תביעת הזהב: הבורסה לתכשיטים נגד פלנט טיים
בעקבות תביעת חברת "פלנט טיים" שבבעלות איש העסקים אלי הולנדר כנגד רשת חנויות "הבורסה לתכשיטים" וכנגד רשת חנויות "יהלומי פוזיילוב", הגישו לאחרונה הנתבעות תביעה שכנגד בסך 1.25 מיליון שקל.
לדברי הבורסה לתכשיטים ויהלומי פוזיילוב, המיוצגים על-ידי עו"ד אליהו מלך, פנה אלי הולנדר לרשת הבורסה לתכשיטים ולחנויות פוזיילוב בבקשה לשווק את המוצרים אותם הוא מייבא, דרך חנויות אלו. למרות שבתחילה לא היה לחנויות עניין בשיווק השעונים ומוצרי האופנה של חברת "פלנט טיים", הן נעתרו והסכימו למכור את המוצרים בחנויותיהן, לאחר ש"פלנט טיים" הבטיחה להן הנחות והטבות משמעותיות.
ההסכם שנערך בין הגופים היה הסכם קונסיגנציה, דהיינו "פלנט טיים" תהיה זכאית לתשלום רק עבור מוצרים שיימכרו בפועל בחנויות הבורסה לתכשיטים, בהתאם למחיר הסופי שבו ימכרו המוצרים ובניכוי כל ההטבות וההנחות שהובטחו.
בפועל, טענה הבורסה לתכשיטים כי "פלנט טיים" סיפקה לה מוצרים פגומים רבים, וכן מוצרים משומשים או ללא אריזות מקוריות. בתגובה, המוצרים בחלקם הוחזרו על-ידי הבורסה לתכשיטים ובחלקם נמכרו בהנחות משמעותיות.
בנוסף, למרות הסכם השיווק הבלעדי שנחתם בין החברות, החלה "פלנט טיים" למכור את אותם המוצרים בהנחות של עשרות אחוזים לעומת המחיר אותו דרשה מהבורסה לתכשיטים. בנוסף ובניגוד להסכם, מכרה החברה את תכשיטיה בקניונים בהם ממוקמת רשת יהלומי פוזיילוב, בתחילה באמצעות חנויות אחרות ולבסוף הקימה חנות משלה תוך גרימת פגיעה קשה בהכנסות הבורסה לתכשיטים ויהלומי פוזיילוב וכן במוניטין שלהן, כך לטענת התובעות שכנגד.
עו"ד אליהו מלך טוען בשם השתיים, כי חברת "פלנט טיים" נהגה כנגד חנויות "הבורסה לתכשיטים" ו"יהלומי פוזיילוב" בחוסר תום לב, תוך הפרה בוטה של התחייבויותיה הן על פי ההסכם, והן על פי הנהוג והמקובל בנסיבות דומות בין סוחרים.
יצויין, כי בתביעה המקורית של "פלנט טיים" מ-28 בפברואר השנה, נתבעו הבורסה לתכשיטים ויהלומי פוזיילוב על סך של 400 אלף שקל בשל סכסוך עסקי בו, לטענת התובעת, לא שילמה הבורסה לתכשיטים תמורת מכירת תכשיטים של "פלנט טיים" בחנויות הרשת וגם לא הוחזרה לה סחורה שלא נמכרה. מן הצד השני, סך התביעה שכנגד, אותה הגישו השתיים, גבוהה הרבה יותר מטעמי אגרה. זאת ועוד, טוענות השתיים כי הנזק האמיתי שנגרם להן מוערך בכ-3 מיליון שקל.