מוקי שנידמן. קרדיט: תמר מצפימוקי שנידמן. קרדיט: תמר מצפי

צור סוגרת גיוס אג"ח; ברקע הדיסקאונט מתחיל להיסגר

מאז הכתבה שלנו לפני כחודש על הדיסקאונט שבו נסחרת צור, המניה עלתהבכ-28% לשווי של 817 מיליון שקל, במקביל לעליות מתונות יותר באיידיאיי, מימון ישיר ואדגר, מה שצמצם חלק מהפער; כעת החברה סוגרת בהצלחה גיוס אג"ח חדש עם ביקושים חזקים

תמיר חכמוף | (1)

בתחילת חודש יוני פרסמנו כאן בביזפורטל ניתוח שחשף את הדיסקאונט שבו נסחרת צור צור -0.56%  , אז בשווי של כ-640 מיליון שקל בלבד, לעומת שווי אחזקות נטו (NAV) שהוערך במעל מיליארד שקל, פער של יותר מ-50%.

מאז חלף כחודש,המניה עלתה בכ-28% למחיר של 1,256 אגורות, לשווי של כ-817 מיליון שקל, במקביל לעליות בשוק ולעליות נאות גם בחברות הבנות שלה: איי.די.איי ביטוח איידיאיי ביטוח 1.41%   עלתה בכ-15%, אדגר בכ-18% אדגר 2.05%  ומימון ישיר מימון ישיר -1.44%   בכ-11%, כך שחלק מהדיסקאונט הגדול שהצגנו נסגר, אך חלק מהפער המשמעותי נותר.

הנפקת אג"ח מוצלחת

בינתיים, החברה ממשיכה להתיצב. אתמול הודיעה כי השלימה בהצלחה את המכרז למשקיעים מסווגים בהנפקת סדרת אג"ח חדשה (יג'), כשנרשמו ביקושים מרשימים של כ-569 מיליון שקל, כמעט פי שלושה מהיקף שתוכנן. החברה בחרה לבסוף לקחת התחייבויות מוקדמות בהיקף של כ-276 מיליון שקל, בריבית צמודת מדד של 4.1% (מרווח של כ-228 נקודות בסיס).

מדובר בסדרה ארוכה יחסית עם מח"מ של כ-6.5 שנים, שתיפרע בין השנים 2029 ל-2037, מה שמאפשר לצור להאריך את מח"מ החוב ולהקטין את הלחצים הפיננסיים בטווח הקצר. את ההנפקה הובילו לאומי פרטנרס חתמים וווליו בייס חיתום, יחד עם אייפקס ומגדל.

המשקיעים המוסדיים שהגישו ביקושים של כמעט פי שלושה בהנפקה האחרונה מאותתים אולי על אמון בהמשך הדרך של צור. השאלה היא אם ייסגר שאר הפער, והאם נימה, או מהלך אסטרטגי אחר, יהיו הטריגר להצפת ערך שתשלים את הסיפור.

על החברה ה"סודית" של צור

בזמן שמרבית המשקיעים מזהים את צור עם שלוש האחזקות הסחירות שלה, איי.די.איי ביטוח, מימון ישיר ואדגר, ייתכן שישנו פוטנציאל גדול בחלק שאינו סחיר בכלל. חברת הפינטק נימה, שמספקת שירותים פיננסיים בינלאומיים, בדגש על אוכלוסיית מהגרי העבודה עם עשרות אלפי לקוחות, ורשומה אצל צור בשווי נמוך בספרים כ-11 מיליון ש"ח בלבדצור מחזיקה בכ-87.6% בחברה, שעשויה להיות שווה הרבה יותר.

מדובר בסטארטאפ בתחום הפינטק שהוקם כדי לתת פתרונות להעברת כספים, בנקאות בסיסית (חשבון דיגיטלי), שירותי תשלומים וביטוח לאוכלוסיות מוחלשות, ובפרט לקהילת העובדים הזרים בישראל. החברה מחוברת לפעילות התשלומים של בנק ישראל ולא מבצעת אותו דרך פעילות כרטיסי האשראי. הסטארטאפ עבר כבר שני סבבי גיוס חיצוניים בשנים האחרונות: אחד לפי שווי של 200 מיליון שקל בשנת 2022 והשני לפי 180 מיליון שקל בשנת 2024, אז רכשה ביטוח ישיר השקעות פיננסיות את חלקם של הבנקים והמנהלים בחברה. כלומר, יש ירידה בשווי שניתן לו על ידי המשקיעים, אך עדיין רחוק מאוד מהשווי החשבונאי. 

קיראו עוד ב"שוק ההון"

עם פעילות פעילה ומתרחבת והכנסות של למעלה מ-90 מיליון שקל בשנה האחרונה (עלייה מכ-61 מיליון שקל בשנה הקודמת), ייתכן ונימה בדרך לבשלות שתאפשר לה בעתיד אפילו הנפקה, בדיוק כפי שקרה בעבר עם שתי אחזקות אחרות בצור איי.די.איי ביטוח ומימון ישירשבוצעו בהן מהלכי הנפקה מוצלחים שהציפו ערך לבעלי המניות של החברה האם. נציין כי פעילות נימה עדיין לא רווחית.

חשוב לזכור

העליות האחרונות אינן מבטיחות שהמגמה תימשך. השוק לא תמיד טועה בהערכותיו ועד היום החברה נסחרה בדיסקאונט לא קטן. לעיתים הדיסקאונט מגלם גם חששות ממשיים לגבי מבנה החוב, תלות בדיבידנדים מהחברות הבנות או אתגרי הצמיחה העתידיים. ייתכן שחלק מהפער בין שווי האחזקות לשווי השוק נובע פשוט מתמחור זהיר של המשקיעים, שמעדיפים לראות צעדים ברורים להצפת ערך לפני שיתמחרו את צור קרוב יותר ל-NAV.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    שלומי 01/07/2025 18:27
    הגב לתגובה זו
    לפי הכתבה כבר הקודמת הבנתי את הניתוח המדהים של המניה עם רוחיות גדולה מכל חברות בטוח שהיא משקיעה בהם.יש למה מקום לעליות לאחר מספר שנים שדישדשה