פרופ' יאיר זימון מונה לכלכלן הראשי של סופרוויזר

סופרוויזר הוא בית השקעות המתמחה בניהול ציקי אג"ח. לאחר המינוי מסר זימון: "ניהול נכון של רכיב איגרות החוב עשוי להניב רווחים גבוהים שאינם נופלים בהרבה מרמת הרווחיות באפיקים המנייתיים"
שי פאוזנר |

פרופ' יאיר זימון מונה לתפקיד הכלכלן ראשי של סופרוויזר בית השקעות המתמחה בניהול תיקי אג"ח אשר בבעלות אורן בר וניסו חי . פרופ' יאיר זימון (56) , הינו מרצה בכיר לכלכלה ולמימון במוסדות להשכלה גבוהה , כתב שורה ארוכה של ספרי לימוד בתחום הפיננסי והכלכלי. עוסק מזה שנים רבות בהכשרה והדרכת מאות יועצי השקעות ומנהלי תיקים במסגרת פעילותו בבנקים ובחברות הביטוח.

בעבר הוא עסק בייעוץ למגוון ארגונים גדולים במשק הישראלי וביניהם קו- אופ הרבוע הכחול , חברת מקורות , צים ועוד.

לדברי פרופ' זימון : "מקובל לחשוב כי המקור לתשואה גבוהה בתיק ההשקעות הוא הגדלת הרכיב המנייתי בתיק על חשבון רכיב איגרות החוב, מתוך הנחה כי אגרות החוב הנחשבות סולידיות הינן בעלות פוטנציאל תשואות נמוך יותר. אולם ניהול נכון של רכיב איגרות החוב עשוי להניב רווחים גבוהים שאינם נופלים בהרבה מרמת הרווחיות באפיקים המנייתיים . לדוגמא, משקיע שהתמקד החל מחודש יוני שנת 2006 בהשקעה באיגרות חוב מממשלתיות מסוג שחר (סידרה 2682 ו-2683 ) בעלות מח"מ ארוך ולקראת תום השנה הסיט את הכספים בתיק ההשקעות להשקעה באיגרות קונצרניות צמודות מדד – הרוויח תשואה ברוטו של כ- % 11.5 עד 12% - תשואה הדומה לתשואת מדד המניות ת"א 25 שהניב תשואה של כ- % 12.5 באותה תקופה בדיוק.

לדבריו, "ניהול נכון של מרכיב איגרות החוב בתיק השקעות תוך מעבר בין האג"חים על פי שיקולי עיתוי, משך חיי האיגרת, סקטור ( ממשלתי או קונצרני ) וסוג ההצמדה, עשוי להניב לעיתים תוצאות "מפתיעות" בהיבט התשואה".

כמו כן , הוא אומר, "התמקדות וזיהוי נכונים של השינויים והמגמות בקצב האינפלציה ובציפיות לאינפלציה, בקצב הפיחות ומגמות הריבית תוך איתור איגרות חוב קונצרניות בעלות תשואת יתר חיובית מגבירים את הסיכויים לתוצאות טובות יותר, הן במישור התשואה לכשעצמה והן במישור היחס שבין תשואה לסיכון הכרוך בהשגתה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה