'מעריב' במצוקה כלכלית: האם ההנהלה תדרוש לקצץ 10% ממצבת עובדיה?

ועד הפעולה כתב לעובדים כי ההנהלה רוצה לפטר עובדים ולהעביר את המערכת לירושלים. ביה"ד קבע: 'מעריב' לא צריך להחזיר לעבודה את חגי מטר
אלכסנדר כץ | (3)

ועד הפעולה של עיתונאי מעריב שלח לפני דקות אחדות (יום ב') מכתב לעובדיו, ממנו משתמע כי מצבו הפיננסי של 'מעריב' בכי רע. בוועד הפעולה טוענים כי ההנהלה פנתה אליו, בבקשה כי עובדי העיתון יירתמו להצלתו.

כזכור, רק לפני חצי שנה רכש מו"ל 'מקור ראשון' שלמה בן-צבי, את העיתון, בסיום הליך של פירוק. כעת נראה כי בן-צבי ממשיך בהליך הקיצוצים. "אנחנו כותבים לכם את המכתב הזה נוכח מצב לא פשוט", נכתב בהודעה שהגיעה לידי אייס. "בימים האחרונים, מיד אחרי שפתחנו שבוע שעבר במו"מ המיוחל להסכם קיבוצי חדש ומקיף, פנתה אלינו ההנהלה ישירות ודרך ארגון העיתונאים וההסתדרות, והודיעה לנו שהיא נמצאת במצוקה כלכלית משמעותית, ושהיא זקוקה לעזרתנו כדי להחזיק את מעריב בחיים".

בוועד מתייחסים בעיקר לסעיף שהיה בהסכם הקיבוצי, על פיו בתום חצי שנה מרגע החתימה, תוכל לפטר 10%, כלומר כבר בתחילת חודש מאי. "ההנהלה הודיעה שהיא שוקלת להעביר את המערכת לירושלים, ומבקשת שנסכים לקיצוץ של יותר מ-10% מהעובדים שנקלטו ממעריב הישן. כזכור, בימים שסביב החתימה על ההסכם הקיבוצי הקודם ומכירת העיתון הובטח לנו בעל פה 3 פעמים בצורה מפורשת שהמערכת לא תתרחק יותר מדי מתל אביב, וכן נקבע בהסכם הקיבוצי שהנקלטים יועסקו לכל הפחות לתקופה של 18 חודשים, כשלהנהלה תהיה אפשרות לפטר 10% בתום חצי שנה - כלומר בעוד כחודש מהיום. בהנהלה אומרים שללא השינויים האלה 'מעריב' עלול למצוא את עצמו בסכנת סגירה".

הוועד קיים 2 פגישות עם ההנהלה ביומיים האחרונים, אולם לא נראה כי ישנה התקדמות במגעים בין הצדדים, למרות שהצדדים הסכימו לקיים מגעים אינטנסיביים בשבועיים הקרובים. בוועד מתנגדים נחרצות להעברת כל המערכת לירושלים: "לטעמנו, לא ניתן להעביר מערכת שלמה שבה למעלה מ-100 עיתונאים בנוסף לעובדי מנהלה, שרובם המכריע גר באזור המרכז, לאתר מרוחק. מבחינת רוב העובדים מדובר בגזירה שלא יוכלו לעמוד בה, ושלא נאפשר לה לעבור ללא התנגדות".

ממעריב טרם התקבלה תגובה.

בית הדין לעבודה קבע: מעריב יכול לפטר את חגי מטר

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, קבע היום כי 'מעריב' אינו חייב להמשיך את העסקתו של העיתונאי חגי מטר, יו"ר ועד הפעולה ופעיל מרכזי במאבקי העיתונאים בשנה האחרונה. ההסתדרות טענה כי פיטוריו של חגי ניסיון לפגוע בהתארגנות העובדים.

מטר, שהיה כתב המוניציפאלי במקומון 'זמן תל אביב', עתר יחד עם ההסתדרות נגד מעריב, ונגד דסק,ש והכשרת היישוב, שהחזיקו ב'מעריב' באותה עת.

בית הדין הדגיש בהחלטתו כי "אי קליטתו של חגי מטר הייתה מעוגנת לכאורה בשיקולים כלכליים עסקיים סבירים בנסיבות העניין... לא הונחה בפנינו תשתית ראייתית לכך שהיה תקן ספציפי פנוי, שהתאים למידותיו של מטר ולא הוצע לו בכוונת מכוון רק בשל היותו יו"ר ועד העובדים". ולמרות זאת, בבית הדין טוענים כי היה ראוי "שהעיתון יעשה מאמץ מיוחד לשוב ולקלוט את מר מטר ולו בשל העובדה שהעובדים עצמם רואים בו סמל למאבקם".

מארגון העיתונאים נמסר היום: "בכוונתנו לערער על הפסיקה בבית הדין הארצי לעבודה".

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    מכבי רעננה 10/04/2013 09:10
    הגב לתגובה זו
    גולדשטיין אתה לא פרייאר , סימה אביהו היא בובה , אין לה מושג בניהול , חבל על המשכורת שאתה משלם לה, וההפסדים של המקומונים מידי חודש, עד מתי ??? סימה אביהו הביתה ומיד !!!! ( רק הדלק כל יום מחיפה לקרליבך זה בזבוז ללא תמורה )
  • 2.
    ערן גפני 09/04/2013 09:32
    הגב לתגובה זו
    שני הצדדים שוגים בגישתם ל"מעריב": העובדים - בסירובם הגורף לעבור לירושלים (ממתי ירושלים נחשבת ל"מקום מרוחק" מת"א כשנסיעה אליה וממנה היא כ-40 דקות (כשאובמה לא בארץ...)? ועוד: עיתונאי "מעריב" מרבים לקונן על מצבה העגום של הכלכלה בירושלים (ביחוד ביום ירושלים), אז הנה מהלך שיכול לתרום לכלכלת העיר ולא יפגע בהם בכלל (מניסיון אני יודע שלעתים תנועה מת"א ואליה או בתוך ת"א קשה יותר מנסיעה לירושלים). ההנהלה - שגיאתה היא באיום לפטר 10% מעיתונאי מעריב.גם ככה מעריב סובל ממצוקה בשל הצורך של חלק ניכר מכתביו למלא כמה פונקציות, וקיצוץ נוסף רק יצמצם ממילא את כמות המידע שהעיתון מספק לקוראיו, ולכן לדעתי זהו מהלך שגוי. למעריב יש חובה להשתנות, אבל לא בקיצוץ מספר העיתונאים אלא בשינוי פורמט לברואד שיט, שינוי שעת ההפצה מהבוקר לאחר הצהרים והגדלת מספר הידיעות המופיעות בעמודי החדשות. אם לא יצליח במהלך זה, אז תהיה להנהלתו הזכות לצמצם במצבת העובדים,אבל כל עוד לא נוסה מהלך זה - כל פיטורי עובדים הם צעד פחדני ולא הולם.
  • 1.
    רוזה פארקס 08/04/2013 15:35
    הגב לתגובה זו
    ליאת שלזינגר וגבי גולדמן ויובל גורן, עם כל הכבוד, הם לא מנהיגי עובדים וגם לא נבחרו לוועד. תקיימו בחירות, תבחרו עיתונאים חזקים ותצאו למאבקים אמיתיים אם אתם רוצים שהעיתון ימשיך לשרוד!!!!