לקראת פתיחת עונת הדוחות: מימושים ברחבי העולם
השבוע החדש נפתח במגמה שלילית בכל השווקים בעולם, כאשר הבורסה באירופה מושפעת גם היא כתוצאה מרעידת האדמה אשר פקדה את יפן שוב לפנות בוקר (שעון ישראל), ברמה של 7.1 בסולם ריכטר. לאחר רעש האדמה יצאו אזהרות לגבי גלי צונאמי, דבר אשר העיב מאוד על השוק האסיאתי.
הבורסה בוול-סטריט סגרה אף היא בירידות בעקבות גל המימושים לקראת פתיחת עונת הדוחות, שהחלה כשעה לאחר סיום יום המסחר בארה"ב. ענקית האלומיניום "אלקואא" דיווחה על עליה של 21% בהכנסותיה, שהסתכמו בכ-5.96 מיליארד דולר, מעט מתחת לציפיות האנליסטים אשר ניבאו להכנסות בסך של 6.07 מיליארד דולר. העלייה החדה בהכנסותיה נובעת בעיקר בשל העלייה החדה במחירי האלומיניום בעולם. יצרנית האלומיניום השלישית בגודלה בעולם צופה עתיד ורוד לחברה והיא העניקה תחזית אופטימית לגבי הרבעונים הבאים.
המדדים המובילים רשמו ירידות כאשר הנסדא"ק ירד בכ-0.3% ה-S&P500 יורד בכ-0.38% והדאו-ג'ונס נשאר ללא שינוי. השווקים באסיה נסחרים עמוק בטריטוריה השלילית על רקע העלאת הכוננות בפוקושימה לרמה הגבוהה ביותר רמה זהה לזו שניתנה בצ'רנוביל לאחר האסון הגרעיני שפקד אותה בשנת 1986.
מט"ח וסחורות
הסנטימנט השלילי בשווקים מחזיר את הסוחרים אל מטבעות חוף המבטחים, כגון הין והפרנק השוויצרי. השטר הירוק מצליח להתאושש בעיקר מול מטבעות הנושאים על גבם תשואות גבוהות כגון הדולר האוסטרלי והניו זילנדי. בגזרת הסחורות הנפט רושם ירידה של 2.5% וסוגר מחיר ברמה של 109.90 דולר לחבית. כעת הוא נסחר סביב הרמה של 108.20 דולר לחבית.
אירועים מרכזיים של היום
השווקים הפיננסים ימשיכו לעקוב בדריכות אחרי ההתפתחויות ביפן. המימושים עשויים להימשך גם היום על רקע הירידות החדות שנרשמות בשעה זו בשוק האסיאתי. הדולר עשוי להתחזק מעט על רקע שנאת הסיכון השוררת בשווקים.
במישור המאקרו ירכזו עניין מספר אירועים:
מדד המחירים לצרכן של חודש מרץ - צפוי להעיד על כך שהאינפלציה ממש לא הולכת להתמתן בעצמה כפי שמעריכים מרבית מקבלי ההחלטות בבנק המרכזי של בריטניה. מדד המחירים לצרכן צפוי לזנק בשיעור של 4.4%, הרבה מעל היעד השנתי העומד על 3%. העלייה באינפלציה נובעת בעיקר בשל הזינוק החד במחיר הנפט וחולשתו היחסית של הפאונד. בחודש מארס מחירי הנפט המשיכו לטפס, לכן סביר להניח כי האינפלציה בבריטניה תרשום זינוק חד יותר מהצפוי, דבר אשר יפעיל לחץ כבד על הבנק המרכזי ואולי יאלץ אותו לעלות את שיעור הריבית עד סוף המחצית הראשונה של השנה.
סקר הסנטימנט הכלכלי בגרמניה ובגוש האירו כולו הנערך ע"י מכון ZEW - הנתון צפוי לרשום קריאה של 11.7 נקודות לעומת 14.1 נקודות בגרמניה. נתון המשוכלל צפוי לרשום קריאה של 29.8 נקודות לעומת 31 נקודות שנרשמו בחודש קודם. נתונים אלו לא משפיעים בדרך כלל על שערו של האירו, אך לאור העובדה שהמטבע האירופאי ביצע מהלך עליות מרשים, אכזבה בנתון עשויה להוביל לחולשה מסוימת של האירו בטווח הקצר.
החלטת הריבית בקנדה
גם הקנדים יכולים להתנחם בעובדה כי חוזקו של המטבע המקומי שלהם מצליח לשמור על יציבות יחסית במחירים, דבר אשר עשוי לעכב העלאות ריבית נוספות בעתיד הקרוב. מדד המחירים לצרכן של חודש פברואר רשם עלייה מתונה של 0.2%, דבר אשר יתמוך בהחלטה להותיר את שיעור הריבית על כנה בשלב זה.
מאזן הסחר הבינ"ל של ארה"ב - צפי לירידה בגרעון בחודש מרץ לרמה של 44.1 מיליארד דולר לעומת 46.3 מיליארד שנרשמו בחודש קודם.
ניתוח טכני
דולר שקל
גרף שבועי