ג'ון פולסון: אגרות החוב הקונצרניות בארה"ב הן המשבר הבא
ג'ון פולסון, מנהל הקרנות המבריק שהשיג תשואה ממוצעת של 440% מתחילת השנה, כתוצאה מכך שהימר על קריסת שוק משכנתאות הסאב-פריים. פולסון אומר היום כי אגרות החוב הקונצרניות תהינה המצוקה הפיננסית הבאה בתור, באם הכלכלה האמריקנית תדרדר למיתון.
"ירידת מחירי הבתים נמצאת בתהליך של האצה, הצריכה הפרטית חלשה, עלויות האשראי מוסיפות לעלות," כך אמר ג'ון פולסון מנהל קרנות הגידור Paulson & Co. , בהרצאה שנשא בפני קהל של 500 איש, בועידה השנתית במטרופולין של מנהטן אתמול בלילה.
פירמת ההשקעות מתכוונת להגביל את השקעות האקוויטי שלה בשנת 2008, מעניקה גישה נייטרלית לגבי השוק, על פי מצגת שהכינה למשקיעיה. כזכור מתחילת החודש, נחל מדד ה- Standard & Poor's 500 ירידה של 4.5%, כחלק מהחששות כי הכלכלה האמריקנית תאט.
עוד אומר פולסון כי הורדות הריבית של הבנק המרכזי בארה"ב לא ימנעו מהכלכלה הגדולה בעולם להיכנס למיתון, אותו מכנה פולסון כסביר. עד כה, הפחית הפדרל ריזרב את הריבית ב-0.75% בחודשיים האחרונים, והחוזים על ריבית ה'פד' מגלמים ציפייה של 100% להורדה נוספת בחודש הבא.
אסטרטגית ההשקעה של פולסון כוללת צעדים לשמירת פוזיצית השורט בסקטורים מוטי האשראי, ומוכן להחליף אותה בפוזיציית לונג כאשר יבשילו התנאים. פוזיציית שורט היא מהלך בו סבור המשקיע כי נייר מסוים יבצע מהלך של ירידות. לפיכך, הוא משאיל את נייר הערך ממשקיע המחזיק אותו כעת, ומבצע פקודת מכירה לאותו הנייר. כאשר סבור המשאיל כי תמה תקופת הירידות בנייר, רוכש המשקיע שוב את הנייר ומחזיר אותו למשאיל. פוזיציית השורט הפוכה במהותה לפוזיציית לונג, בה רוכש המשקיע נייר בתקווה שיבצע מהלך של עליות.