
בזן: אחרי השנה הקשה יש מקום לאופטימיות?
קבוצת הזיקוק והפטרוכימיה סיימה שנה מאתגרת במהלכה היא סבלה מירידה מתמשכת במחיר הזיקוק אך אם יש סימנים לאופטימיות לקראת
2025?
קבוצת הזיקוק והפטרוכימיה בזן בזן 1.11% סיימה שנה מאתגרת במהלכה היא סבלה מירידה מתמשכת במחיר הזיקוק, שהביאו לנפילה של 71% ברווח הנקי השנתי. עם זאת, החברה הצליחה לרשום שיפור ביחסי החוב, ולחלק דיבידנד בגובה 50 מיליון דולר, ונכנסת אל תוך 2025 עם אופטימיות בכל הקשור לשיפור במרווחי הזיקוק, כשברקע היא מבצעת שורה של שיפוצים במתקני שימשיכו להעיב על התזרים השנתי.
הסנטימנט האמביוולנטי סביב בזן בא לידי ביטוי בין היתר בסקירות האנליסטים לאחר הדוחות. כך למשל, לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר, IBI בית השקעות בחר אמנם להוריד את מחיר היעד של המניה ל-1.3 שקל, אך הוא עדיין צופה לה אפסייד של 25%. להערכת בית ההשקעות, החברה תציג ב-2025 EBITDA של 320 מיליון דולר. :האתגר הגדול ל-2025 יהיה בהיבט התזרים שצפוי להיות חלש יותר בעקבות עלויות השיפוץ ויסתכם להערכתנו לעשרות מיליוני דולרים בודדים. לקראת שנת 2026 ולאחר השיפוצים המאסיביים, צפויה תשואת התזרים לעמוד על מספר דו ספרתי ומכאן הפוטנציאל שאנו רואים במניה" נכתב בסקירה.
תוצאות הרבעון הרביעי
מרווח הזיקוק, ההפרש בין ההכנסות ממכירת סל המוצרים לבין עלויות חומרי הגלם והאנרגיה הנדרשים לייצורם, הוא לרוב הנתון החושב ביותר בחברות בתעשיית הזיקוק והפטרוכימיה. לאחר כמה רבעונים רצופים של ירידה מתמשכת, במהלך הרבעון האחרון חלה עליה במרווח הזיקוק שעמד על 10.3 דולר לחבית, לעומת 8.9 דולר ברבעון הקודם ו-10.6 דולר ברבעון המקביל אשתקד.
בתוך כך, בצל הירידה המתמשכת במרווחי הזיקוק רשמה החברה רווח נקי 18 מיליון שקל, ירידה של 40% לעומת 30 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDA המנוטרל של החברה הסתכם ב-106 מיליון דולר, עליה של 9% ביחס לכ-97 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
- משפחת פדרמן מחזירה שליטה בפטרוכימיים במחיר נמוך מהשוק
- בזן: מרווחי הזיקוק המשיכו לרדת - עברה להפסד של 15 מיליון דולר
הכנסות החברה ברבעון עמדו על כ-1.97 מיליארד דולר, קיטון של כ-13% ביחס לכ-2.06 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
- כשהמנכ"ל רוצה להיות "בעל הבית" המניה בדרך למטה - המקרה של צים
- מנכ"ל אפולו פאוור: "יהיה צמצום משמעותי בהוצאות, אנחנו מפוקסים"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
משה קפלינסקי, יו"ר קבוצת בזן: "שנת 2024 הייתה מאתגרת בכל ההיבטים – הן ברמה הלאומית והן העסקית, ועמדנו באתגרים כולם. משק האנרגיה כולו, וקבוצת בזן כשחקנית מובילה בשוק זה בפרט, הוכיחו יכולות מגוונות
ומשמעותיות מאוד. החוסן שלנו להמשיך ולפעול בכל מצב נתון הינו נכס אסטרטגי למדינת ישראל. שמרנו על אספקה רציפה למשק המקומי, והמשכנו להוות עוגן מרכזי לשמירה על הפעילות של המשק הישראלי ומערכת הבטחון".
אסף אלמגור, מנכ"ל קבוצת בזן: "שנת 2024 הייתה שנה שבה התגלו שוב במלוא עוצמתן היכולות של קבוצת בזן. עמדנו בחזית המאמץ לשמירה על רציפות תפקודית של משק האנרגיה והפטרוכימיה בישראל בזמן המלחמה, תוך הקפדה על אספקה סדירה ויציבה למשק המקומי. גם בתנאים המורכבים ביותר, בזן ממשיכה להיות גורם מרכזי ויציב במשק הישראלי. למרות האתגרים הרבים במהלך שנת 2024 ביצענו שיפוץ מחזורי של מתקן הזיקוק המרכזי ובימים האחרונים השלמנו את השיפוץ המחזורי הנוסף לשנת 2025, כמתוכנן. כתוצאה מיישום תכנית זו, אנחנו נכנסים לתוך שנת 2025 במלוא היכולת התפעולית."