עונת הדוחות יוצאת לדרך

לאחר אי היציבות בשווקים, וול סטריט נסגרת בירידות קלות עם נטייה לרמות הפתיחה. באירופה, טרישה עמד בציפיות המומחים והעלה את הריבית ב-0.25%. ביפן, הממשלה פסימית מתמיד ומודה כי הכלכלה לא תתאושש בקרוב

השבוע שחלף - סיכום קצר

לאחר שבוע הפכפך במיוחד, המדדים המובילים בוול סטריט סוגרים את השבוע החולף בטריטוריה השלילית, אך בסיכום השבועי המדדים סוגרים סביב רמות הפתיחה שלהם. השווקים הפיננסים לא התרגשו מרעידת אדמה נוספת שפקדה את יפן בעוצמה של 7.1 בסולם ריכטר, בשל העובדה כי הרעש לא גרם לנזקים.

הנשיא אובמה מנע ברגע האחרון את השבתת הממשל הפדרלי בארה"ב והצליח לשכנע את הרפובליקנים להסתפק בקיצוץ של 38.5 מיליארד דולר מהתקציב, על אף שאלו דרשו קיצוץ של כ-61 מיליארד דולר. העברת התקציב של שנת 2011 מנע את השבתתם של מוסדות פדראליים רבים ואת שליחתם של קרוב ל-2 מיליון עובדים פדראליים לבתיהם.

במישור המאקרו כלכלי הנתון המרכזי שריכז עניין היה פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה. מהפרוטוקולים עלה כי דעותיהם של חברי הפד בנוגע למדיניות המוניטארית חלוקות. חלקם טענו כי התנאים הכלכליים בארה"ב בשלים על מנת לצאת ממדיניות מתן התמריצים וכי חייבים לחשוב על דרכי התמודדות מול האינפלציה המתפתחת על רקע העלייה החדה במחירי הנפט והמזון. החלק היוני יותר חשב כי ניתן להמשיך עם מדיניות מתן התמריצים עד לשנה הבאה לפחות. עוד בישיבה, חברי הפד העלו את תחזית האינפלציה לנוכח העלייה החדה במחירים.

ביום שישי האחרון נשיא שלוחת הפד בדאלאס, ריצ'רד פישר קרא להפסיק את רכישות האג"ח במסגרת התוכנית QE2 בהיקף של 600 מיליארד דולר עליה הכריז יו"ר הפד ברננקי בחודש נובמבר 2010. פישר טען כי זה לא יהיה חכם להאריך או לשנות את היקף רכישות האג"ח אחרי יוני (מועד שבו התוכנית אמורה להסתיים). פישר חושב כי המדיניות הנוכחית מעודדת אינפלציה ואינו פוסל את הפסקת התוכנית לפני המועד הסופי, אשר כאמור נקבע לסוף חודש יוני השנה.

שבוע רותח נוסף עבר על הסחורות - הנפט זינק מעל 113 דולר לחבית על רקע המתיחות במדינות ערב והזהב קבע שיא היסטורי חדש בנק' 1475 דולר לאונקיה.

הדולר האמריקני הדולר האמריקני רושם שבוע נוסף של הפסדים כבדים מול מרבית המטבעות בעולם. מטבעות הסחורות ביצעו את מהלך ההתחזקות המשמעותי ביותר מול השטר הירוק - הדולר האוסטרלי קבע שיא של כל הזמנים בנק 1.0581, הדולר הקנדי קבע שיא של מספר שנים ברמה של 0.9525 והדולר הניו זילנדי סגר את השבוע במרחק נגיעה מהשיא השנתי שנקבע בחודש אוקטובר 2010 בנק' 0.7974.

להלן מספר סיבות להחלשות הדולר: 1. מול מטבעות הסחורותהסנטימנט החיובי בשווקים מקרב את הסוחרים אוהבי הסיכון אל מטבעות הנושאים על גבם תשואות גבוהות, כגון הדולר האוסטרלי והניו זילנדי. מחירי הסחורות ממשיכים לטפס, דבר אשר מחזק עוד יותר מטבעות כגון הדולר הקנדי, היות וקנדה נחשבת לאחת מיצואניות הנפט הגדולות בעולם. 2. מול מטבעות האירופאים - הבנקים המרכזיים של בריטניה וגוש האירו מתכננים להדק את המדיניות המוניטארית במטרה לרסן את האינפלציה הגואה, בארה"ב לעומת זאת, אין כוונות לעלות את שיעור הריבית בקרוב. הרחבת פערי הריביות בין ארה"ב לשאר המדינות הופכות את הדולר למטבע פחות אטרקטיבי.

אירופה

טרישה עמד בציפיות - אחרי יותר משנתיים זה קרה. הבנק המרכזי של אירופה העלה את שיעור הריבית ב-0.25% לרמה של 1.25% ועמד בציפיות האנליסטים. בנאום שלאחר פרסום הריבית טרישה לא פיזר רמזים ניציים מידי וסיכם כי הבנק המרכזי ימשיך לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות ויפעלו בהתאם על מנת לשמור על יציבות במחירים.

פורטוגל מבקשת סיוע - פורטוגל פנתה באופן רשמי לאיחוד האירופאי בבקשה לקבל סיוע חיצוני. ראש ממשלת פורטוגל הסביר אמש כי מדינתו לא תוכל להתמודד לבד עם משבר החוב ההולך ותופח. ראש ממשלת פורטוגל ניסה להעביר תוכנית קיצוצים במטרה לצמצם את הגרעון העצום, אך תוכניתו לא אושרה ע"י הפרלמנט, דבר אשר הוביל להתפטרותו. על פי ההערכות, חבילת הסיוע עשויה להסתכם בכ-70-80 מיליארד אירו. סוכנויות הדירוג הורידו לאחרונה את דירוג האשראי של פורטוגל בכמה דרגות על רקע המשבר במדינה. המדדים המובילים באירופה קיבלו בברכה את הודעתה של פורטוגל ורשמו עליות נאות.

בעקבות הגירעון ובקשת הסיוע של פורטוגל, העלו מומחים באירופה חששות כבדים לגבי ספרד שהיא תהיה הבאה בתור. חששות אלו התבדו, מהממשל הספרדי יצאה הודעה מרגיעה, כאשר שרת הכלכלה הספרדית אלנה סלגאדו הכריזה: "הסיכון מהתפשטות המשבר לספרד נעלם לגמרי, השוק הספרדי נעשה באחרונה פעיל ותחרותי הרבה יותר".

שטר אירופאי

השטר האירופאי סגר את השבוע ברמה הגבוהה ביותר מזה יותר משנה וקבע שיא שנתי חדש מול הדולר בנק 1.4487. האירו עשוי להמשיך את מסע העליות שלו על רקע הערכות כי הבנק המרכזי של אירופה עשוי להמשיך לעלות את שיעור הריבית לאורך השנה.

בריטניה

אדישות הבנק המרכזי ומחירי הנפט הגבוהים = המשך זינוק באינפלציה. הבנק המרכזי של בריטניה ממשיך להיות אדיש בנוגע ללחצים האינפלציוניים ומחליט שלא לבצע שינויים מוניטאריים בשלב זה. מקבלי ההחלטות בבריטניה עדיין מעריכים כי האינפלציה תתמתן לאורך השנה ומעדיפים להתמקד בעידוד הצמיחה במשק. מדד המחירים ליצרן של חודש מרץ מראה אחרת. המדד זינק ב-3.7% על רקע העלייה החדה במחירי הנפט המייקרים משמעותית את עלויות היצור במדינה.

סקטור הבנייה והשירותים התרחבו בחודש מרץ - סקטור הבניה התרחב ורשם קריאה של 56.4 נקודות לעומת הצפי שעמד על 54.7 נקודות. סקטור השירותים התרחב גם כן ורשם קריאה של 57.1 נקודות לעומת הצפי שעמד על 52.5 נקודות.

שאר העולם

אוסטרליה

הבנק המרכזי מותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 4.75% בזכות התחזקותו של המטבע המקומי, אשר תורם לריסון האינפלציה במשק. הותרת הריבית על כנה עשויה להקל מעט על המשק המקומי המנסה להתאושש מהאסונות טבע שפקדו את אוסטרליה בתחילת השנה.

נתוני התעסוקה דוחפים את הדולר האוסטרלי לשיאים חדשים - המשק האוסטרלי הצליח ליצר כ-37,800 משרות חדשות בחודש מרץ, הרבה מעבר לתחזיות אשר ניבאו תוספת של כ-22 אלף משרות בלבד. שיעור האבטלה ירד במפתיע ב-0.1% לרמה של 4.9% למרות שעל פי הערכות, האבטלה הייתה אמורה להישאר ללא שינוי ברמה של 5%. בעקבות הנתונים המפתיעים, הדולר האוסטרלי פרץ את הרמה הפסיכולוגית של 1.0500 וקבע שיא היסטורי בנק 1.0581.

קנדה חולשה בשוק התעסוקה - המשק הקנדי לא הצליח ליצר מקומות עבודה חדשים במהלך חודש מרץ ואף נגרעו מימנו כ-1500 משרות. שיעור האבטלה ירד ב-0.1% לרמה של 7.7% ועמד בציפיות האנליסטים.

סקטור הבנייה רושם התאוששות משמעותית - אישורי הבנייה זינקו ב-9.9% בחודש פברואר לאחר צניחה של 6.6% שנרשמה בחודש ינואר. התחלות הבנייה הסתכמו בכ-189 אלף יחידות בחודש פברואר.

יפן ממשלת יפן: "הכלכלה במצב חמור ולא תתאושש בקרוב"- פסימיות ביפן לאחר רעידת האדמה וגל הצונאמי הענק, בעקבות כך אנליסטים צופים מיתון חריף כבר השנה. הסנטימנט ביפן בשפל שלא נראה מאז המשבר ב-2008-2009. "כלכלת יפן במצב חמור ולא נראית התאוששות מהירה בטווח זמן הנראה לעין", כך מסרה ממשלת יפן בדוח סיכום שפרסמה, לאחר האסונות שפקדו את המדינה.

השבוע במרכז השבוע עיניי הסוחרים יהיו נשואות אל עבר פתיחת עונת הדוחות של הרבעון ה-1 לשנת 2011. ענקית האלומיניום "אלקואא" תפתח את העונה ביום שני. הנתונים צפויים להפתיע לטובה בשל העלייה החדה במחיר האלומיניום שנרשמה לאחרונה, דבר אשר עשוי להגדיל את הרווחים של החברה. בהמשך השבוע ידווחו חברות גדולות אחרות, כגון ענקית השבבים "אינטל". המדדים המובילים בארה"ב קרובים מאוד לרמות מפתח. נראה כי הם "בהמתנה" לטריגר מסוים שעשוי להכריע את הכיוון לחודשים הקרובים. במידה ועונת הדוחות תהייה חיובית, המדדים עשויים להמשיך להתקדם הרבה מעבר לרמות הנוכחיות. במידה ועונת הדוחות תהייה מאכזבת, השווקים עשויים לצאת לתיקון משמעותי.

אירועי מאקרו מרכזיים בריטניה שוב על הכוונת - מדד המחירים לצרכן של חודש מרץ אשר מתפרסם ביום שלישי, צפוי להעיד על כך שהאינפלציה ממש לא הולכת להתמתן בעצמה כפי שמעריכים מרבית מקבלי ההחלטות בבנק המרכזי של בריטניה. מדד המחירים לצרכן צפוי לזנק בשיעור של 4.4%, הרבה מעל היעד השנתי העומד על 3%. העלייה באינפלציה נובעת בעיקר בשל הזינוק

החד במחיר הנפט וחולשתו היחסית של הפאונד. בחודש מרץ מחירי הנפט המשיכו לטפס, לכן סביר להניח כי האינפלציה בבריטניה תרשום זינוק חד יותר מהצפוי, דבר אשר יפעיל לחץ כבד על הבנק המרכזי ואולי יאלץ אותו לעלות את שיעור הריבית עד סוף המחצית הראשונה של השנה.

החלטת הריבית בקנדה - גם הקנדים יכולים להתנחם בעובדה כי חוזקו של המטבע המקומי שלהם מצליח לשמור על יציבות יחסית במחירים, דבר אשר עשוי לעקב העלאות ריבית נוספות בעתיד הקרוב. מדד המחירים לצרכן של חודש פברואר רשם עלייה מתונה של 0.2% דבר אשר יתמוך בהחלטה להותיר את שיעור הריבית על כנה בשלב זה.

נתוני האינפלציה בארה"ב - האם ברננקי יוכל להמשיך לסמוך על כך שהאינפלציה תישאר יציבה? ובכן את התשובה לשאלה זו נקבל השבוע. מדד המחירים לצרכן של חודש מרץ צפוי להעיד על כך שהמחירים עלו ב-0.6%. מדד המחירים ליצרן צפוי לרשום עליה של כ-1.2%. במידה והמדדים יזנקו מעל הצפי, לחץ כבד יופעל על ברננקי ויאיצו בו להתחיל במלחמה נגד האינפלציה המתפתחת, דבר אשר עשוי לעורר ספקולציות להעלאות ריבית מוקדם מהצפוי.

מבחנו של הצרכן האמריקני - אין נתון יותר טוב מנתון מכירות הקמעונאיות על מנת לבחון את חוסנו של האזרח האמריקני, אשר מהווה כ-70% מסך התמ"ג במדינה. נתוני חודש מרץ צפויים להצביע על עלייה במכירות של כ-0.6%, אך לאור העלייה האחרונה במחירים יתכן כי הצרכן האמריקני יעדיף לשמור את כספו ולא ימהר לפתוח את ארנקו, דבר אשר עשוי להוביל לאכזבה מסוימת בנתון.

פגישת ה-G20 - מנהיגי המדינות המתועשות בעולם יפגשו בסוף שבוע הקרוב בוושינגטון במטרה לדון בין היתר על מצבה של יפן לאחר רעידת האדמה ועל השלכותיה כלפי הכלכלה העולמית. מנהיגי העולם ידונו גם על ההתפרצות האינפלציונית על רקע העלייה החדה במחיר הנפט, אשר מאיימת לפגוע בתהליך ההתאוששות של הכלכלה הגלובלית.

סקר הסנטימנט הכלכלי בגרמניה ובגוש האירו כולו הנערך ע"י מכון ZEW - הנתון צפוי לרשום קריאה של 12.2 נקודות לעומת 14.1 נקודות בגרמניה. נתון המשוכלל צפוי לרשום קריאה של 29.8 נקודות לעומת 31 נקודות שנרשמו בחודש קודם. נתונים אלו לא משפיעים בדרך כלל על שערו של האירו, אך לאור העובדה שהמטבע האירופאי ביצע מהלך עליות מרשים, אכזבה בנתון עשויה להוביל לחולשה מסוימת של האירו בטווח הקצר.

פרסום ספר הב'ז - הספר סוקר את הפעילות הכלכלית של 12 המחוזות שבהם פועל הפד. על פי ממצעי הספר מקבלי ההחלטות בפד יכולים לקבוע ביתר ביטחון את מדיניותם המוניטארית.

טרישה ממתין למדד המחירים לצרכן שיפורסם בשישי הקרוב - יו"ר הבנק המרכזי של אירופה הבטיח לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות בנוגע לאינפלציה, אז ביום שישי הקרוב תינתן לו האפשרות לבחון זאת לראשונה מאז העלאת הריבית בשבוע שעבר. על פי ההערכות, האינפלציה עלתה ב-2.6% בקצב שנתי, מעל היעד השנתי העומד בין 1%-2%. במידה והאינפלציה תעלה מעל הציפיות סוחרי האירו יתחילו לתמחר סבב נוסף של העלאות ריבית, דבר אשר עשוי להוביל להתחזקות האירו עד לאזור 1.50 מול השטר הירוק.

ניתוח טכני

דולר שקל

החלשות הדולר בעולם והציפיות להמשך העלאות הריבית בארץ הנחיתו מכה אנושה לשטר הירוק מול השקל. בנק ישראל ניסה לעצור את נפילתו של הדולר במהלך השבוע שעבר, אך ניסיונותיו עלו ותהו. במידה והדולר לא יצליח להתאושש בעולם, נפילתו של הדולר עשויה להימשך עד לאזור רמות השפל שראינו לפני מספר שנים באזור ה-3.2 שקל לדולר.

גרף שבועי

ניתוח כללי - לאחר שבירת תבנית היתד היורד, הצמד ממשיך את מסע הירידות שלו לכיוון 3.40. - ה-CCI מתקרב לאזור מכירות יתר קיצוני ( 200-) . - כל מהלך עליות ינוצל ע"י מרבית הסוחרים לטובת הצטרפות למגמת הירידה התלולה של הצמד.

רמות משמעותיות התנגדות 2 : 3.56 התנגדות 1 : 3.50 ספוט : 3.4371 תמיכה 1 :3.40 תמיכה 2 : 3.35

אסטרטגיה לימים הקרובים: שורט. המשך ליווי מסקירה קודמת - החזקת פוזיציות שורט. יעדים: 3.50, 3.45 (יעדים שהושגו בימים האחרונים), 3.40.

אירו דולר

גרף יומי

ניתוח כללי - הצמד פרץ את תבנית היתד העולה. - הצמד הצליח לסגור מעל רמת השיא האחרונה של 1.4280. - הפריצה של היתד עשויה להוביל להמשך גל עליות של הצמד עד אזור 1.45 לפחות. - מתנד העלייה . CCI - מעל 100+, עדיין יש מקום לעליות נוספות לפחות עד רמה של 200+.

רמות משמעותיות התנגדות 2 : 1.4330 התנגדות 1 : 1.4260 ספוט : 1.4483 תמיכה 1 : 1.40 תמיכה 2 : 1.3850

אסטרטגיה להמשך השבוע: לונג. המשך ליווי לסקירה קודמת:המשך לונג: במידה והצמד יבחן את האזור הנפרץ (יבצע פולבק) ויבנה לנו תבנית מאשרת ללונג נערך לעסקה. יעדים: 1.5000, 1.5100 יעד נוסף פתוח. פאונד דולר גרף 4 שעתי

ניתוח כללי - הצמד הצליח לסגור מחיר מעל רמת התנגדות של 1.6340. - פריצה וסגירה זו עשויים להוביל את הצמד למהלך של כגודל הדשדוש כ- 360 פיפס. - בגרף 4 שעתי ניתן לראות כי הצמד ביצע פולבק עד לאזור 1.6340 אך סגר מעל רמה זו, דבר אשר מעלה את הסיכויים להמשך מהלך העליות בצמד. - ה-CCI בטריטוריה חיובית , תומך בהמשך מהלך העליות.

רמות משמעותיות התנגדות 2 : 1.6867 התנגדות 1 : 1.6700 ספוט : 1.6381 תמיכה 1 : 1.62 תמיכה 2 : 1.5970

אסטרטגיה לשבוע זה: מסחר בטווח, (מסחר עם פריצת הדשדוש). המשך ליווי מסקירות קודמות: קניה: במחיר השוק כל עוד לא יפתח מעל 1.64. יעדים: 1.6450, 1.6550 יעד נוסף פתוח (כאשר היעד הראלי הוא מהלך עד עומק הדשדוש עד לרמה של 1.67). מכירה: במידה והצמד יחזור לתוך תחומי הדשדוש, נערך לעסקת שורט במידה ותבנה לנו תבנית מאשרת. יעדים: 1.62, 1.6030, יעד נוסף פתוח.

*ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה