סופר מיקרו
צילום: טוויטר

בעקבות מדיניות טראמפ: סופר מיקרו שוקלת להתרחב בארה"ב

יצרנית השרתים שוקלת להעביר חלק מפעילותה למיסיסיפי וטקסס על רקע מחירים גבוהים בעמק הסיליקון ולחץ פוליטי להשבת הייצור לארה"ב

אדיר בן עמי |

בצל הקריאות של נשיא ארה"ב טראמפ לחיזוק התעשייה האמריקאית, ענקית השרתים סופר מיקרו Super Micro Computer 0%  בוחנת אפשרויות להרחבת פעילותה בארה"ב. צ'ארלס ליאנג, מנכ"ל החברה, שיתף כי מדינות כמו מיסיסיפי וטקסס נמצאות על הכוונת כיעדים פוטנציאליים, בעיקר בשל עלויות התפעול הגבוהות בעמק הסיליקון. החברה אינה זרה לזירה האמריקאית, עם מטה בסן חוזה ומפעל ייצור, ואף הכריזה בפברואר על תוכניות להקמת קמפוס שלישי באזור.


"אמריקה נטשה את הייצור המקומי לפני כשלושה עשורים," אמר ליאנג, מה שהוביל לתשתיות מיושנות וכוח עבודה שאינו מותאם לצרכי הייצור המודרניים. למרות האתגרים, החברה רואה במהלך אפשרות אסטרטגית להתמודד עם המציאות הגיאופוליטית המשתנה ועם הרצון להרחיב את השליטה בשרשראות האספקה שלה.


גל הבינה המלאכותית שהציף את עולם הטכנולוגיה הביא לסופר מיקרו שפע של הזדמנויות. החברה, המתמחה בשרתים חסכוניים בחשמל, זינקה תחילה בשווייה בעקבות הביקוש העולה לפתרונות תשתית לבינה מלאכותית. נתוני השוק מראים כי המניה התחזקה ב-40% מתחילת 2024, אך בהסתכלות שנתית התמונה קודרת יותר – ירידה מסחררת של 51%.


מאי 2024 היה חודש דרמטי במיוחד עבור המניה, כאשר זו חוותה עליות מחיר משמעותיות שנקשרו למה שמכונה בעגה המקצועית "שורט סקוויז". תופעה זו מתרחשת כאשר עליית מחיר פתאומית גורמת למשקיעים שהתערבו על ירידת המניה לרכוש אותה בחזרה בבהלה, מה שדוחף את המחיר עוד יותר למעלה. לפי נתוני דאו ג'ונס, סופר מיקרו הובילה את רשימת המניות ב-S&P 500 עם השיעור הגבוה ביותר של פוזיציות שורט במאי, על אף ירידה קלה באחוז השורט מ-22.82% בתחילת אפריל ל-21.26% לאחרונה.


החברה נאבקת בהשלכות משבר אמון שנוצר בעקבות איחור בהגשת דוחותיה הכספיים לרשות ניירות הערך האמריקאית. במהלך פברואר האחרון, סופר מיקרו עמדה על סף מחיקה מבורסת הנאסד"ק, אך הצליחה לעמוד במועד האחרון להגשת הדוחות החסרים והכריזה על סגירת הנושא. למרות זאת, חברת BDO USA עדיין ספקנית לגבי מנגנוני הבקרה הפיננסיים של החברה, וקבעה כי נכון לסוף יוני, לא התקיימה בקרה פנימית אפקטיבית על הדיווח הכספי.


המהלך האפשרי של סופר מיקרו לייצור מוגבר בארה"ב משתלב בתמונה רחבה יותר של הכלכלה האמריקאית, בה חברות טכנולוגיה שוקלות מחדש את האסטרטגיה הגלובלית שלהן. המגמה הזו מתחזקת לאור השיח הגובר בנושא ביטחון לאומי, עצמאות טכנולוגית והחששות מפגיעה בשרשראות אספקה בעקבות משברים עולמיים כדוגמת מגיפת הקורונה והמתיחות הגיאופוליטית המתמשכת.


לצד האתגרים הכלכליים, הקמת מפעלים חדשים בארה"ב תחייב את סופר מיקרו להתמודד עם מחסור בעובדים מיומנים בתחום הייצור, תשתיות שאינן מעודכנות לסטנדרטים המודרניים, ועלויות גבוהות יחסית לאלטרנטיבות במזרח אסיה. אולם, הקרבה ללקוחות האמריקאים, היתרונות התדמיתיים של "תוצרת אמריקה", והאפשרות לקבל תמריצים ממשלתיים, עשויים להפוך את המהלך לכדאי בטווח הארוך.

קיראו עוד ב"גלובל"



סופר מיקרו נסחרת כעת לפי שווי של 25.6 מיליארד דולר, לאחר שמניית החברה זינקה ב-41% מתחילת השנה ונפלה ב-52% ב-12 החודשים האחרונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה