מנכ"ל מובייל מקס: "חזון התקשורת המאוחדת מתחיל להתממש, זה קצה הקרחון"

אחרי זינוק של 200% במנייה, בשיחה עם Bizportal אומר רענן כהן: "הסכום עליו הוכרז בעיסקה האחרונה הוא תשלום ראשוני, אחר כך יהיו הכנסות שוטפות מהמפעיל"
קובי ישעיהו |

חברת מובייל מקס שיגרה ביום רביעי, ה-22 ביולי, הודעה משמעותית לבורסה. החברה הודיעה כי קיבלה הזמנה ראשונית בסכום של כ-1.6 מיליון שקל (כ-400 אלף דולר) לרכישת מוצרי תוכנה מטעם חברת Defi Mobile .

על פי תנאי ההזמנה חלק מהתמורה תשולם עם ביצוע ההזמנה, והיתרה תשולם במספר תשלומים נוספים. ההכנסה ממכירה זו צפויה להירשם בספרי החברה במהלך השנה הקרובה.

בעקבות ההודעה זינקה מניית החברה ממחיר של 14 אגורות ל-44 אגורות בארבעת ימי המסחר הבאים, מהלך של יותר מ-200%. ביום המסחר האחרון של השבוע שעבר, (ד') התממשה המניה ותיקנה למטה בירידה של כ-10%.

בשיחה עם Bizportal מדבר מנכ"ל החברה, רענן כהן, על החברה, העיסקאות האחרונות, והחזון לעתיד. "אנחנו 17 עובדים בחברה, רובם מהנדסים, ויושבים בהרצליה פיתוח. אני מאז ומעולם הייתי בתקשורת אבל בהכשרתי למדתי מינהל עסקים".

"לעיסקה הזו יש הרבה משמעויות כי היא הגיעה משותף שלנו, חברת ברודסופט, לאחר שנה של שיתוף פעולה. לחברה כזו יש כ-400 לקוחות ואחד מהם זו חברה דפי מובייל שאיתה חתמנו. והיא לא גדולה במיוחד. אנחנו משלימים את הפתרון שלהם, הם נותנים את השרת ואנחנו את האפלקציות.

- למה שחברה כמו בזק תשתמש באפליקציה הזו, מה זה נותן לה ?

"זה מוזיל לצרכן הסופי את השימוש וגם מפשט את השימוש. חברות כמו בזק נלחמות מול המפעילות הסלולאריות על הלקוחות. היום הרי ניתן לחייג לניו-יורק דרך כולם והרבה מאוד משתמשים דווקא בסלולרי בגלל נוחות שימוש בעיקר".

"הם היו רוצים לקחת כמה שיותר דקות, שהשיחות יעברו דרכם. אנחנו הטכנולוגיה שמנתבת את השיחות דרך המפעילים האלה, אפילו והלקוח מתקשר מהסלולרי. מבחינתם זה אסטרטגי כי הם מקבלים פתאום את הלקוחות של המובייל".

"נקודה נוספת של הרצון של תאגידים לעקוב אחרי שיחות העובדים. למשל סיטיבנק היה רוצה שכל שיחות העובדים ינותבו דרך המרכזיה שלהם, כך שםה יוכלו לעקוב וגם אולי להוזיל את השיחות".

- אז אתם פועלים בכיוון הזה ?

"בוודאי. לא נמכור אמנם ישירות למוסדות כמו סיטי, אנחנו נמכור לספקים כמו סיסקו, אוויה ואחרים שמוכרים פתרון עסקי לחברות כמו סיטי. החזון הזה של תקשורת מאוחדת שמדברים עליה כבר כמה שנים מתחיל לקרות, כיום זה רק קצה הקרחון. העולם הולך לשם ורואים את זה במכרזים שמתפרסמים היום".

- אז יש לכם בטח הרבה תחרות ?

"תראה, מישהו שעושה בדיוק כמונו קצת קשה למצוא. עיקר התחרות זה מול פיתוח פנימי של החברות הגדולו. לשמחתינו הם לא מעדיפים לפתח את זה פנימי, שזו אופרציה מאוד גדולה. אנחנו היום נחשבים למובילים בעולם בתחום הזה. התהליכים מול המפעילים הגדולים הם ארוכים".

- איך המשבר השפיע ?

"המשבר השפיע גם על המעילים הגדולים. אבל מצד שני, פתרון כמו שלנו שמביא לחסכון ולייעול פתאום הופך ליותר אטרקטיבי וכדאי. אם אני מראה לסיטי שאני יכול להחזיר להם את ההשקעה בתוך חצי שנה לערך אז זה מאוד כדאי להם".

- כמה זה יכול לחסוך לצרכן הסופי ?

"עשרות אחוזים. אבל, אנחנו ספקי הטכנולוגיה, את המחיר הסופי תקבע החברה, כמו בזק או defi. מישהו עשה אנלוגיה לטלוויזיה עם המון ערוצים, שאנחנו כמו מישהו שבא ושם ללקוח שלט רחוק ביד וכעת הוא לא צריך כל הזמן לקום מהכורסא כדי להחליף ערוץ. הוא יכול לצרוך יותר כי זה יותר נגיש ונוח כעת".

"אנחנו יודעים לנתב את השיחה, והם קובעים את התעריפים".

- אתם עדיין מפתחים את התוכנה ?

"צריך להבין שבעולם הסלולר הפיתוח לא נפסק. כל הזמן יוצאות רשתות חדשות ומערכות הפעלה חדשות. אנחנו תומכים היום בלמעלה מ-500 טלפונים, זו המומחיות שלנו וזה גם חסם כניסה לא נמוך למתחרים פוטנציאליים אחרים".

- איך עובד המודל שלכם ?

"העיסקה האחרונה, למשל, זה תשלום ראשוני. הקמה של המערכת תיקח כמה חודשים. אחרי זה אנחנו מקבלים הכנסות שוטפות מהמפעיל, בלי מאמץ מיוחד. את התשלום הראשוני אנחנו מקבלים בלי קשר למספר הרשיונות".

"יש לנו כבר למעלה מ-10 לקוחות. גם לעולם ה-SMS לקח כמה שנים לעבור את המאסה הקריטית אבל כשזה קרה היה פיצוץ, כיום כולם משתמשים במסרונים. כל מפעיל כזה שמתווסף הוא נכנס לבנק, למאגר".

- כמה כסף גייסתם עד היום, בעצם סיימתם את עיקר הפיתוח ?

"גייסנו בהתחלה 6 מיליון דולר ובבורסה עוד 6 מיליון דולר. כן, את עיקר הפיתוח כבר עשינו. יש לנו כסף לשנתיים קדימה, כבר מתחילים לראות הכנסות ואנחנו די הדוקים בהוצאות. עד היום הוצאנו כ-10 מיליון דולר. להרים כזו תשתית לקח לנו כ-5 שנים ועכשיו מתחילים לראות תוצאות".

מובייל מקס, שהוקמה בשנת 2004, מתמקדת בפיתוח, ייצור ושיווק של תוכנה המאפשרות שיחות בינלאומיות מוזלות באמצעות טלפונים סלולאריים. הטכנולוגיה של מובייל מקס מזהה חיוג של שיחה "יקרה" ומסיטה אוטומטית את השיחה המתבצעת ממכשיר הסלולר לספק שירותי השיחות הבינלאומי או ספק המרכזיות החכמות הזול יותר.

השוק אליו פונה החברה הוא שוק צומח המוערך במיליארדי דולרים, כאשר לקוחותיה של החברה הם מפעילי השיחות הבינלאומיות ושיחות מבוססות IP ומפיצי המרכזיות החכמות. החברה החלה בפעילות מסחרית מלאה במהלך 2006 וכיום לחברה לקוחות בישראל, אירופה אסיה וארה"ב. על לקוחות החברה נמנים ענק התקשורת ההודי Reliance, מפעילת התקשורת iBasis, חברת התקשורת 8x8 האמריקנית ועוד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה