במיטב שוריים לגביי פז נפט: ממליצים "קניה"

רוני שקל: "שילוב מוצלח של פעילויות סינרגטיות הכוללות בית זיקוק ופעילות בתחום תחנות תדלוק ושיווק ישיר, יחד עם מנועי צמיחה בתחום הקמעונאות, הם שעומדים בבסיס המלצתנו"
יוסי פינק |

פז הינה הקבוצה הגדולה בישראל לאספקת מוצרי נפט עם שלושה תחומי פעילות מרכזיים. האחד הינו מגזר מתחמי התדלוק והמסחר, השני מגזר השיווק הישיר והשלישי הינו מגזר הזיקוק. רוני שקל, אנליסטית בבית ההשקעות מיטב, מעניקה לפז נפט המלצת "קניה" במחיר יעד הגבוה ב-20% ממחיר השוק של המניה.

התפתחויות אחרונות:

- בתחום השיווק הישיר החברה לא זכתה ב-2007 בחוזה עם חברת החשמל, אך מנגד נבחרה לשווק דלקים לרשות הפלשתינית.

- ביוני 2007 מכרה החברה את אחזקותיה בסהר, שהייתה חברת בת בבעלות פז העוסקת בנדל"ן מניב. תמורת הרכישה בגין 100% ממניות סהר הינה כ-251 מיליון שקל כאשר טרום הרכישה חילקה סהר דיבידנד על סך 167 מיליון שקל.

- פי גלילות- החברה מחזיקה 21.5% מחברת פי גלילות אשר לה שלושה מתקני ניפוק וכן נדל"ן ברמה"ש. שלושת מסופי פי גלילות נמכרו לקבוצת דלק תמורת 800 מיליון שקל. מה שנותר בחברת פי גלילות זהו הנדל"ן ברמה"ש (סה"כ 160 דונם, כאשר חלק החברה 35 דונם). כמו כן מחזיקה פז ישירות ב-35 דונם באזור גלילות רמה"ש. נציין, כי לפי גלילות חוב של כ-280 מיליון שקל.

- התפטרות המנכ"ל- בשבוע האחרון התפטר מי ששימש מנכ"ל החברה בעשר השנים האחרונות, מרדכי בן ש"ך. התפטרות המנכ"ל הינה על רקע חילוקי דעות עם יו"ר החברה והבעלים, צדיק בינו, בנוגע לאופי פעילות החברה לאחר רכישת בז"א. מאחר שבן ש"ך היה מנכ"ל מוצלח ומוערך ונוכח העובדה שטרם מונה מנכ"ל חדש התייחסותנו להתפטרותו הינה שלילית.

בראיה לעתיד מציינת שקל מספר נקודות:

- בתחום תחנות התדלוק- החברה מתעתדת, כאמור, להקים עוד עשרות תחנות דלק כאשר כל תחנה תכלול חנות ילו. בנוסף, בכוונת החברה להקים חנויות ילו נוספות בתחנות בהן אין היום חנות, כך שסה"כ תגיע החברה ל-300 חנויות.

- מתחמים קמעונאיים- בנוסף להקמת תחנות דלק וחנויות נוחות בכוונת החברה להקים עוד עשרות מתחמים קמעונאיים, אשר יניבו לה הכנסות מדמי שכירות.

- רכישת בית הזיקוק הינה סינגרטית לפעילות המסורתית של החברה בכמה מישורים: חסכון בעלויות הובלה לתחנות תדלוק, ירידת מלאים, וירידה בהיקף הפיקדונות לבית הזיקוק. אי לכך החברה צופה לשיפור של 10 מיליון דולר שיתפרס על פני שלוש שנים. במודל שבנינו לפז הסינרגיה באה לידי ביטוי בשיפור התפעולי שהנחנו במהלך השנים הקרובות בתחום התדלוק והשיווק הישיר.

- חסכון במלאי- לפז היה מלאי בשווי 60 מיליון דולר לפני רכישת בז"א, ובכוונתה החברה להפחית את המלאי ב-40 מיליון דולר, כאשר חלק כבר בוצע ברבעון הראשון.

- צו הפיקוח על מחירי הגפ"מ שיכנס לתוקף החל מאוקטובר 2007 יביא לתוספת רווח של כ-10 מיליון דולר בכל שנה בבז"א. למרות שבינואר 2007 הוסר הפיקוח ממרבית מוצרי בית הזיקוק, הגפ"מ שהינו מוצר במחסור, נותר מפוקח. המדינה החליטה שהחל מאוקטובר 2007 יהיה מחיר הגפ"מ צמוד למחיר היבוא, מה שמייקר משמעותית את המחיר לטון, כך שפז תהנה מתוספת לרווח.

שקל ביצעה הערכת שווי לפי מכפיל 7 (בעוד עסקאות בענף הזיקוק בעולם נעשו לפי שוויים גבוהים יותר ורמת מכפילים גבוהה יותר של 7-9) ולקחה בחשבון מרווח זיקוק של 7 דולר הנראה כמייצג לתקופה הקרובה ויחד עם גורמים נוספים העריכה את שווי החברה ב-5.6 מיליארד שקל, המשקף שווי של 586 שקל למניה, דיסקאונט של 20%

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה