בורסות אסיה סגרו בעליות קלות: הניקיי טיפס ב-0.7%, הונדה זינקה ב-7.9%
מגמה מעורבת עם נטיה לעליות שערים אפיינה את המסחר בבורסות אסיה היום. זאת, לאחר סגירה חיובית בוול סטריט אמש וצפי לירידות קלות עם פתיחת המסחר היום, לפי איתותי החוזים העתידיים. במניות יצרניות כלי הרכב נרשמו גם היום עליות חדות.
בטוקיו סגר מדד הניקיי בעליה של 0.7% ואילו בהונג קונג סגר מדד ההאנג סנג יום תנודתי בעליה של 0.2% . בסיאול רשם הקוספי עליה של 0.7% ואילו בורסת שנחאי רשמה ירידה של 2.3%.
"הסנטימנט אמנם משתפר אבל המצב עדיין מאוד שברירי בשווקים. אם הסנאט לא יאשר את תוכנית העזרה לתעשיית הרכב האמריקנית תהיה לכך השפעה שלילית על מניות התעשייה ובכלל. הגורמים העיקריים התומכים בשווקים הם הורדות הריבית האגרסיביות ותוכניות התמריצים של הממשלות השונות מסביב לעולם", אמר לבלומברג נאדר נאימי, מנהל השקעות בסידני.
המדדים המובילים בוול סטריט סיימו אתמול עוד יום מסחר דרמטי בעליות שערים. לאחר פתיחה חיובית והמשך יום יציב ברקע להתקדמות המגעים בנוגע לתוכנית הסיוע ל'שלוש הגדולות', ענקיות הרכב מדטרויט, סנאטורים רפובליקנים הודיעו על התנגדותם לתוכנית. מדד הדאו ג'ונס סגר בעלייה של 0.81%. מדד הנאסד"ק הוסיף 1.17%, ומדד ה-S&P500 עלה 1.18%.
בית הנבחרים האמריקני
למרות ההתנגדויות האחרונות, ואפילו הצעות סיוע חלופיות של מחוקקים רפובליקנים, תוכנית הסיוע עליה הסכימו מחוקקים דמוקרטיים והבית הלבן הובאה להצבעה בבית הנבחרים האמריקני, בעוד שעתידה בסנאט אינו ברור, בו ההצבעה תתעכב במספר ימים על מנת לנסות ולהשיג רוב.
מניות יצרניות כלי הרכב באסיה רשמו גם היום עליות חדות. הונדה הוסיפה עוד 8% ומאזדה התקדמה ב-5.1%. מנגד, רשמו יצרניות הפלדה ירידות חדות לאחר שסין פרסמה אתמול נתונים לפיהם נרשמה ירידה ביצוא לראשונה מזה 7 שנים.