מה משותף ל-300 יצואני תוכנה מישראל? פלטפורמת אורקל

מזה יותר מחצי יובל שנים שאורקל נחשבת לפלטפורמת הפיתוח המועדפת על תוכניתנים...
כתבת תדמית |

מזה יותר מחצי יובל שנים שאורקל נחשבת לפלטפורמת הפיתוח המועדפת על תוכניתנים, הן אלה שעובדים על פתרונות In House קנייניים עבור דרישות מיוחדות והן המפתחים של מוצרי מדף לעולם העסקי - 85 אחוז מחבילות התוכנה לעסקים בעולם מבוססים על הפלטפורמה של אורקל. הסיבה להצלחה הפנומנלית היא שילוב של תנאי יסוד הדרושים להצלחה עסקית של המוצר הסופי, היישום שמטמיע בתוכו את הרכיבים שאורקל מספקת למפתח.

למידע נוסף על אגף יצואני תוכנה ISVs ו-OEMs ב-Oracle ישראל: לחץ כאן.

יובל סיברוני, סמנכ"ל מכירות יצואני תוכנה ISV's ו- OEM's ,אורקל מציין ש:" למעלה מ-300 חברות ישראליות בחרו בפלטפורמה של אורקל וביניהן הגדולות המצליחות ביותר ביצואניות ההי-טק, כגון: מרקורי, קומברס, בבילון, NDS, EX Libris, Algotec ועוד רבות אחרות. הן מספקות פתרונות ורטיקליים לתקשורת, בקרה תעשייתית, אבטחה, בריאות וניהול תהליכים עסקיים. תחומים שונים מאוד זה מזה אבל בכל פתרון כזה יש צורך במסד נתונים משובץ, שיספק תשתית נתונים ללוגיקה העסקית - ובכל מקרה נמצא המסד הנכון בסל המוצרים של אורקל.

עבור חברות אלה אשר להן דרישות מאתגרות במיוחד משום שעבורן הבחירה במסד הנתונים הנכון יכולה להתברר כהחלטה האסטרטגית החשובה ביותר שהן לקחו קיים באורקל אגף מיוחד ליצואני תוכנה, ISV ו-OEM. המשימה של האגף היא להתרכז ביצואניות תוכנה - חברות שרוכשות את המסד בתור קומפוננטה, רכיב תוכנה אותו צריך לשבץ בתוך פתרון מוכלל".

בין היתרונות הבולטים של מסד הנתונים וטכנולוגית אורקל: * אי תלות בפלטפורמת החומרה ובמערכת ההפעלה. העולם האמיתי הוא הטרוגני - כאשר חברה מפתחת מוצר תוכנה חדש לשוק העולמי או הישראלי, השאלה החשובה ביותר שמעסיקה את המתכננים היא על כמה פלטפורמות קיימות הוא יוכל לרוץ במינימום בעיות. הטכנולוגיות של אורקל מאפשרות כניסה ישירה ליותר שווקים ויותר מערכי מחשוב ארגוניים - משום שתשתית הנתונים של אורקל מספקת את "שכבת הבידוד" המושלמת. היישום שבניתם על הפלטפורמה של אורקל ירוץ ללא שינויים על שרתי RISC או אינטל, בסביבת יוניקס, לינוקס או Windows, בכל תצורה של חומרה - מבוזרת או מרוכזת - ובכל מודל עסקי, כולל On Demand ו- ASP. * נגישות לכל ליבה ארגונית ותמיכה גלובלית של מקצועני IT. אין כמעט ארגון בינוני ומעלה בעולם שאין בו דריסת רגל לטכנולוגיות אורקל. תגלו כי ה-CIO והמנהלים הטכניים מכירים את הפלטפורמה ויש להם משאבי אנוש לתמוך בה. הסביבה העסקית גם היא מוסיפה תמיכה של ספקי שירות צד ג' ואינטגרטורים - בנוסף לתמיכה של מערך חברות הבת והנציגויות של אורקל בכל העולם. * יציבות, מיקוד ומחויבות להגנה על השקעות. פלטפורמה לפתרונות עסקיים צריכה להיות יציבה, שתוכלו לדעת כי אתם משקיעים לטווח ארוך. אתם רוצים לנצל את יתרונות החידושים הטכנולוגיים בלי לאפס את ערך ההשקעה בעבר, לאפשר התפתחות אורגנית ו-Scalability ללא הגבלה. אורקל הוכיחה מחויבות לערכים אלה בעבר - והתעשייה למדה להעריך את המחויבות הזאת כנכס עסקי חיוני להצלחה. * זול יותר לפתח, להפיץ, לתחזק ולשדרג מוצר כאשר הגלעין הקשה שלו הוא טכנולוגיה הנחשבת לסטנדרט בפועל של יישומים עסקיים. לא רק מסד הנתונים וסביבת הפיתוח שבנויה עליו הפכו לברירת המחדל בעולם העסקי, גם העושר העצום של כלי עזר ומוצרים משלימים יוצרים אקולוגיה תומכת. אלה כוללים את כל מה שצריך כדי להעמיד את הפתרון על הרגליים ולצאת לשוק בזמן שיא. כמו מכשירי BI, כלי ניהול טרנסאקציות, ניהול סביבת ה-IT, מחברים (Connectors) לכל יישום חשוב שקיים בשוק, ועוד.

לשבץ את המסד הנכון בפתרון הנכון

"אין מדובר רק במסד נתונים או רק ביישומים שמקומם במרכז המחשבים (ה-Data Center) הארגוני", מוסיף יובל. "היום אורקל מספקת פתרונות ניהול נתונים בכל גודל, לכל רמת ביצועים דרושה ובכפיפות לכל מערכת אילוצים עסקיים. החל במחסני הנתונים הגדולים בעולם - כמו המחסן שנפחו יותר מ-100 טרה-בייט ב-Yahoo - ועד למסדים קומפקטיים המשובצים במכשירי כף-יד. פתרונות בהם הדגש הוא על מחיר נמוך ליחידת נפח אחסון לצד פתרונות "שוכני זיכרון" המספקים ביצועים מדהימים עבור יישומים קריטיים בזמן. ושילובים של שתי הגישות במטרה להשיג יחסי Cost-Performance מותאמים אופטימלית ליישום. אורקל תומכת בכל טכנולוגיה מעשית המאפשרת למעצבי הפתרון להבליט את ייחודו ולשפר את התחרותיות שלו ואת התאמתו למגזרי שוק שונים".

פרספקטיבה גלובלית כערך מוסף

"עבורנו יצאניות התוכנה איתן אנו עובדים אינן רק לקוחות", אומר יובל. "אלה שותפים במשמעות העמוקה ביותר של המושג. ולכן אנו רוצים להיות מעורבים בהצלחתן כבר משלב ההזנק, ה-Start-Up. זו תמצית מהות ההסכם שחתמה צפרה כץ, נשיאת Oracle עם אהוד אולמרט, אז שר התמ"ת, להקמת מרכז מצוינות טכנולוגית (Excellence Center) משותף לאורקל ולמשרד המדען הראשי. במרכז הזה, חברות הזנק מבטיחות מקבלות, בנוסף לסיוע במימון, גישה לתשתית המחקרית והשיווקית של אורקל. מומחים בעלי ניסיון בינלאומי עוזרים ליזמים הצעירים לארוז את המוצר, להתאים אותו לשווקים שונים ולהגיע לערוצי השיווק שאורקל קשורה בהם בכל העולם".

"חברות סטארט-אפ, לעיתים קרובות, מונחות בעיקר על ידי חזון טכנולוגי ועם מעט מאוד פרספקטיבה עסקית", אומר יובל. "היזמים, מחוסר ניסיון בקנה מידה גלובלי ותחת אילוצים של כסף וזמן, עלולים לקבל החלטות שמתבררות מאוחר יותר כמכשול להצלחה. למשל, פתרון שאינו נוח וקל למדרוג (Scalability) עלול לגזור את גורלה של חברה להישאר ב"גומחה" של SMB כאשר קיים פוטנציאל אמיתי להצלחה גדולה יותר ב-Enterprise. איך מונעים מצב כזה? כמובן שצריך לחשוב במושגים של Enterprise, להאמין בעתיד ולדעת איך פותרים בעיות בקנה מידה שהיזמים אולי לא מכירים. זה ידע שחברה גדולה כמו Oracle יכולה להביא כערך מוסף מעל ומעבר לעזרה במימון. ולא פחות חשוב, שותפות של אורקל בפרויקט היא מעין "תעודת המלצה" למשקיעים וללקוחות כאחת. משקיפים פוטנציאליים בסטארט-אפ מפרשים את המעורבות של אורקל כהוכחת היתכנות טכנולוגית וכדאיות עסקית. והלקוחות מבינים שמאחורי הפתרון יש גיבוי של חברה, שכבר חצי יובל שנים מובילה את המגמות המרכזיות במחשוב ארגוני".

"אורקל מספקת פלטפורמה עסקית, לא רק טכנולוגית", אומר יובל. "עטפנו את היכולות הטכניות של אורקל, שלא דורשות תיאור נוסף, במודל עסקי המותאם לצרכים של חברות ישראליות עם מבט לשווקים העולמיים. למשל, אנו יכולים לספק להן את הטכנולוגיות לתמיכה מרחוק, כלים לתיקון עצמי ההופכים את המוצר לאוטונומי יותר מבחינת אחזקה, מנגנונים להתקנה אוטומטית ולפריסה של פתרונות ועדכונים מרחוק, מערכות ניטור והתראה בזמן אמת, כלים לניהול ביצועים ולניהול מחזור חיים ויכולות נוספות שחורגות מתחום הליבה של הסטארט-אפ אך חיוניות לחלוטין עבור לקוחותיו. על סמך ניסיוננו אנו יכולים לספק מידע קריטי על Best Practices הן במישור הטכני והן במישור העסקי. ליידע את אחד מכוחות המכירה הגדולים בתעשייה על קיומו של המוצר החדש ולהעביר משוב לסטארט-אפ על קבלת הפנים שהמוצר קיבל בכל העולם. למעשה, אנו מחברים אותו לקהילה של מיישמי פתרונות אורקל, שללא ספק מהווה את הכוח המרכזי במחשוב עסקי".

כאמור, למעלה מ-300 יצואני תוכנה ישראליים כבר נעזרו באורקל כדי לעבור מסטאטוס של סטארט-אפ למסלול של הצלחה בשווקים העולמיים. "זו הרגשה נפלאה של סיפוק, לראות אותם ממריאים", אומר יובל. "כמו בשיר של אריק איינשטיין "עוף גוזל, חתוך את השמיים" יש כאן שילוב של תחושת הישג עם טיפת חרדה לעתיד, אמונה ביכולת עם קושי להיפרד, רצון לעזור עוד קצת עם הבנה לצורך בעצמאות. כל סטארט-אפ שממריא עם פתרון אורקל משובץ בקרבו מחזק אותנו בשליחות של Oracle Excellence Center: לספק לחברות ישראליות את המנוע הטוב והאמין ביותר לצאת לעולם ולכבוש את שווקיו".

למידע נוסף על אגף יצואני תוכנה ISVs ו-OEMs ב-Oracle ישראל: לחץ כאן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה