בבנק הפועלים מסתכלים על 2008: סקטור הפרמצבטיקה והכימיה יצמחו
לקראת שנת 2008, ביחידת המחקר - האגף חני"ע ונכסים פיננסים - של בנק הפועלים מפרסמים את הערכותיהם בנוגע למגמות בענפי הפרמצבטיקה, הכימיה, המזון, האנרגיה, הנדל"ן והקמעונאות.
בפועלים, מציינים את ההאטה הצפויה בצמיחה הגלובלית, בהובלת ארה"ב, ומזכירים, כי למעלה ממחצית מהכנסות חברות תל אביב 25 מקורן בחו"ל, ולכן האטה בכלכלה הגלובלית עלולה לגרור השפעה לרעה גם על צמיחתן של חברות אלו.
בהתייחסותם לענף הפרמצבטיקה, מציינים בפועלים את דריסת הרגל המשמעותית של טבע הישראלית בשוק מוצרי הנשימה והטרשת נפוצה. "טבע צפויה להפיק השנה את מרבית הסינרגיות מהמיזוג עם איווקס, ואנו מעריכים כי השנה תבוצע רכישה בסדר גודל גדול בשוק האירופאי, עם סבירות גבוהה לרכישת חברה גרמנית", כותב אנליסט פועלים, גלעד שריג.
ענף הכימיה: כל עוד העולם צומח, ובפרט המדינות המתפתחות, מחירי הסחורות גבוהים, מחירי הדשנים מתייקרים, צופים בפועלים השפעה חיובית על ביצועי חברות הכימיה, בדגש על תחום הדשנים.
יצרניות המזון: המשך השיפור הכלכלי הצפוי בשוקי היעד ושיפור בתוצאות הפעילות הבינלאומית יאפשרו, להערכת אנליסטית רחלי גרשון, לחברות המזון לשפר את ביצועיהן בשנת 2008, חרף מגמת התייקרות מחירי חו"ג.
ענף האנרגיה: בשנת 2008 צופה כלכלן פועלים, ירון פרידמן, המשך תהליך הסינרגיה הפנימית בחברות השונות (בז"ן תתמקד בעיקר בסינרגיה עם תעשיית הפטרוכימיה, בעוד פז תנצל את בז"א ליצירת סינרגיה בשיווק הדלקים), לצד הוזלת העלויות התפעוליות וזאת בעקבות כניסה הדרגתית של גז טבעי.
ענף התקשורת: עוצמת הצמיחה של חברות התקשורת צפויה לרדת. צריך להזכיר, ששוק התקשורת אמור לקבל הכוונות רגולאטור, בעקבות מסקנות ועדת גרונאו, לגבי מבנה התחרות העתידי ומודלים עסקיים חדשים בתחום. "מסקנות אלו עשויות לשנות תפיסה אסטרטגית, ולהביא לשינוי בגישת ההשקעות של חברות התקשורת. בפועל, יישום המסקנות ושינוי סביבת התחרות יתרחשו להערכתנו לאחר שנת 2008", אומרים ביחידת המחקר.
הנדל"ן והקמעונאות באור חיובי למחצה
ענף הנדל"ן: מנועי הצמיחה של החברות ימשיכו להיות הפעילות בחו"ל ותחום הנדל"ן המניב. עם זאת, בטווח הקצר ייתכן ומניות הנדל"ן יסבלו מהמשך התנודתיות והעצבנות על רקע משבר האשראי בארה"ב.
ענף הקמעונאות: המשך השיפור בצריכה הפרטית והמשך הגידול בשטחי המסחר צפויים לעמוד לטובת רשתות השיווק, בעוד התגברות התחרות (ובעיקר בגזרת המחיר) והמשך עליית מחירי חו"ג עלולים להקשות על ביצועיהן.