
"השוק לא מתמחר את הסיכון של עלייה באינפלציה בארה"ב"
בעוד שהמשקיעים מתמקדים בירידת הריבית הצפויה בארה"ב, ישנו סיכון משמעותי שהשוק אולי לא מתמחר כראוי - עלייה מחודשת באינפלציה. הפד' ממשיך להדגיש שהוא נחוש במאבק באינפלציה ועלייה בלתי צפויה עשויה לגרום להקצנת העמדות של הפד', שיכולה בתרחיש מסוים אפילו להביא להעלאת ריבית, מה שיכביד על השווקים, זאת לצד מלחמת הסחר העולמית שטראמפ מוביל שצפויה להוסיף לחצים נוספים על האינפלציה. ניר דולינסקי, מנהל השקעות בכיר במחלקת הפרימיום ב-IBI ניהול תיקים, מתייחס לסיכון של עלייה באינפלציה בארה"ב ומדגיש כי ניהול סיכונים ופיזור נכון הם המפתח להתמודדות עם אי וודאות בשווקים.
למה בחרת את תחום העיסוק הזה?
"אני איש של מספרים ומגיל 17 הבנתי ששוק ההון זה המקום שאני רוצה להיות בו. פתחתי תיק ההשקעות, התחלתי ללמוד בעצמי לחקור חברות והתנהגות של שווקים".
- "משברים הם הזדמנות, לכן צריך לשמור על פיזור ונזילות"
- "לפעמים אתה לא שוחה נגד הזרם - אלא הראשון לזהות"
כמה זמן אתה במקצוע הזה?
"21 שנים בשוק ההון. מומחה בבניה ובניהול תיקי השקעות בארץ ובחו"ל בראייה הוליסטית הבודקת את סך נכסי הלקוח, כולל נכסים פנסיונים, תוך שימוש באפיקים סחירים ולא סחירים".
- שמיים: "אנחנו יודעים בדיוק למי לפנות, וזה מה שפותח לנו את הדלתות"
- מה יהיה הבוקר בבורסה ובכמה תעלה טבע?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
איך אתה מנסה לייצר תשואה עודפת למשקיעים-חוסכים?
"אני מבצע התאמות להשקעות בתיקי הלקוחות לפי הבנה היכן אנו נמצאים במחזור העסקים, דבר המאפשר לי למקסם תשואות בתיקים הן בפן המנייתי והן בפן הסולידי. בנוסף, קריאה וניתוח דוחות פיננסים רבעונית של חברות רבות תוך חיפוש אלו שהן בנקודת פיתול חיובית שתשפיע משמעותית על מחיר המניה".
מה האני מאמין שלך?
"פיזור, פיזור, פיזור. ניהול סיכונים הוא א' ב' של השקעות. אני חסיד של היסטוריית שוק ההון. הציטוט של מארק טווין 'ההיסטוריה לא חוזרת על עצמה, אך תכופות היא מתחרזת' היא נר לרגליי".
אם היית יכול לחזור לרגע בזמן, איזה טיפ היית נותן לעצמך בתחילת הדרך?
"עוגן ההשקעות צריך להיות על ידי שימוש במדדים רחבים שכן בפרקי זמן ארוכים הם נותנים יציבות לתיקי השקעות. בנוסף, לדעת שרווחים בטווח קצר עושים על ידי השקעות חכמות
לטווח ארוך".
מה אתה חושב על שוק המניות המקומי ולמה?
"יעלה עד 10% בשנה. השוק המקומי יכול להמשיך את מסעו צפונה, אך מן הסתם בקצב איטי יותר מבשנה שעברה. ככל
שהמצב הביטחוני ישתפר, נמשיך לראות כספים זורמים לסקטורים המובילים כגון בנקים, ביטוח, גז ולמדד ת"א 90 אך המניות כבר לא יהיו זולות כפי שהיו".
מה אתה מעריך שיקרה בS&P 500 ולמה?
"ללא שינוי משמעותי השנה. לאחר שנים רבות של תשואת יתר, לדעתי המדד לא ישיא תשואה משמעותית. תמחור המדד יקר ביחס למדדים גלובליים אחרים. כיום, הריכוזיות במדד של מספר מניות בודדות נמצאת בשיא היסטורי, דבר היכול להעיב על ביצועיו אם תוצאותיהן הכספיות לא תעמדנה
בצפי האנליסטים".
ממה משקיעים צריכים להיזהר?
"מלחמת הסחר בהובלת הנשיא טראמפ עלולה לפגוע בביצועי הכלכלה הגלובלית ולייצר לחץ אינפלציוני. הסכנה הגדולה, שהשוק לא מתמחר, הינה עלייה חדה ומחודשת של האינפלציה בארה"ב. תסריט כזה יגרור שינוי בתוואי הריבית החזויה ויגרום לתמחור מחדש של נכסי סיכון ברמות נמוכות יותר".
איזה תחומים יבלטו לטובה?
"בהינתן כי אנחנו לקראת סיומו של מחזור עסקים, הסקטורים שיתפקדו טוב יותר הינם הפארמה, מוצרי צריכה בסיסית ותעשייה. ככל והדוחות הכספיים של חברות הטכנולוגיה המובילות ימשיכו להציג צמיחה ועליה ברווחים אזי גם מדד הנסדאק יהיה אטרקטיבי. בנוסף, סקטור האנרגיה
הירוקה החבוט יכול לעלות משמעותית ככל שהריבית תרד ותוצאות החברות תשתפרנה".
איך משקיע סביר צריך להשקיע 200 אלף שקלים שיש לו בצד?
"ככל וההשקעה מיועדת לטווח ארוך, קיים יתרון משמעותי להיות אגרסיבי יותר בחשיפת המניות, שכן בטווח הארוך שוק המניות מספק תשואות עודפות".
מסר, טיפים, ותובנות שתוכל לשתף אותנו בהם?
"ההיסטוריה מראה כי הניסיון לתזמן כניסה ויציאה מהשוק יגרום לתשואות חסר בתיק ההשקעות. יש להימנע משינויים מהותיים בתיק ההשקעות כאשר השווקים תנודתיים, שכן הדבר עלול להוביל לפגיעה מהותית בתשואה ארוכת הטווח. אלוקציה אסטרטגית נכונה של נכסי השקעות תשיא את מירב התשואה בתיק".