הדולר מתחזק ב-0.29% - נסחר סביב 4.375 שקל

מנגד, האירו נחלש בשעור של 0.38% ונסחר סביב רמת 5.494 שקל. בעולם: הדולר ממשיך להתחזק אל מול שאר המטבעות, לאור הצפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב ומתחים כלכליים במדינות האירופאיות
דרור איטח |

המטבע האמריקני נסחר הבוקר בתוספת של 0.29%, סביב רמת 4.375 שקל. מנגד, האירו נחלש בשעור של 0.38% ונסחר סביב רמת 5.494 שקל.

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר כי, מאז ליל יום שישי התחזק הדולר באופן משמעותי ביותר אל מול שאר המטבעות, לאור הצפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב ומתחים כלכליים במדינות האירופאיות. השבוע צפויים מספר נתונים משמעותיים ביותר לכלכלה האמריקאית, כאשר בראשם פרסום פרוטוקולי שיחות ה-FED מהעלאת הריבית האחרונה בארה"ב. הפרוטוקלים המפורסמים באופן עקבי אחרי כל העלאת ריבית מצביעים על השקפת ה-FED בנוגע למצב האינפלציה והצמיחה בארה"ב, ונוטים, בדרך כלל, להוות השפעה משמעותית על השוק. מעבר לכך, נצפה לראות השבוע נתונים משמעותיים נוספים בזירה האמריקאית, ביניהם מדד הליבה להוצאה לצריכה אישית (Core PCE) וכן תחזית התמ"ג לרבעון הראשון של 2005.

התחזקותו של הדולר בשווקים מעידה בעיקר על שינוי הסנטימנט כלפיו בקרב הסוחרים, אשר מאמינים כעת כי פערי הריביות הגדלים והצמיחה המואצת בארה"ב משחקים תפקיד מפתח בקביעת מקומו של הדולר בשווקים, אומר הבוקר סוחר בכיר בבנק יפני.

בזירה האירופאית ממשיך האירו בירידה חדה לכיוון איזור ה-1.25. מרבית הנתונים בשוק נוטים לתמוך כעת בהיחלשות האירו, ביניהם נתוני התמ"ג המאכזבים שפורסמו בצרפת בשבוע שעבר, וכן החשש כי החוקה האירופאית לא תעבור במסגרת הצבעת 25 המדינות. הנתונים הצפויים השבוע יוצרים אי וודאות נוספת בנוגע לעתידו של האירו שכן מחר ממתינים הסוחרים לפרסום נתוני התמ"ג בגרמניה, ובהמשך השבוע צפויים סקרי ה-IFO וה-ZEW הגרמניים אשר נוטים בדרך כלל להעיד על מצבה של הפעילות היצרנית והעסקית. ללא שינויים מפתיעים לטובה בסקרים או בתמ"ג, סביר להניח, וכפי שניתחנו באיתות השבוע, כי האירו צפוי להמשיך ולהראות סימני חולשה. ברמתו הנמוכה ביותר מאז תחילת השנה רשם האירו ירידה ל-1.2536 אל מול הדולר, וכעת נסחר סביב 1.2555.

ביפן ממשיך היין להיחלש אל מול הדולר, למרות דבריו הפסימיים של אלן גרינספאן ביום שישי בנוגע להערכה מחדש של היואן. הנגיד טען כי גם לאחר ההערכה מחדש של היואן, לא צפוי שיפור ניכר במאזניה של ארה"ב, שכן הצרכנים האמריקאיים צפויים להמשיך ולהעדיף תוצרת חוץ על תוצרת מקומית. דברים אלו חיזקו מעט את היין אולם לאחר פריצת רמת ה-107.80 אל מול הדולר איבד היין את מרבית המומנטום שנותר לו, ונראה כעת ברמות של כ-108.03. אל מול האירו ממשיך היין להסחר בטווח צר סביב 135.66.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה