שימו פנייכם לעבר מדינות סקנדינביה
בשנה האחרונה סוחרים רבים החלו להסב את תשומת ליבם לעבר מטבעות אקזוטיים כגון המטבע הפולני, הקרונה השוודית, הלירה הטורקית ועוד. בשוק המט"ח, השקעה במטבעות יוצאי דופן אלה הוכיחו את עצמם בשנים האחרונות כהשקעה נכונה וכדאית על אף הסיכון הטמון בה.
השקעה במטבעות של ארצות סקנדינביה (שבדיה, דנמרק וכו') הניבו תשואות גבוהות במהלך שנת 2006. אחת הכלכלות המרכזיות בגוש מדינות זה היא כלכלתה של שבדיה.
כלכלת שבדיה נשענת בעיקרה על שני מקורות הכנסה מרכזיים: התעשיות המסורתיות; משאבי טבע המצויים בשטחה (ברזל ועץ), ותעשיות מתוחכמות; חברות היי-טק ותקשורת מתקדמות שהינם פרי פיתוחה של מדינה זו, כדוגמת אריקסון (ציוד תקשורת), וולבו, סאאב, וסקניה.
הכלכלה השבדית הינה אחת מהכלכלות המפותחות בעולם עם רמת חיים גבוהה מאוד. בשל גודלה הקטן של המדינה (כ-9 מליון איש) הכלכלה נשענת על סחר חוץ. יצוא סחורות ושירותים מהווה קרוב ל-50% מהתמ"ג שלה. שותפות המסחר המרכזיות שלה הן ארה"ב ומדינות האיחוד האירופי. שבדיה חברה באיחוד האירופי, אולם למרות זאת בחרה שלא להצטרף לאיחוד המוניטרי האירופי ולשמור על עצמאות המטבע שלה, הקרונה השבדית.
במהלך שנת 2006 התחזקה הקרונה השוודית בקרוב ל-20% אל מול הדולר. זאת בהמשך לצמיחה ממנה שבדיה נהנית בשנים האחרונות, לשיעורים נמוכים של אינפלציה ואבטלה, ולעליות מתונות בשכר העבודה. חמש השנים האחרונות מוגדרות בשבדיה כשנים הטובות ביותר מאז שנות ה-60. שער ריבית נמוך (יחסית לדולר) ומדיניות עיקרית של ייצוא, עשויים להביא לשינוי מגמה זו ביחס המטבע כלפי הדולר. לעומת זאת, נראה כי הקרונה צפויה להתחזק כנגד האירו לאור שער שיא של שנתיים. מגמת ההתחזקות העולמית של היורו, לה היינו עדים בשנת 2006, מעודדת את כלכלני שבדיה לצפות להמשך מגמת ההתחזקות של הקרונה גם במהלך 2007. למרות האמור לעיל, ייתכן וירידה בערך המטבע השבדי עשוי להתרחש בקרוב, כתיקון לתקופת התחזקות ארוכה, כבר מסוף 2005.
מטבע ייחודי נוסף ששייך לקבוצת מדינות סקנדינביה הוא הכתר הדני. מטבע זה התחזק ביותר מ-13% כנגד הדולר מאז תחילת 2006. אחד הגורמים המרכזיים אשר הביאו למגמה זו, היא העובדה שמשקיעים רבים החלו לצבור אמון במטבע הדני, בזכות שמירת ערכו אל מול האירו במהלך שנת 2006. במהלך 2006 האירו התחזק אל מול סל המטבעות העיקריים, אך דווקא כנגד הכתר הדני נשמר האירו סביב אותה רמה, ללא כל שינוי משמעותי. כלכלנים סבורים כי היכולת של המטבע הדני להישמר ברמות אלה, אף על פי שהאירו התחזק בצורה חדה כנגד סל המטבעות, מרמזת על גדולתה של הכלכלה הדנית ובכך מעיד על תיסוף נוסף שצפוי לבוא במהלך 2007.
השוק הכלכלי בדנמרק נחשב מתקדם מאוד ומתבסס בעיקרו על ייצוא של מזון, מכונות, ותרופות, כמו-גם על תעשיית האנרגיה, והוא מתבצע עם מדינות האיחוד האירופי. ייחודיות כלכלתה של דנמרק בכך שהיא משלבת חקלאות מתקדמת, מטבע יציב, תלות גבוהה בסחר חוץ, וכל זאת תחת מינימום התערבות ממשלתית המאפשרת תנאי תחרות נוחים. בשנים האחרונות, התאפיינה הכלכלה הדנית בצמיחה, תעסוקה גבוהה, שערי ריבית נמוכים, אינפלציה נמוכה ועודף בתקציב הציבורי, שמסייעים בחיזוק כלכלת מדינה זו.
בכיר הבנק המרכזי של דנמרק (Danmarks Nationalbank) טוען כי גם בשנת 2007 יתחזק המטבע הדני אל מול הדולר ואפילו אל מול האירו, על מנת שמחירי הייבוא לדנמרק יהיו כדאיים יותר.