גבי בגס
צילום: יח"צ

בעלת השליטה בגיידליין מנסה למחוק אותה מהמסחר

יפעת בקרת פרסום מנסה למחוק את גיידליין מהמסחר - לפי שווי של 80 מיליון שקל - נמוך מההון העצמי של החברה שעומד על 97 מיליון שקל

רוי שיינמן |

יפעת בקרת פרסום, בעלת השליטה בחברת גיידליין גיידליין 0%   (54.85%) המספקת מידע ממוחשב בנושאי שוק ההון,משפטים,כספים, מיסוי ונדל"ן, יוצאת במהלך להגדלת החזקתה בחברה: יפעת מציעה לרכוש את יתרת המניות מחיר של 8.5 שקלים למניה. מדובר בפרמיה של כ-5.9% על מחיר הסגירה אמש, ופרמיה של כ-31.8% על פני המחיר הממוצע בששת החודשים האחרונים.


עם זאת, ההצעה משקפת לגיידליין שווי של כ-80 מיליון שקל - נמוך מההון העצמי של החברה שעומד על 97 מיליון שקל, אך גבוה משווי השוק שעומד על 70 מיליון שקל. ההצעה עשויה להוות מהלך לקראת רכישת שליטה מלאה בחברה, דבר שיאפשר מחיקתה מהמסחר,בכפוף לשיעור היענות של לפחות 95% מהציבור.


כלל החזקות עסקי ביטוח, מחזיקה בכ-12.04% מהון המניות של גיידליין (כ-1.03 מיליון מניות). כלל כבר הודיעה כי בכוונתה להיענות להצעה, ואין לה עניין אישי בה.  במסגרת ההצעה, הוצבה דרישת סף למכירה כפויה: אם שיעור ההיענות יאפשר ליפעת להחזיק ביותר מ-95% ממניות החברה (ביחד עם החזקותיה הקיימות) ויותר ממחצית ממניות הציבור שאינם בעלי עניין - תוכל החברה להפעיל את מנגנון הרכישה הכפויה ולהעביר אליה גם את המניות שלא נענו להצעה.


לפי ההצעה, רכישת המניות תמומן ממקורות עצמיים, וכרגע לא קיימת תוכנית לשינוי בתחום הפעילות או לפעולות חריגות, אך המציעה לא שוללת אפשרות למכור או לרכוש מניות בעתיד.


אם תצליח יפעת להגיע להחזקה כוללת של 90% לפחות - ייתכן שתנסה למחוק את גיידליין מהמסחר בבורסה. נכון להיום, אין בידי המציעה אופציות או זכויות המרה למניות נוספות, והצעת הרכש כוללת את כל בעלי המניות למעט יפעת עצמה, המנהלים, והחזקות רדומות.


את 2024 סיכמה גיידליין עם הכנסות של 79.2 מיליון שקל לעומת 75.3 מיליון שקל ב-2023. הרווח הגולמי ירד ל-25.1 מיליון שקל לעומת 28.6 מיליון שקל בשנה הקודמת. החברה רשמה הפסד תפעולי של 9.5 מיליון שקל לעומת הפסד של 4.5 מיליון שקל ב-2023, ובשורה התחתונה נרשם הפסד של 9 מיליון שקל לעומת 4.3 מיליון שקל ב-2023. מתחילת השנה עלתה מניית גיידליין ב-49% ובשנה האחרונה עלתה ב-26.8%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה