יוסי אבו מנכל ניו מד אנרגי
צילום: ענבל מרמרי

מידרוג קובעת דירוג ראשוני לניו-מד אנרג'י: A1 עם אופק יציב

על רקע ביקושים גוברים לגז טבעי ופרויקט להרחבת ההפקה בלוויתן, מידרוג קובעת דירוג A1 עם אופק יציב לשותפות ניו-מד. החשיפה למצרים וירדן מהווה יתרון תזרימי אך גם סיכון אסטרטגי

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה ניו מד מידרוג

שותפות הגז ניו-מד אנרג'י מקבלת דירוג אשראי ראשון מסוגו מיידי מידרוג: A1.il עם אופק יציב. הדירוג משקף תמהיל מרשים של חוזי מכירה ארוכי טווח, ביקושים הולכים וגוברים לגז טבעי, רווחיות תפעולית גבוהה ויכולת מוכחת להפחתת חוב. עם זאת, הדירוג גם לוקח בחשבון את ריכוזיות הפעילות במזרח הים התיכון, תלות גבוהה בשני לקוחות עוגן - מצרים וירדן ואת השפעות הסביבה הגיאופוליטית באזור.


ניו-מד אנרג'י, המחזיקה בכ-45% ממאגר לוויתן, נהנית ממעמד עסקי חזק בשוק המקומי והאזורי, כשהיא אחראית לכ-40% מהפקת הגז בישראל בשנת 2024. הדירוג שיקף את יציבות הביקושים לגז טבעי, בעיקר על רקע השבתה הדרגתית של תחנות כוח פחמיות, גידול באוכלוסייה, והרחבת השימוש ברכבים חשמליים. לצד אלו, הסכמי ייצוא מחייבים (TOP) עם מצרים וירדן משפרים את ודאות התזרים ומקנים רף תחתון להכנסות.


עם זאת, הדירוג מתחשב גם בסיכונים לא מבוטלים, בראשם ריכוז לקוחות קיצוני: 88% מהכנסות השותפות בשנת 2024 הגיעו ממצרים (62%) וירדן (26%). שוק הייצוא מייצר רווחיות גבוהה, אך גם תלות במדינות בעלות דירוג אשראי נמוך ורגישות פוליטית, כאשר כל הפרה של חוזה משמעותי עלולה להשפיע מהותית על התוצאות הפיננסיות. אף שבמלחמת "חרבות ברזל" הייצוא נמשך כסדרו – הסיכון ממשי.


מאגר לוויתן צפוי להגדיל את כושר ההפקה שלו מ-12 ל-21 BCM בשנה באמצעות שני שלבים עיקריים: הנחת צינור שלישי והוספת מתקני הפקה תת-ימיים. עד שנת 2027 צפויה ההפקה להגיע ל-14.2 BCM, ובעקבות כך גם הגידול ביצוא, בעיקר למצרים. ב-2025 תידרש השותפות להשלים השקעות מהותיות של כ-485 מיליון דולר בהרחבת המאגר ושדרוג מערכות ההולכה, ובמקביל תתמודד עם תשלומי חוב משמעותיים בגובה של כ-600 מיליון דולר.


למרות זאת, לניו-מד כרית הונית איתנה של כ-1.84 מיליארד דולר ויחס הון למאזן של כ-45%, לצד יתרות נזילות של מעל 430 מיליון דולר. ה-EBITDA הצפוי ל-2025 מוערך בכ-600 מיליון דולר, וצפוי לעלות עד 780 מיליון דולר בשנתיים הבאות. גם תחת ההנחה של ירידת מחירי נפט (60 דולר לחבית), השותפות צפויה להציג רווחיות תפעולית מרשימה של 65%-70%.


במידרוג מציינים כי הדירוג A1 עם אופק יציב משקף אמון ביכולת של ניו-מד לשמור על פרופיל פיננסי חזק גם תחת תנאים מאתגרים. חוזים ארוכי טווח, רמות מינוף סבירות ויכולת השקעה מוכחת מאזנים את הסיכונים האזוריים והתלות בלקוחות ספציפיים. בהינתן המשך שמירה על יחס חוב ל-EBITDA סביר, ודיבידנדים שאינם חורגים מהנחות הבסיס, הדירוג הנוכחי נראה יציב. עם זאת, שחיקה בתזרים או קיפאון רגולטורי עשויים להפעיל לחצים שליליים בעתיד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה