7% בלבד לעומת הצפי שעמד על עליה של 1.1% במחירים.
למרות שהלחצים האינפלציוניים לא מהווים איום מיידי על הכלכלה הגדולה בעולם, חלק מחברי הפד טוענים כי יש לעלות את שיעור הריבית עד לסוף השנה הנוכחית. בסיכום השבועי, הדולר מצליח להחזיק מעמד מול האירו מתחת לרמה של 1.45 דולר לאירו, מול הפרנק השוויצרי קבע שפל היסטורי חדש ברמה של 0.8895. הדולר האוסטרלי לא מצליח לקבוע שיא היסטורי חדש ושומר על רמת מחיר מתחת ל-1.0580, בעוד הדולר הניו זילנדי מצליח לפרוץ את השיא השנתי ונסחר ברמה הגבוהה ביותר ב-3 שנים האחרונות ומתקרב לשיא כל הזמנים שנקבע ברמה של 0.8214. הפאונד יורד מתחת לרמת ההתנגדות הניצבת בנק 1.6340 ועשוי לרדת עד לאזור 1.60 במהלך הימים הקרובים.
אירופה
האינפלציה באירופה ממשיכה להרים ראש. מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.7% לעומת 2.6% בחודש קודם. למרות העלייה באינפלציה האירו לא הצליח לפרוץ את המחסום המשמעותי מול הדולר באזור 1.45. חברת הדירוג "מודיס" הורידה את דירוג האשראי של אירלנד בשתי דרגות מ-BAA3 ל-BAA1 על רקע משבר החוב במדינה.
השטר האירופאי
השטר האירופאי עשוי לצבור תאוצה במידה ורמת ה-1.45 תיפרץ. יתכן כי הרבה מאוד פקודות סטופ - לוס ממוקמות מעל רמה זו ולכן פריצה של רמה זו עשויה לדחוף את הצמד אל עבר הרמה הפסיכולוגית הבאה הניצבת באזור 1.50.
בריטניה
מדד המחירים לצרכן של חודש מרס - עלה ב-4% לעומת הצפי שעמד על עלייה של 4.4%. הנתון חורג בהרבה מטווח היעד השנתי של הבנק המרכזי העומד בין 1%-3% אך הלחצים האינפלציוניים מתחילים להתמתן, דבר אשר עלול לעקב את העלאת הריבית שהייתה מתוכננת לחודשים הקרובים. האבטלה ירדה בחודש מרס ב-0.2% לרמה של 7.8%.
הפאונד
הפאונד רשם את הביצועים הגרועים ביותר מול השטר הירוק על רקע הערכות כי הבנק המרכזי לא ימהר לבצע שינויים מוניטאריים בעתיד הנראה לעין.
אוסטרליה , זהב וסין - הקשר ההדוק
האינפלציה בסין רותחת. מדד המחירים לצרכן זינק ב-5.4% בחודש מרס. העלייה החדה באינפלציה תיאלץ את הממשל בסין להמשיך במסע ההידוק המוניטארי, דבר אשר עשוי לפגוע בכלכלות כגון אוסטרליה אשר מרבית היצוא שלה מיועד לסין. מחיר הזהב זינק לשיא היסטורי חדש ברמה של 1,488 דולר לאונקיה לאחר פרסום נתון האינפלציה של סין. הזהב ידוע בתור נכס מקלט בתקופה של אינפלציה גבוהה ובשל עובדה זו מחיר הזהב עשוי לטפס הרבה מעל 1500 דולר לאונקיה.
השבוע במרכז
בהעדר נתוני מאקרו משמעותיים, עונת הדוחות תמשיך להכתיב את הכיוון בשוקים הפיננסים. השבוע צפוי להיות מקוצר בארץ ובחו"ל. הנוצרים בעולם יחגגו את "יום שישי
הטוב" בשישי הקרוב ובעקבות כך לא יתנהל מסחר במרבית המדינות בעולם. מחזורי המסחר בעולם צפויים להיות דלילים במיוחד לקראת חג הפסחא שיערך ביום ראשון ה-24.4.
אירועי מאקרו מרכזיים:
שוק הנדל"ן האמריקני ירכז עניין - חודש פברואר היה אחד החודשים הגרועים ביותר בשנה האחרונה עבר סקטור הנדל"ן בארה"ב. יתכן כי בחודש מרס הסקטור ביצע ריבאונד ביחס לחודש הקודם. על פי הצפי אישורי הבנייה עלו ב- 1.1% לקצב של 550 אלף אישורים לעומת 520 אלף שנרשמו בחודש קודם. התחלות הבנייה צפויות לרשום זינוק של 9.6% לקצב של 530 אלף יחידות לעומת 480 אלף בחודש קודם, נזכיר שבחודש פברואר התחלות הבנייה צנחו ב- 22.5%.
מכירות הבתים הקיימים - צפי לעלייה משמעותית במכירות הבתים יד שנייה ביחס לחודש קודם. על פי הערכות האנליסטים המכירות צפויות להסתכם בחודש מרס בכ-500 אלף בתים לעומת 488 אלף בתים שנמכרו בחודש פברואר. מדובר בעליה של 2.5% ביחס לחודש קודם.
פרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה בבריטניה - התפלגות הקולות צפויה להיות 3-0-6, 3 בעד לעלות את שיעור הריבית ושישה בעד להותיר את המדיניות המוניטארית ללא שינוי. מדד המחירים לצרכן של חודש מרס כאמור עלה ב-4% לעומת הצפי שעמד על זינוק של 4.4%. ההתקררות היחסית של האינפלציה בחודש מרס יכולה לאפשר לבנק המרכזי לשמור על המדיניות המוניטארית הנוכחית לעוד מספר חודשים, דבר אשר מעיב במידה ניכרת על השטר המלכותי.
מדד מנהלי הרכש ברחבי אירופה - הנתונים צפויים להעיד על כך שהייתה התרחבות נוספת במגזרים השונים בכל רחבי היבשת בחודש אפריל.
סקר האקלים העסקי בגרמניה IFO - קודם: 111.1 צפי : 110.7.
מדד המחירים לצרכן בקנדה - אחרי שהבנק המרכזי של קנדה הותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 1% יהיה מעניין לראות האם האינפלציה במדינה תאלץ את הבנק לחזור למדיניות העלאות הריבית עוד במהלך השנה הנוכחית. על פי התחזיות, צפויה עליה של 0.7% במחירים, עלייה מעל הצפי עשויה לחזק משמעותית את הדולר הקנדי. רבים מעריכים כי התחזקותו המתמשכת של הדולר הקנדי מצליחה לבלום את האינפלציה לעת עתה.
ניתוח טכני
דולר שקל
בנק ישראל המשיך להילחם כנגד התחזקותו של השקל ונאלץ להתערב שוב בשוק המט"ח. מדד המחירים לצרכן של חודש מרס עלה ב-0.2% כפי שחזו זאת האנליסטים. נגיד בנק ישראל עשוי להותיר את שיעור הריבית על כנה בסוף החודש למרות שהאינפלציה השנתית עלתה ל-4.3%, הרבה מעל היעד הממשלתי העומד על 1%-3% .
גרף יומי