הממשלה בוחנת את יישום פרויקט הרכבים החשמליים של שי אגסי בישראל
פרויקט הרכבים החשמליים של אגסי ממשיך לצבור תאוצה. בהמשך לדיווחים על גיוס של 200 מיליון דולר לפרויקט, ניכרת היום גם התעניינות מפתיעה מצידם של מקבלי ההחלטות בממשלה, אשר אישרה היום (א') הצעה משותפת לרה"מ, שר האוצר, רוני בר-און, ושר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן אליעזר, למנות ועדת היגוי בין משרדית לבחינת הצעות לעידוד השימוש בתחבורה נקייה ונטולת דלקים. בראש הועדה יעמוד הממונה על התקציבים וישתתפו בה נציגי משרד ראש הממשלה, משרד התחבורה, משרד התשתיות הלאומיות, משרד התמ"ת, המשרד להגנת הסביבה, משרד המשפטים, רשות המיסים, רשות ההגבלים העסקיים ומינהל התכנון במשרד הפנים.
במסגרת המגמה הכלל-עולמית להפחתת הנזק הסביבתי בכלל, וזה הנובע משימוש בדלק לרכב בפרט, החליטו ראש הממשלה, שר האוצר ושר התשתיות הלאומיות לבחון בחיוב שילוב טכנולוגיות חלופיות שאינן מזהמות, לדלקים בתחבורה. נקבע כי תיבחן האפשרות ליישם באופן ראשוני טכנולוגיות אלו בישראל אשר יאפשרו את הקטנת התלות של מדינת ישראל בדלק. לצורך זה הגישו ראש הממשלה ושר האוצר את הצעתם, שאושרה כאמור, להקמת ועדת היגוי בנושא.
חשוב לציין, כי פיתוח רכב חשמלי בישראל יעמיד את המדינה בשורה אחת עם המתקדמות שבמדינות העולם בתחום האנרגיות המתחדשות והאלטרנטיביות. שר התשתיות בן אליעזר ביקש להוסיף להחלטת הממשלה סעיף לפיו המדינה עצמה, ובכלל זה משרדי הממשלה והגופים הכפופים לה, יהיו הראשונים שיעשו שימוש ברכב החשמלי.
יחד עם זאת, בשיחת הועידה שקיימו שי אגסי, עידן עופר ונציגים נוספים הקשורים למיזם, לא התחייב אגסי כי המדינה הראשונה שתקים את התשתיות לפרויקט החדשני תהיה ישראל, אלא הצהיר כי זו תהיה מדינה "ירוקה" ובעלת מודעות סביבתית מובהקת.
שר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן אליעזר: "מדובר בהחלטת ממשלה חשובה מאין כמותה שעתידה להצעיד את מדינת ישראל לעבר המאה ה-21 ולסייע למדינה לצמצם את תלותה האבסולוטית בדלקים פוסיליים".
בנוסף לועדת ההיגוי, יוקמו בהתאם להצעה גם צוותי משנה אשר יעסקו בסוגיות הבאות: תמריצי מיסוי לעידוד הטכנולוגיות החלופיות, עידוד מו"פ עם תעשיית רכב בינלאומית והקמת רשת לטעינת מכוניות חשמליות בפריסה ארצית. את מסקנותיהם והמלצותיהם יגישו צוותי המשנה לועדת ההיגוי. לאחר דיון במסקנות והמלצות צוותי המשנה תגיש ועדת ההיגוי לאישור הממשלה את המלצותיה לגבי דרך הפעולה הראויה בכל אחת מהסוגיות המדוברות ובכל נושא רלוונטי נוסף שתמצא לנכון וזאת לא יאוחר מיום ה-15 במרס 2008.